Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 512 návštěvníků)

Chlebík, který nám chutná nejvíc

5.0
Chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)

Postup přípravy

Vše dát v uvedeném pořadí do DP

Ingredience v DP

Toto dáme po signálu

Vše se míchá a hněte

a kyne............

A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bberi 19. 9. 2012, 15:53
Moc dobrý.druhý den je taky super (Y)
sonik22 16. 9. 2012, 14:54
Je opravdu vynikající. Dlouho vydrží vláčný. Děkuju za super recept. (Y) (Y) (Y)
jav 10. 8. 2012, 13:30
Jani já jsem včera pekla z klasické bílé hladké dvounulky a žitné tmavé chlebové hladké.
Bacilek4 7. 8. 2012, 15:40
Mohla byste mi prosím napsat, jakou mouku používáte? Hladkou pšeničkou bílou (obyčejnou) nebo chlebovou? A tu žitnou? Kterou konkrétně? žitných je tolik, že nevím, kterou si na Váš recept vybrat Děkuju.
Bacilek4 7. 5. 2013, 15:01
@Bacilek4 Velmi dobrý chlebík ! Třetí den jako čerstvý :-)
KAČKA LUCKA KAČENKA 31. 7. 2012, 11:35
Dneska jsem ho pekla s přidáním smažené cibulky (pl) (pl) (pl)to je dobrota (Y) díky za recept (F)
zuhur 22. 4. 2012, 20:34
Dnes jsem upekla poprvé a rozhodně ne naposled. Je senzační (Y)
d12420 18. 4. 2012, 16:01
Dobrý den Jani, dnes jsem konečně upekla váš chlebík a je opravdu (Y) (Y) (Y). Jsem moc ráda, že jsem na váš recept narazila, s různýma obměnama se dá péct pořád a pořád dokolečka ,-). Krásný den a jaro. Denisa (flower) ...a takhle se mi povedl http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4029939
snurka 22. 3. 2012, 16:32
Vynikající, konečně jsme objevila chleba, který stojí za to si doma péct. (clamp) bála jsem se majoránky, ale celé je to vynikající (Y) děkuji za recept, Edit
Stenny 9. 2. 2012, 7:03
Dosud jsem pekla pouze z kupovaných směsí, a díky Vám začnu dělat vlastní (L) (L) (L) Chlebík je výborný a povedl se na 1* (Y) :-) (Y) Děkuji (F)
Blančí 31. 12. 2011, 15:55
Právě jsme ho dopekli...A už se na něj těšíme........Díky za recept....... (F) (F) (F)
Brucha Vecha 31. 12. 2011, 11:45
Dělám tento týden už podruhé, všem velice chutná (Y) (Y) děkuji za super recept (L)
jagida 30. 12. 2011, 19:08
Dnes jsem pekla (L) a je to obr mňamka (Y) Děkuji za výborný recept Marie
kloukee 29. 12. 2011, 16:37
Dobrý den, k Vánocům jsem dostala pekárnu Nordica,ale je na max chleba o 900 g, chtěla jsem se zeptat, na kolik gramu je zhruba tento recept.Děkuji :-)
manhartici 19. 10. 2011, 8:04
Je výborný (clamp)koupili jsme si pekárnu a Váš recept jsem zkoušela jako první (K)a povedlo se |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (flower)
JanaLud 23. 12. 2011, 20:52
@manhartici (L) (L) (D) :-)
andulka12 28. 9. 2011, 14:10
fajnovy chlebik, idem ho upiect, uz som ho davno nerobila, nasa 4-rocna bambula ho tiez jedla, ze mamka dobry je :-) dakujem za pripomenutie (clamp)
JanaLud 14. 10. 2011, 11:13
@andulka12 (L) (L) (L)
EVITA 1470 28. 9. 2011, 11:28
Ať zijí Prachatice a Jana L.!Kdyby se uděloval Oscar v chlebu,tenhle by ho zcela jistě a zaslouženě získal!Blahopřeje a za celou rodinu děkuje Evita. (L)
JanaLud 28. 9. 2011, 13:25
@EVITA 1470 MOC MOC MOC D Í K Y (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
monulinka78 28. 9. 2011, 8:52
Naprostý luxus (clamp) (clamp) (clamp)
JanaLud 28. 9. 2011, 13:25
@monulinka78 (L) (L) (L) (L)
katany 8. 8. 2011, 13:30
Dobrý den paní Jano,máme novou pekárnu a hledám recepty na dobrý chléb,našla jsem ten Váš.Jen moc nerozumím těm vašim zkratkám.PL,ČL?Děkuji za odpověď.Jakou jinou mouku bych mohla použít místo té žitné nevíte?Děkuji Pavla
giigiina 8. 8. 2011, 13:52
@katany doufám že se paní Jana nebude zlobit,že píšu za ní (zip) PL-polévková lžíce a ČL-čajová lžíce (hello)
JanaLud 28. 9. 2011, 13:32
@giigiina Jasně že se nezlobím :-) (L) (hello)
katany 8. 8. 2011, 21:05
@giigiina Děkuji,taky mě to už napadlo.Ale mám ještě jiný problém,zdá se mi ,že chleba /koupila jsem u Lidla směs/ není vůbec vypouklý,vypadá to ,jako by byl sražený,nebo nevykynutý,nevíte čím by to mohlo být?Děkuji Pavla
JanaLud 28. 9. 2011, 13:28
@katany Pavli, jestli můžu pozdě, ale sice odpovědět, když se vám těsto "hňoucá" musíte sledovat, jestli je těsto hutné, či ne. Nebojte se i do kupované směsi, pokud je řidší přisypat mouku. Já to dělám od oka, ale vzhledem k tomu, že každá mouka "saje" jinak, jak už tu píše jedna maminka, musíte zkoušet. Před pečením je lepší mít hutné těsto - pak vám nevznikne ušák, Tak ať se daří (L) :-) :-) :-)
giigiina 9. 8. 2011, 14:09
@katany mě se třeba stalo,že mi taky chleba nevykynul pořádně,ale to může byt tím,že jsem dala hodně droždí 8o| 8o|včera jsem pekla a povedl se :-)ale místo sušeného jsem dala čerstvé,člověk musí zkoušet ,-) ,-)
Pelupe 9. 8. 2011, 10:17
@katany Dobrý den jo já taky, jsou to takový ušáci, propadlí uprostřed ,taky nevím proč...?
katany 13. 8. 2011, 21:08
@Pelupe Dobrý večer maminky,mám pekárnu jen týden ,moc se mi v ní nedařilo.Když jsem vyndala těsto na kynutí,bylo studené/kamarádka ho má teplé/.Dnes jsem jí šla reklamovat.Tak uvidíme co oni na to .Měla jsem značku SENCOR SBR 95SS.Na internetu bylo snad 150 recenzí a všechny kladné.Já měla těsto sražené,málo vykynuté.Chleba ze směsi jsem měla poloviční velikosti než kamarádka/měla tu samou/.Pokud by měl někdo tu samou pekárnu ,ozvěte se prosím jak se Vám peče.Hezký večer a předem děkuji za odpovědi.Pavla
evkaD 31. 7. 2011, 18:06
Dobrý den Jani chlebík je moc dobrý, ale propadl se mě střed tak jsem se chtěla zeptat kde jsem udělala chybu.... :-S Děkuji Eva
JanaLud 28. 9. 2011, 13:30
@evkaD Evi, příště dosypávejte mouku, ať je těsto hutnější. Omlouvám se, že odepisuji po takové době, ale na receptíky (své) moc nechodím ,-) (L) (hello)
Ivik79 26. 7. 2011, 19:14
musím vyzkoušet (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie