(recept
si oblíbilo 883 návštěvníků)
Bramborový knedlík DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!
Potřebné ingredience
1 KG NAŠKRÁBANÝCH BRAMBOR , 1/2 KG MOUKY HRUBÉ,1 -2 VEJCE dle velikosti-já mám domácí velká -1x potravinová folie....... dělám vždy půl dávky mouky na množství oloupaných brambor.......
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
knedlík ve folii
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majulinek
(upraveno)
15. 3. 2014, 21:33
Čiri
(upraveno)
13. 3. 2014, 14:44
Co to znamená: oškrábané brambory? Oloupané? Jsem Slovenka a nerozumím výrazu! Děkuji.
lucian25
(upraveno)
20. 3. 2014, 11:40
@Čiri
Ano,oloupané!!!!!!
pammy
(upraveno)
2. 3. 2014, 13:27
Superny, ukladam. Zachranil mi obed
Lucka2578
(upraveno)
23. 2. 2014, 8:30
Knedlíky jsem vyzkoušela a jsou výborné Vůbec se nedají srovnat s knedlíkama z prášku, ty jsou tuhé a oslizlé. Recept je jednoduchý, uvařeno raz dva a výsledek perfektní I manžel si pochvaloval, jak jsou dobré
fifule
(upraveno)
16. 2. 2014, 18:35
A jak dlouho se knedlíky ve folii vaří? Je to stejné, jako kdy se vaří normálně?
jožka
(upraveno)
18. 2. 2014, 20:20
@fifule
Vždyť je to tam napsáno kopíruji ,,vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.,
Bohyska
(upraveno)
16. 2. 2014, 17:06
kaluz
(upraveno)
31. 1. 2014, 7:36
Promiňte, halušky o 10 dkg méně než do knedlů, nebo o 10 dkg méně než váží brambory!
09Eli
(upraveno)
16. 2. 2014, 19:32
@kaluz
tak já bych řekla, že je jasné, že o 10 dkg méně mouky, tj. na 1 kg brambor 40 dkg mouky, na 2kg brambor 80 dkg mouky atd. - na halušky musí být těsto řidší, aby prolezlo přes haluškovač, z těsta: 1 kg brambor a 90 dkg mouky byste určitě knedlík neudělala natož halušky. Paní píše, že na knedlík dává polovinu mouky k bramborám! tj. 1kg brambor a 0,5 kg mouky - halušky o 10 dkg méně což je v přepočtu na dkg 40.
jožka
(upraveno)
31. 1. 2014, 22:08
@kaluz
ja to tam uvedeno, když je to na 1 kg brambor, tak o 10 dkg méně. Když by to bylo na 2 kg brambor tak je to 2 x 10 dkg méně, když 1,5 kg brambor tak 1,5 x 10 dkg méně. Je to přeci jednoduché
Mirisek21
(upraveno)
29. 1. 2014, 14:24
vyzkouším
Atuna
(upraveno)
28. 1. 2014, 18:13
čertík2007
(upraveno)
25. 1. 2014, 15:06
A sůůůůl...ne?Jinak domácí bramborové knedlíky jsou super,s těmi kupovanými se to nedá srovnat...
jožka
(upraveno)
29. 1. 2014, 2:02
@čertík2007
Je to tam napsáno tady: ,,Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.,,
dorty
(upraveno)
24. 1. 2014, 8:13
alnata
(upraveno)
23. 1. 2014, 7:21
nasta77
(upraveno)
20. 1. 2014, 22:05
Knedlíky jsou vynikající
denca069
(upraveno)
12. 1. 2014, 16:56
děkuji za recept ,pouzila jsem jako nekdo z tady sponky z ikeii a o práci mín ,nemusi se zavazovat uzel bramborové knedlíky jsou nadychané a moc dobré
kAČULINDA
(upraveno)
8. 1. 2014, 16:56
Jsou super Moc nám chutnalo Děkuju za recept
gabulle
(upraveno)
8. 1. 2014, 15:57
o víkendu vyzkouším
obchodnice 16
(upraveno)
7. 1. 2014, 18:30
Skvělé a jednoduché
Moni.B.
(upraveno)
4. 1. 2014, 13:19
Dnes jsem dělala k obědu, sama jsem byla zvědavá jaký knedlík bude a opravdu vynikající . Přidávám do oblíbených. Měla bych jen jednu poznámku. Nevím jestli se vám to stává také, ale než jsme doobědvali tak knedlík na povrchu dost oschnul. Neni ho třeba po uvaření pomazat olejem nebo tak něco?
Simonecka2007
(upraveno)
14. 12. 2013, 21:07
ZuzaM
(upraveno)
11. 12. 2013, 17:46
Knedlíky jsou výborné, už je asi budu dělat jen takto. Jen je mám strašně málo slané, jak se vařily ve folii, patrně se k nim nedostala ta sůl z vody.
jožka
(upraveno)
19. 12. 2013, 18:42
@ZuzaM
voda se nesolí-osolit musíte to těsto
ZuzaM
(upraveno)
29. 12. 2013, 10:48
@jožka
Aha, to tam ale není bohužel napsáno.
jožka
(upraveno)
7. 1. 2014, 20:57
@ZuzaM
Je to tam napsáno tady: ,,Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.,,
ZuzaM
(upraveno)
16. 2. 2014, 18:22
@jožka
Brambory jsem vařila v osolené vodě, ale nestačilo to, musí se přidat sůl do těsta.
Cidos86
(upraveno)
14. 1. 2014, 14:41
@jožka
....