Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Losos s jahodovou salsou

0.0
Losos s jahodovou salsou

Potřebné ingredience

Filet z lososa, alespoň dvě plné hrsti zralých jahod, jednu až dvě hrsti cherry rajčátek, na drobná kolečka pokrájenou jarní cibulku, hrst velkolisté petrželky, balzamikový ocet, olivový olej, citrón, med, sůl, pepř.

Postup přípravy

Nějak se mi zastesklo po létě... A pak jsem našla tuhle fotku, kterou jsem sem zapomněla dát... Tak napravuji, byť to zase budu vařit až v létě :-D Recept na lososa s jahodami jsem jednou našla na internetu a od té doby je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel.

Nejdřív je potřeba si odstopkovat a nakrájet jahody a rajčata poměrně na drobno. To dáme do mísy a přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 1-2 lžíce balzamikového octa, slzu olivového oleje, trochu soli a čerstvě mletého černého pepře, nasekanou petrželku, lžičku medu, alespoň lžíci čerstvě vymačkané šťávy z citrónu a trochu promačkáme směs dohromady. Celou ji pak dáme do lednice.

Pak zkontrolujeme filet z lososa (připravuji jej s kůží). Pokud jsou v něm ještě nějaké dlouhé kosti, je dobré je vyndat. Stejně tak je dobré zkontrolovat, zda někde nezůstala šupina. Filet osolíme, opepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Buď jej (rozdělený na jednotlivé porce) můžeme upéct v troubě, nebo (taktéž rozdělený) udělat na pánvi. U nás se většinou dělá na pánvi, nejdříve kůží dolů, pak se otočí. Je důležité, aby byl dostatečně propečený až do středu, ale ne přepečený (a tudíž vysušený).

Podávat lze s bílým pečivem, nebílým pečivem, rýží, divokou rýží, plochými nudlemi, jen tak, ...

POZOR! Děti i manža zcela určitě poznají, že jde o rybu :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 11. 5. 2017, 13:52
nikdy mě nebrali ani kdysi hodně dávno populární minutka z vepřového se šunkou a broskví a sýrem, ale ta ryba s jahodama, to už musí být opravdu - no divný. Škoda jahod a škoda lososa. +o(
LilisCalwert 28. 4. 2014, 8:27
(velikonoce15) (velikonoce16) (velikonoce)
Lucy Ash 1. 7. 2014, 12:18
@LilisCalwert (radost)
WendyBee 23. 6. 2013, 12:54
Tedy.. ještě jsem nejedla lososa s jahodami...Ale zkusím to!
Lucy Ash 25. 6. 2013, 12:01
@WendyBee Určitě zkuste! Je to naprosto parádní. Miláček se na mě koukal jako na blázna +o(, že to jíst nebude... a pak si šel dvakrát přidat. (X) to taky zblajzla okamžitě. Navíc je to dietní :-)
WendyBee 8. 8. 2013, 17:39
@Lucy Ash Opravdu díky za tip! Rodičům chutnalo až moc, řekla bych :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie