Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Domácí Lučina

0.0
Domácí Lučina

Potřebné ingredience

500ml bílého jogurtu (kupuji velký kelímek 3% z Lidlu), 1 smetana na šlehání v tekutém stavu, špetku soli a pepře.

Postup přípravy

Do misky vliji jogurt a šlehačku .Osolím, opepřím. Pořádně promíchám a přendám do čisté bavlněné plínky nebo plátýnka. Svážu rohy, dám na gumičku a zavěsím na úchytku kuchyňských dvířek nebo na kohoutek okapat . Čím déle bude okapávat, tím tužší bude konzistence ...Hotový sýr ochutím čímkoliv , na co máme zrovna chuť - šunkou, nastrouhaným sýrem, domácími bylinkami z truhlíku za oknem, barevným pepřem, nastrouhanou ředkvičkou, okurkou, česnekem - prostě fantazii se meze nekladou :)
Sýru je cca 400g, vydrží v lednici zakrytý víčkem i týden a hlavně - je bez éček a víte, co jíte !!!

Naše rodina je zklamaná výrobky z obchodů a tak co můžeme, vyrábíme si doma. Klasický taveňák už jsme nejedli roky , dcerky ani neví , co to je. Děláme si domácí kečup, zavařujeme domácí zeleninu, ovoce, děláme marmelády, džemy, povidla, paštiky, pečené čaje, tvarohové dezerty, vše z domácích surovin. Odmítám jíst a krmit rodinu polotovary a sušenými směsmi.
Když je dobře tělíčku - je dobře i dušičce :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milka1m1 27. 8. 2014, 7:52
Dobrota.Já dělám také to samé a když není náhodou šlehačka, tak dávám také velký bílý jogurt a kysanou smetanu,je to taky super.Zkuste.
Freny7 28. 8. 2014, 20:52
@milka1m1 Jj, mám vyzkoušeno :-) F*
hella22 4. 8. 2014, 20:54
Není nad to, když člověk není líný a všechny možné dobroty si sám zpracuje. Vyhneme se "umělotinám" a konzervantům s Éčky v obchodech a rodinka si pochutná. Stojí to prostě za to. ^o)
Freny7 5. 8. 2014, 9:00
@hella22 Moje řeč :-) Kéž by nás bylo více takových (Y) F*
Michaela73 3. 5. 2013, 11:43
Tak ji mám udělanou....ráno jsem zblajzla dva krajice chleba,přidala jsem si na ni jarní cibulku-mňam (Y)
Freny7 3. 5. 2013, 14:19
@Michaela73 Jj, tak to má rád manža (Y)
PavliBP 3. 5. 2013, 11:25
a s odkapanou syrovátkou šup do chleba (místo vody) (Y)
Freny7 3. 5. 2013, 11:32
@PavliBP Ano, také jsem zkoušela. Je to výborné (Y)
Nikis. 2. 5. 2013, 13:57
Jééé, to vám závidím, tu domácí stravu, jsem na něco zhnilá, na něco nemám čas a na něco odvahu, ale fandím vám a taky bych se k tomu chtěla jednou dopracovat (Y)
maruška 21. 5. 2013, 9:58
@Nikis. Niky, zkus, je výborná (L)
Freny7 3. 5. 2013, 11:33
@Nikis. Držím palce - když se chce, tak to jde (clamp) :-) F*
maruška 2. 5. 2013, 13:44
(Y) děkuji, vyzkouším (L)
jslan 2. 5. 2013, 12:51
(Y) (Y) jsem stejného názoru, takže jakmile začne něco kvést a plodit, vše zavařuji, suším a vytvářím různé dobroty,takže jsem ráda za tuto lučinu. Určitě vyzkouším díky (L) (L) (L)
100ml 1. 5. 2013, 20:55
delam ji taky a vyborna udelam to vecera do rana odkapat (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Pikun 1. 5. 2013, 16:37
dekuji za super recept, lucinu milujeme :-) jak dlouho +- nechavate okapavat, at je tak akorat? dekuji |:o) |:o) |:o)
Freny7 1. 5. 2013, 19:23
@Pikun (Y) cca 6hodin i více. Nejlepší je to hodit na sítko nad misku a dát přes noc do lednice (noc) Uvidíte, že až ji vyzkoušíte, tak té kupované se v obchodě obloukem vyhnete (clamp) A když nebudete mít šlehačku, mám vyzkoušenou i Lidlovskou kysanou smetanu 400ml + jogurt. F*
evik cahoun 27. 8. 2014, 7:30
@Freny7 Já dělám jogurt+tvaroh a taky super

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie