Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

LEHKÝ, DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ MOUČNÍK SE ŠLEHAČKOU A ČERSTVÝMI JAHODAMI

0.0
LEHKÝ, DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ MOUČNÍK SE ŠLEHAČKOU A ČERSTVÝMI JAHODAMI

Potřebné ingredience

Suroviny na menší korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva, 90 g krystalového cukru, 3 oddělené žloutky, 3 bílky na sníh, špetku soli do bílků ke šlehání. Suroviny na jahodovou náplň: 3 čerstvé jahody, 1 polévková lžíce moučkového cukru, ½ kávové lžičky citronové šťávy. Ostatní suroviny: ½ kg čerstvých jahod, kelímek smetany ke šlehání, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru.

Postup přípravy

„Malý dortík s velkou parádou“ - tak se dá nazvat tento lehký piškotový moučník, kterému k dokonalé chuti stačí jen vyšlehaná smetana a čerstvé jahody.

Postup-jahodová náplň:
Z předepsané dávky ½ kg jahod-viz ostatní suroviny-odejmeme tři kousky jahod, které nakrájíme na plátky, vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme moučkovým cukrem.

Postup-korpus:
Žloutky utřeme s cukrem a postupně vmícháme pevný sníh a mouku smíchanou s kypřícím práškem a moučkou. Těsto nalijeme do kulaté dortové formy, na jejíž dno jsme dali alobal. Pečeme při teplotě trouby na 170 st. C., zhruba 15 minut. Necháme ve formě vychládnout, pak plochým nožem oddělíme korpus od stěny formy a ze dna sloupneme alobal.

Dokončení:
Moučník přestříkáme jahodovou šťávou, která se vyluhovala z oslazených jahod a citronové šťávy. Jahodové plátky ze šťávy poklademe na korpus, ozdobíme šlehačkou a půlkami jahod.

Přeji dobrou chuť.

Detail zdobení.

Ještě než korpus přestříkáme šlehačkou, pokropíme ho jahodovou šťávou a poklademe plátky jahůdek. Celý moučník pak bude krásně vláčný a voňavý.

Vyšší dortík je třeba upéct z dvojnásobné dávky surovin.

Ještě jeden pohled na lehoučký moučník.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie