Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Perníčky z dřevěné formy - ihned měkké

0.0
Perníčky z dřevěné formy - ihned měkké

Potřebné ingredience

70dkg hladké mouky, 25dkg cukru, 10dkg medu, 10dkg Hery, 4 celá vejce, 1 prášek do perníku, 2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Uhňácáme těsto, necháme 2 hodiny odležet, poté vykrajujeme (nebo jako já lisujeme do dřevěných forem), pečeme na plechu s pečícím papírem (podle zkušeností s vlastní troubou - já peču při 175 st. cca 10minut, záleží na tloušťce perníčků). Upečené můžeme potřít rozšlehaným vejcem, aby se leskly......

Recept mám od své sestřenice, perníčky se dají ihned jíst - jak je vidět i na fotce, než jsem donesla foťák, jedno srdíčko přišlo o svou špičku :o).

Do dřevěných forem toto těsto úplně vhodné není, protože perníčky se nafouknou a reliéf trochu zanikne, ale já si to chtěla vyzkoušet a navíc je děti můžou hned zbaštit... a líbí se mi i takhle :o)

Moje dřevěné formy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Samuella 15. 10. 2014, 15:48
Dobrý den, chci se zeptat, omlouvám se, že asi hloupě, :), zda se obrázek při pečení neztratí, když je v těstu kypřící prášek, moc děkuji za odpověď, kája
zverimex 11. 11. 2008, 16:07
(Y) (clamp) Raduš, prosím, kolik jich asi je?? Chtěla bych je upéct vnučce do školky, tak abych měla představu, kolik zadělat těsta *-) *-) :^) Díky moc Petra
akdar 11. 11. 2008, 18:26
@zverimex Petruš, pro kolik dětí potřebujete a jak velké plánujete dělat?
ternovca 11. 11. 2008, 14:56
Radko, chtěla bych se Vás zeptat, do těsta se dá soda a celý kypřící prášek do perníku nebo tím práškem do perníku máte na mysli koření do perníku. Perníčky peču už dlouho, ale nikdy se mi nepovedou měkké tak, aby se daly hned jíst. Moc děkuji za radu (L).
akdar 11. 11. 2008, 15:35
@ternovca Nene, opravdu PRÁŠEK do perníku, ne jen koření (L) Já se s perníčky taky dlouho mořila, dávala k nim jablíčko, aby měkly, až mi sestřenice říká proč nepeču ty její :-) Děti mi vždycky užírají hned z plechu, zbytek zavřu do plastové dózy (spíš proti prachu, než kvůli měkkosti) a během pár dní je to pryč. Přeji hodně zdaru při pečení!
zuzaa 1. 11. 2008, 12:43
Radu, to je nádhera :-o :-o (L)
akdar 11. 11. 2008, 15:35
@zuzaa Díky, Zuzko (L)
marhulda 20. 10. 2008, 12:56
(Y) Radko, krásné perníčky (clamp). Jen se zeptám (když tak se nesmějte, ale já fakt nevím (H)): to se peče v tom dřevě, nebo se jen na vykrojené srdce obtiskne vzorek :-$? Viděla jsem ty formy na tržnici a taky by se mi líbily :-). (F) (F) (F)
akdar 20. 10. 2008, 14:19
@marhulda Zdeni ani jedno :-) Musí se pořádně vymazat olejem, aby se těsto nepřilepilo, a potom se namačká těsto dovnitř, na závěr přejede válečkem, pak "vyklopí" a ev. ořízne do tvaru (hello)
marhulda 20. 10. 2008, 14:21
@akdar [A] Díky Radu (F) (L)
s-arka 19. 10. 2008, 9:22
Radko, vypadají úžasně (clamp) (clamp) (clamp) Těsto určitě vyzkouším, protože nemám nikdy náladu čekat až změkne ;-) (L)
akdar 19. 10. 2008, 11:46
@s-arka Díky, Šárko, to my právě taky ne ;-) ;-) ;-)... a navíc malý byt, kde není místo na skladování a čekání :-)
Čmelák 19. 10. 2008, 0:28
Radko, jsou vážně moc pěkné. Jak to, že na nich máte tak pěkné ornamenty ? V čem je pečete? Kde se TO dá koupit? Moc děkuji za info. Pěkný den. Petra.
akdar 19. 10. 2008, 7:45
@Čmelák Díky, Petro, přidám tam foto, jsou z dřevěných forem, koupila jsem si je na Křivoklátě a paní mi tam radila, že v těstu nesmí být kypřící prášek (prostě takové to klasické staročeské těsto, které potom dlouho měkne nebo je třeba i jenom na ozdobu). Já to vyzkoušela i takhle a celkem to nedopadlo špatně |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie