Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 883 návštěvníků)

Bramborový knedlík DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!

0.0
Bramborový knedlík DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!

Potřebné ingredience

1 KG NAŠKRÁBANÝCH BRAMBOR , 1/2 KG MOUKY HRUBÉ,1 -2 VEJCE dle velikosti-já mám domácí velká -1x potravinová folie....... dělám vždy půl dávky mouky na množství oloupaných brambor.......

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.


ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.

Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem

A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.

Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť


RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené

někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu

knedlík ve folii

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

majulinek 15. 3. 2014, 21:33
(Y) (Y) (Y)
Čiri 13. 3. 2014, 14:44
Co to znamená: oškrábané brambory? Oloupané? Jsem Slovenka a nerozumím výrazu! Děkuji.
lucian25 20. 3. 2014, 11:40
@Čiri Ano,oloupané!!!!!!
pammy 2. 3. 2014, 13:27
Superny, ukladam. Zachranil mi obed (Y)
Lucka2578 23. 2. 2014, 8:30
Knedlíky jsem vyzkoušela a jsou výborné (Y) (Y) Vůbec se nedají srovnat s knedlíkama z prášku, ty jsou tuhé a oslizlé. Recept je jednoduchý, uvařeno raz dva a výsledek perfektní (Y) (Y) (Y) I manžel si pochvaloval, jak jsou dobré (Y) (Y) (Y)
fifule 16. 2. 2014, 18:35
A jak dlouho se knedlíky ve folii vaří? Je to stejné, jako kdy se vaří normálně?
jožka 18. 2. 2014, 20:20
@fifule Vždyť je to tam napsáno :-$ kopíruji ,,vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo., (L)
Bohyska 16. 2. 2014, 17:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kaluz 31. 1. 2014, 7:36
Promiňte, halušky o 10 dkg méně než do knedlů, nebo o 10 dkg méně než váží brambory! (smich)
09Eli 16. 2. 2014, 19:32
@kaluz tak já bych řekla, že je jasné, že o 10 dkg méně mouky, tj. na 1 kg brambor 40 dkg mouky, na 2kg brambor 80 dkg mouky atd. - na halušky musí být těsto řidší, aby prolezlo přes haluškovač, z těsta: 1 kg brambor a 90 dkg mouky byste určitě knedlík neudělala natož halušky. Paní píše, že na knedlík dává polovinu mouky k bramborám! tj. 1kg brambor a 0,5 kg mouky - halušky o 10 dkg méně což je v přepočtu na dkg 40.
jožka (upraveno) 31. 1. 2014, 22:08
@kaluz ja to tam uvedeno, když je to na 1 kg brambor, tak o 10 dkg méně. Když by to bylo na 2 kg brambor tak je to 2 x 10 dkg méně, když 1,5 kg brambor tak 1,5 x 10 dkg méně. Je to přeci jednoduché :-)
Mirisek21 29. 1. 2014, 14:24
(clamp)vyzkouším
Atuna 28. 1. 2014, 18:13
(clamp) (clamp) (clamp)
čertík2007 25. 1. 2014, 15:06
A sůůůůl...ne?Jinak domácí bramborové knedlíky jsou super,s těmi kupovanými se to nedá srovnat... (Y) (clamp)
jožka 29. 1. 2014, 2:02
@čertík2007 Je to tam napsáno tady: ,,Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.,, ,-) ,-) ,-) ,-)
dorty 24. 1. 2014, 8:13
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alnata 23. 1. 2014, 7:21
(Y)
nasta77 20. 1. 2014, 22:05
(Y)Knedlíky jsou vynikající :-)
denca069 12. 1. 2014, 16:56
děkuji za recept ,pouzila jsem jako nekdo z tady sponky z ikeii a o práci mín :),nemusi se zavazovat uzel :)bramborové knedlíky jsou nadychané a moc dobré :)
kAČULINDA 8. 1. 2014, 16:56
Jsou super (Y) (Y) (Y) Moc nám chutnalo (L) (L)Děkuju za recept
gabulle 8. 1. 2014, 15:57
o víkendu vyzkouším (H)
obchodnice 16 7. 1. 2014, 18:30
Skvělé a jednoduché (L) (L) (L) (L)
Moni.B. 4. 1. 2014, 13:19
Dnes jsem dělala k obědu, sama jsem byla zvědavá jaký knedlík bude a opravdu vynikající (Y). Přidávám do oblíbených. Měla bych jen jednu poznámku. Nevím jestli se vám to stává také, ale než jsme doobědvali tak knedlík na povrchu dost oschnul. Neni ho třeba po uvaření pomazat olejem nebo tak něco?
Simonecka2007 14. 12. 2013, 21:07
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ZuzaM 11. 12. 2013, 17:46
Knedlíky jsou výborné, už je asi budu dělat jen takto. Jen je mám strašně málo slané, jak se vařily ve folii, patrně se k nim nedostala ta sůl z vody.
jožka 19. 12. 2013, 18:42
@ZuzaM voda se nesolí-osolit musíte to těsto ,-) (L)
ZuzaM 29. 12. 2013, 10:48
@jožka Aha, to tam ale není bohužel napsáno.
jožka 7. 1. 2014, 20:57
@ZuzaM Je to tam napsáno (F) tady: ,,Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.,,
ZuzaM 16. 2. 2014, 18:22
@jožka Brambory jsem vařila v osolené vodě, ale nestačilo to, musí se přidat sůl do těsta.
Cidos86 14. 1. 2014, 14:41
@jožka ....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie