Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

Velice chutné české rohlíčky jako od pekaře! Od švagrové, ne zkopírovaný jak jsem byla nařčená!!!!!

0.0
Velice chutné české rohlíčky jako od pekaře! Od švagrové, ne zkopírovaný jak jsem byla nařčená!!!!!

Potřebné ingredience

260ml vlažné vody, 20g oleje, 10g soli, 150g polohrubé mouky, 350hladké mouky, 17,5 g čerstvého droždí nebo 1,5 čajové lžičky instantního droždí, 5g cukru, 1 vejce na potření před pečením

Postup přípravy

Uvedené surovyny dáme do pekárny v předepsaném pořadí, dáme na program těsto. Hotové vykynuté těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků ze kterých si vytvoříme rohlíky, dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme opět vykynout. Pečeme při 200st.C asi 10 až 15 minut. Kdo chce můžs si rohlíčky před pečením posypat tím co má rád! Recept jsem zde původně napsala jen z 500g polohrubé mouky, ale smícháním hladké a polohrubé jsou rohlíčky více nedýchané!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nasta77 6. 1. 2014, 18:04
:-)Určitě zkusím ,-)
koblizecek 1. 1. 2014, 19:10
20g oleje,kolik je to?Lzice?
Andy2 1. 1. 2014, 17:59
co když pekárnu nemám ?? :-$
mišus 4. 10. 2013, 7:43
Včera jsem je upekla. Musím říct, že jsou fakt luxusní!!!!!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
emca81 3. 10. 2013, 9:16
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: dělala jste některá tento recept "RUČNĚ"? Nemáme domácí pekárnu. Nebo nemáte v rukávu těsto na normálí kynutí? Díky moc Ema
Verča-Berda 19. 1. 2009, 13:50
Tak jsem právě dodělala tento recept.Upletla jsem bulky,jsou vynikající. (clamp) (Y)....jsou krásně nadýchané,veliké,chuťově lahůdka (jidlo) ,jen nevím proč,ale ty,co jsem posypala hrubě zrnitou solí jsou křupavé a se semínkama měkké. :-$ ale oboje je velká mňamka. (L)
Ptacice1 19. 1. 2009, 11:08
Dobrý den Jitko,mám prosbičku. Dělala jsem rohlíky podle Vašeho receptu,ale bohužel mi těsto moc nevykynulo. Udělala jsem z toho 8 bulek-housek a po upečení byli hodně tuhé. Nevím kde se stala chyby,dělala jsem to přesně podle návodu. Nsetkala jste se s tím už?? Dávala jsem instantní droždí...
jidav 21. 1. 2009, 17:38
@Ptacice1 Mohu se zeptat z jaké jste je dělala mouky? já jsem sem nejříve uveřejnila recept pouze z polohrubé mouky ale pak jsem přišla na to že z mixu většího podílu hladhé a trochy polohrubé jsou lepší a nadýchanější. Jinak jsem je dělala normálně z sušených kvasnic. Jitka
Zrušený účet 7. 1. 2009, 11:45
(Y)Rohlíčky vypadají náramně!!! Nejspíš je zkusím a děkuju za uveřejnění receptu tady na mmb. Já třeba na Dámu skoro vůbec nechodím. A co se týče receptu, tak je to celé "slepičení" fakt k smíchu :-D Já peču domácí chleba nebo pečivo skoro každý večer a ty suroviny jsou vlastně pořád stejné, jen poměry se trošku liší. Dávám mouky, jaké zrovna mám, tedy i kombinace s žitnou, celozrnnými apod. a k tomu vodu nebo mléko, olej, droždí, cukr, sůl, někdy trošku jogurtu, ovesné vločky, semínka, smaženou cibulku, uzené masíčko, petrželku, sušená rajčata - prostě co zrovna je, nebo na co máme chuť. Tak to nejspíš kopíruju spoustu receptů, co :-) nebo je kopírují všichni ostatní ode mě? +o( Včera vyšla Knihovnička s recepty právě na pečivo a chleba a spoustu podobných dobrot a taky jsem tam našla receptík, který už dlouho dělám a vůbec jsem neřešila, kde ho vzali. Na svých webkách mám taky recepty na chleba a pečivo a pokud se někomu líbí, ať si je klidně převezme a používá a když je někde zveřejní, tak je to zcela v pořádku. S tím vědomím jsem je zveřejňovala i já. (Y) Pokud jste podle toho receptu upekly tyhle rohlíky a zdá se vám dost dobrý, tak ho sem přidáte, tohle není žádné kopírování. S fotografiemi je to trošku horší, ty by měly být vaše originální, abychom viděly, že se vám rohlíky opravdu povedly (flower) (hello)
veronique1980 7. 1. 2009, 11:21
Dobrý den, ještě se zeptám, jaké jsou rohlíky druhý den? Díky Verča
jidav 8. 1. 2009, 9:09
@veronique1980 Tak to opravdu nevím protože se zatím vždy doslova "sežraly" hned a většinou teplé. Jitka
veronique1980 8. 1. 2009, 9:29
@jidav Nevadí Jituš, nezjistím to jinak, než že to musím zkusit. Děkuji a hezký den. Veronika :-)
jaevelina 27. 12. 2008, 8:58
tak je jdu vyzkoušet
žabada 25. 12. 2008, 19:17
No ty vypadají báječně (clamp) , hned bych se zakousla ;-)
veronique1980 25. 12. 2008, 19:11
Tak tyhle rohlíčky určitě zkusím... (clamp) ... takové "haló" kolem nich, už se na ně těším. A jde opravdu více o to, jak chutnají a že se recept dozvíme my, které jej neznáme než o to, kde se vzal. Krásné vánoční svátky.
sarita 17. 12. 2008, 18:43
musim rict,ze resijou lidi uplny blbosti.je uplne jedno od kud recept je,ale hlavne ze je to dobry.ne. :-)kasli na vsechny je videt,ze nemaji co delat.prejipekne (stromecek)
jidav 19. 12. 2008, 20:50
@sarita děkuji vám za zastání, paní se ale co jsem se tak dívala tak rejpe v mnoha receptech, asi nemá nic jiného na práci :-) :-) :-) přeji vám krásné vánoce Jitka
klaki (upraveno) 8. 12. 2008, 1:22
Jituš, díky za receptík, je jedno odkud je, hlavně že nás inspiruje (Y) (Y) (Y) a dost pochybuji, že všechny recepty vložené uživatelkami jsou jejich vlastní, tak se tím netrapte !!!
Rejža 5. 12. 2008, 21:12
rohlík sem,rohlík tam co já s něma udělám :-$
Mellisande 5. 12. 2008, 21:03
SERTE NA TO!!!! 8o| 8o| 8o|
jaku 17. 12. 2008, 14:22
@Mellisande :-o :-o Jak to mluvíš !? :-@ ;-)
zuk123 5. 12. 2008, 21:02
(hello) Zdravím Jituško! Rohlíčky vypadají (clamp) a jistě i chutnají (Y) skvěle!! |:o)Gratuluji tomu kdo je pekl, a je jedno jestli podle receptu císařova pekaře nebo pekařova císaře!!!! Byla bych ráda kdyby se mi taky takové povedly (radost)!! V klidu si užijte vánoce (banky) (andel) a na tyhle diskuse se vybodněte!!! A na zdraví!!!! (D) (D) (D) Petra PS: ŽIVOT JE PŘECE O NĚČEM ÚPLNĚ JINÉM!!! (F) (F) (F) (F) (F)
Zrušený účet 5. 12. 2008, 21:00
takový rohlíky prodávají v každé pekárně,fakt nevím co tady vyšilujete,je celkem dobře vidět,že máte houby starosti +o( +o(
Annbelliz 5. 12. 2008, 14:09
MIlé dámy. nedá mi to a musím se do diskuse přidat. Protože se mě taky trošku týká. Jsem totiž zmiňováná švagrová, od které má Jitka recept. Nechápu rozčilování uživatelek této či jiné diskuse, protože jsme tu snad od toho aby jeden druhého ispiroval a nebo pomohl tomu druhému. Recept mám opravdu zwww.dama.cz, kde když jsem dostala domácí pekárnu jsem trávila docela hodně času a spousta lidiček mi hodně pomohla s pečícími začátky. Klidně se podívejte na můj účet tady i na dámě.cz. Nikde žádné recepty nekopíruju a pokud jde o dámu.cz. Fotkama upečených rohlíků, chlebů, koláčku a všeho možného se to tam jenom hemží a nikdo kvůli tomu nekritizuje. V době internetu opravdu neuhlídáte jestli někde někdo nenapíše "váš" recept. Místo toho nařknete člověka, který má radost ze svého úspěchu z toho, že vám něco sebral. Nebo snad je to závist, že se recept napoprvé zrovna vám nepovedl. tak užívejte si své ratolesti, pečení rohlíčku a hrrr na mě. Jsem zvědavá na vaše reakce. :-$
libuseja 5. 12. 2008, 20:40
Annbelliz 17. 12. 2008, 13:50
@libuseja Ok, každému komu náhodou dám receptna rohlíky, nebo něco jiného řeknu, že je to z dáma.cz
jidav (upraveno) 7. 12. 2008, 21:43
@libuseja Ježiš a co se stalo?!!!! To je tragédie, jak vidíte opravdu jsem si recept ani jeho původ nevycucla z prstu a už to nehodlám řešit, já už jsem uvedla od koho recept mám a myslím si že není moje povinost pátrat po původu receptu, to bych se takhle mohla dostat do x ypsolontého století jen s tím rozdílem že naše prabáby dělaly těsto pouze ručně! Hold když se někdo v něčem chce rejpat, tak se nedá nic dělat, bláznům se nemá odporovat!!! A pro vaše info recept změním, dnes jsem je dělala znovu, mixla jsem mouky a jsou lepší!
hajcena 5. 12. 2008, 9:30
Tak už se ženský nehádejte (F). Kod chce, tak si rohlíky podle paní Jitky udělá a kdo ne, nechť si najde nějakej jinej recept - hlavně to chce klííííííííííííííd, vždyť za chvíli budou Vánoce (banky) (darecek) (pohoda)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie