(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Maso s božskou omáčkou-děkuji Pavlovi
Potřebné ingredience
Suroviny: 1/2 kg masa (hovězí, vepřové, drůbeží) koření: tři kuličky nového koření dva listy bobkového listu pepř, sůl, trošičku ml. slad. papriky 3 PL pol. mouky 2PL Knorr - tmavá jíška šlehačku a Heru na opečení masa
Postup přípravy
Postup
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, popepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso podlejeme, vložíme nové koření a bobkové listy a dusíme v tlakovém hrnci. U hovězího je přibližná délka 40-45 min., u vepřového 30 min. a u drůbežího 20 min.
Když je maso měkké, podlejeme cca 1/2 litrem vody, ve které jsou rozmíchány 3 PL pol. mouky, 2 PL Knorr-tmavá jíška, povaříme, zjemníme asi jedním dl šlehačky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka by neměla být přílíš hustá, či řídká.
Podává se s brambory, nejlépe šťouchanými, knedlíky
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, popepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso podlejeme, vložíme nové koření a bobkové listy a dusíme v tlakovém hrnci. U hovězího je přibližná délka 40-45 min., u vepřového 30 min. a u drůbežího 20 min.
Když je maso měkké, podlejeme cca 1/2 litrem vody, ve které jsou rozmíchány 3 PL pol. mouky, 2 PL Knorr-tmavá jíška, povaříme, zjemníme asi jedním dl šlehačky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka by neměla být přílíš hustá, či řídká.
Podává se s brambory, nejlépe šťouchanými, knedlíky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 7. 2016, 17:54
jananovazak
(upraveno)
21. 7. 2016, 18:22
scarlet1
(upraveno)
13. 7. 2016, 17:35
Dobrý den, dnes jsem vařila, bylo to moc dobré. Moc děkuji za recept
19Petra88
(upraveno)
12. 6. 2014, 11:32
Výbornéé
petrze
(upraveno)
13. 2. 2013, 11:10
Zrovna včera nebo předevčírem jsme se bavily s nednou kolegyní že používá na vaření heru nebo sádlo.
jbanca
(upraveno)
13. 2. 2013, 10:37
hera,co je na pečení????
Annitta
(upraveno)
6. 7. 2014, 21:37
@jbanca
přesně ta! Moje máma na ní běžně vaří a je to dobré. Dává ji i do bramborové kaše, nicméně do té já sama dávám máslo Není se čeho bát...
mirulienka26
(upraveno)
15. 1. 2013, 14:17
Dneska jsem to dělala ,je to opravdu vynikající ..všichni z rodiny se oblizovali,priste zkusim znovu ..dekuji za supr jednoduchy a chutný receptík
xmilenax
(upraveno)
23. 11. 2012, 21:07
nedokážu si představit, co to udělá za chuť, nebo už je i Hera na vaření?
hvezdamodra
(upraveno)
23. 11. 2012, 21:59
@xmilenax
tak to ukuste
macimaci
(upraveno)
23. 11. 2012, 20:21
Heru na opékání masa?
rampy
(upraveno)
6. 7. 2014, 2:18
@macimaci
Tuk jako tuk...nechápu co na tom řešíte.........
Vlasta33
(upraveno)
31. 10. 2012, 19:13