Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Drůbková polévka s knedlíčky

0.0
Drůbková polévka s knedlíčky

Potřebné ingredience

Polévka: kuřecí drůbky, mrkev, petržel, kudrnatou petrželku, sůl, pepř, podravka, masox, maggi, jíška na zahuštění (hl.mouka, máslo). Knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 rohlík, trochu mléka, strouhanka, sůl, pepř, petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Dobře opláchnuté kuřecí drůbky zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, osolíme a trochu opepříme. Vaříme cca 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla na zahuštění. Dále si připravíme knedlíčky do polévky.

Knedlíčky: máslo umícháme se žloutkem, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný rohlík nasátý mlékem, jemně nasekanou petrželku (pažitku), vmícháme sníh z bílku a zahustíme strouhankou. Z této hmoty potom tvarujeme kuličky.

Když jsou drůbky a zelenina měkké, vhodíme do polévky postupně knedlíčky. Necháme chvíli povařit, potom polévku zahustíme jíškou a dochutíme dle chuti - masox, podravka, maggi. Vhodíme na drobno nakrájenou petrželku a ještě krátce povaříme.

Vyzkoušejte, je opravdu moc dobrá!

Připravíme si všechny ingredience na knedlíčky. Vrchovatou lžíci másla utřeme se žloutkem, přidáme rohlík nasátý mlékem, nasekanou petrželku, sůl, pepř, vmícháme z 1 bílku sníh a zahustíme strouhankou.

Zpracujeme v těsto.

Z těsta vytvarujeme malé knedlíčky. Pokud se nám těsto lepí při tvoření kuliček na ruce, navlhčíme si je vodou.

Hotová výborná polévka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie