Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 258 návštěvníků)

Jablečno-skořicové nebe v hubě:-))))

5.0
Jablečno-skořicové nebe v hubě:-))))

Potřebné ingredience

6celých vajec 6polévkových lžic cukru 16dkg polohrubé mouky marmeláda asi 10 jablek 2pudinky 2 pomazanková másla 1 smetana ke šlehání (šlehačka) skořice a cukr k doslazení jablečné i pomazánkové vrstvy

Postup přípravy

Nejprve si upečeme piškotové těsto, ušlehám 6 celých vajec s 6 lžícemi cukru (já dávám třtinový krystal, může být samozřejmě i cukr krystal obyčejný či taky cukr moučka), když je cukr s vejci vyšlehán do pěny, opatrně zamícham polohrubou mouku, a dám péct. Piškotové těsto se peče celkem rychle, takže hlídat:-)-snad jsem pekla 15-20 min. na 180st. Piškotové těsto můžeme potřít výraznou marmeládou či džemem...

Jablka si nakrajíme na menší kousky a povaříme ve vodě(asi tak 1 hrnek vody) tak aby byly úplně měkké.Poté jablíčka nějak rozmačkáme (já umačkala mačkadlem na brambory), přidáme vodu a 2 pudinky vanilkové (ty předem rozmíchám ve vodě), osladíme dle chutí, a uvaříme za stalého míchaní. Jsou to prostě jablíčka vařené v pudinku (ale ne s mlékem), ve vodě. Jablíčkovou směs vlijeme na piškotové těsto a necháme vychladnout a ztuhnout.

Horní část připravíme tak, že do misky si dáme 2 pomazankové másla, šlehačku a cukr (zase osladit dle chuti) a mixerem vyšleháme, až se vytvoří konzistence krémová, tímto pak pomažeme jablíčkovou vrstvu...Posypeme skořicí, já jsem skořici přidávala i do jablíčkové vrstvy.

Zní to složitě, ale ve skutečnosti je to raz dva, navíc výýýborně to chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gamík 27. 9. 2012, 7:30
Chystám se tuto dobrotu na víkend upéct, mám v lednici mascarpone, mohu použít místo pomazánkového másla? A jaké balení toho másla používáte (150 g nebo 250 g)? Moc děkuji za odpověď, Hana.
nairam 27. 9. 2012, 11:52
@gamík Myslím, že se dá použít i mascarpone, já používám co koupím, většinou z Lidlu jejich Pilos pomazánkové máslo, i čisté choceňské...gramáž bohužel nevím, protože teď momentálně v lednici nic takového nemám :-S
jitunta 26. 9. 2012, 20:35
Naprosto bezkonkurenční (Y) (Y) (Y), pekla jsem již před týdnem a dostala jsem od všech úžasnou poklonu a pochvalu, takže s radostí předávám (clamp) (clamp) (clamp). Peču celkem často, ale tohle je prý (Y). Děkujíííííí za recept
nairam 27. 9. 2012, 11:51
@jitunta Jsem moc ráda, že chutnalo :-), u nás taky bezkonkurenčně tento zákusek vede (L)
vla16 22. 9. 2012, 20:16
Opravdu vynikající buchtička (Y) (Y) (jidlo) (jidlo)
nairam 27. 9. 2012, 11:51
@vla16 Díky (F) (F) (F) (F) (F)
filtrina 19. 9. 2012, 11:05
Je to neskutečně dobré, chlap i děti se můžou "užrat" (Y)
nairam 20. 9. 2012, 14:15
@filtrina Blanko, moc děkuji za pochvalu ,-)U nás je to stejné, je to neskutečně "žravé" to je pravda, teď jsem pekla druhý za týden, jen já se bohužel snažím zhubnout, tak jen chodím okolo a slintám ,-)
Felixka 19. 9. 2012, 7:25
Dobrý den,mám dotaz,pudingy vaříte v 1l vody nebo v menším??Děkuji
nairam 20. 9. 2012, 14:13
@Felixka Pudingy vařím v té jablíčkové hmotě, která se připraví tak že se jablíčka nakrajou, dám asi 2-3 hnrky vody a vařím jak klasický kompot, pak rozmačkám mačkadlem na brambory, osladím, přidám skořici nebo skořicový cukr a 2 pudinky, předem si je rozmíchám v trošce vody, a uvařím, ta jablíčková hmota tím vařením už zhoustne, kdyby se to zdálo moc husté dolijte trošku vody, každopádně je to třeba nechát zatuhnout na piškotě jako klasický pudink. Takže myslím, že 1l vody tam nepřijde, méně.
bejatka 18. 9. 2012, 7:55
Tak jsem vyzkoušela, a mohu oparvdu doporučit (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Je to velká mňamka, dlouho Vám ale nevydrží :-S, zmizel do dvou hodin ,-)
nairam 18. 9. 2012, 9:53
@bejatka Děkuji (Y)U nás to taktéž bohužel dlouho nevydrží, dneska se chystám péci znovu :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie