(recept
si oblíbilo 258 návštěvníků)
Jablečno-skořicové nebe v hubě:-))))
Potřebné ingredience
6celých vajec 6polévkových lžic cukru 16dkg polohrubé mouky marmeláda asi 10 jablek 2pudinky 2 pomazanková másla 1 smetana ke šlehání (šlehačka) skořice a cukr k doslazení jablečné i pomazánkové vrstvy
Postup přípravy
Nejprve si upečeme piškotové těsto, ušlehám 6 celých vajec s 6 lžícemi cukru (já dávám třtinový krystal, může být samozřejmě i cukr krystal obyčejný či taky cukr moučka), když je cukr s vejci vyšlehán do pěny, opatrně zamícham polohrubou mouku, a dám péct. Piškotové těsto se peče celkem rychle, takže hlídat:-)-snad jsem pekla 15-20 min. na 180st. Piškotové těsto můžeme potřít výraznou marmeládou či džemem...
Jablka si nakrajíme na menší kousky a povaříme ve vodě(asi tak 1 hrnek vody) tak aby byly úplně měkké.Poté jablíčka nějak rozmačkáme (já umačkala mačkadlem na brambory), přidáme vodu a 2 pudinky vanilkové (ty předem rozmíchám ve vodě), osladíme dle chutí, a uvaříme za stalého míchaní. Jsou to prostě jablíčka vařené v pudinku (ale ne s mlékem), ve vodě. Jablíčkovou směs vlijeme na piškotové těsto a necháme vychladnout a ztuhnout.
Horní část připravíme tak, že do misky si dáme 2 pomazankové másla, šlehačku a cukr (zase osladit dle chuti) a mixerem vyšleháme, až se vytvoří konzistence krémová, tímto pak pomažeme jablíčkovou vrstvu...Posypeme skořicí, já jsem skořici přidávala i do jablíčkové vrstvy.
Zní to složitě, ale ve skutečnosti je to raz dva, navíc výýýborně to chutná.
Jablka si nakrajíme na menší kousky a povaříme ve vodě(asi tak 1 hrnek vody) tak aby byly úplně měkké.Poté jablíčka nějak rozmačkáme (já umačkala mačkadlem na brambory), přidáme vodu a 2 pudinky vanilkové (ty předem rozmíchám ve vodě), osladíme dle chutí, a uvaříme za stalého míchaní. Jsou to prostě jablíčka vařené v pudinku (ale ne s mlékem), ve vodě. Jablíčkovou směs vlijeme na piškotové těsto a necháme vychladnout a ztuhnout.
Horní část připravíme tak, že do misky si dáme 2 pomazankové másla, šlehačku a cukr (zase osladit dle chuti) a mixerem vyšleháme, až se vytvoří konzistence krémová, tímto pak pomažeme jablíčkovou vrstvu...Posypeme skořicí, já jsem skořici přidávala i do jablíčkové vrstvy.
Zní to složitě, ale ve skutečnosti je to raz dva, navíc výýýborně to chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gamík
(upraveno)
27. 9. 2012, 7:30
Chystám se tuto dobrotu na víkend upéct, mám v lednici mascarpone, mohu použít místo pomazánkového másla? A jaké balení toho másla používáte (150 g nebo 250 g)? Moc děkuji za odpověď, Hana.
nairam
(upraveno)
27. 9. 2012, 11:52
@gamík
Myslím, že se dá použít i mascarpone, já používám co koupím, většinou z Lidlu jejich Pilos pomazánkové máslo, i čisté choceňské...gramáž bohužel nevím, protože teď momentálně v lednici nic takového nemám
jitunta
(upraveno)
26. 9. 2012, 20:35
Naprosto bezkonkurenční , pekla jsem již před týdnem a dostala jsem od všech úžasnou poklonu a pochvalu, takže s radostí předávám . Peču celkem často, ale tohle je prý . Děkujíííííí za recept
nairam
(upraveno)
27. 9. 2012, 11:51
@jitunta
Jsem moc ráda, že chutnalo , u nás taky bezkonkurenčně tento zákusek vede
vla16
(upraveno)
22. 9. 2012, 20:16
Opravdu vynikající buchtička
nairam
(upraveno)
27. 9. 2012, 11:51
@vla16
Díky
filtrina
(upraveno)
19. 9. 2012, 11:05
Je to neskutečně dobré, chlap i děti se můžou "užrat"
nairam
(upraveno)
20. 9. 2012, 14:15
@filtrina
Blanko, moc děkuji za pochvalu U nás je to stejné, je to neskutečně "žravé" to je pravda, teď jsem pekla druhý za týden, jen já se bohužel snažím zhubnout, tak jen chodím okolo a slintám
Felixka
(upraveno)
19. 9. 2012, 7:25
Dobrý den,mám dotaz,pudingy vaříte v 1l vody nebo v menším??Děkuji
nairam
(upraveno)
20. 9. 2012, 14:13
@Felixka
Pudingy vařím v té jablíčkové hmotě, která se připraví tak že se jablíčka nakrajou, dám asi 2-3 hnrky vody a vařím jak klasický kompot, pak rozmačkám mačkadlem na brambory, osladím, přidám skořici nebo skořicový cukr a 2 pudinky, předem si je rozmíchám v trošce vody, a uvařím, ta jablíčková hmota tím vařením už zhoustne, kdyby se to zdálo moc husté dolijte trošku vody, každopádně je to třeba nechát zatuhnout na piškotě jako klasický pudink. Takže myslím, že 1l vody tam nepřijde, méně.
bejatka
(upraveno)
18. 9. 2012, 7:55
Tak jsem vyzkoušela, a mohu oparvdu doporučit Je to velká mňamka, dlouho Vám ale nevydrží , zmizel do dvou hodin
nairam
(upraveno)
18. 9. 2012, 9:53
@bejatka
Děkuji U nás to taktéž bohužel dlouho nevydrží, dneska se chystám péci znovu