Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Květáková polévka

0.0
Květáková polévka

Potřebné ingredience

květák
mrkev, celer, petržel
máslo
hl. mouka
sůl, pepř, muš. květ, kmín
vajíčko

Postup přípravy

Květák nasekáme na drobné kousky a dáme vařit s kořenovou zeleninou nastrouhanou na hrubo. Přidáme koření, kromě muš. květu, ten až nakonec.
Když je zeleninka skoro měkká, uděláme z másla a hl. mouky světlou jíšku a zahustíme. Nebo můžeme použít hotovou světlou jíšku knorr. Nakonec dáme trochu muškátového květu a rozkevedlané vajíčko a ozdobíme petrželovou nebo celerovou natí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

venam 16. 11. 2013, 13:35
Moc dobrá i bez vajíčka! (Y)
bubík4 12. 6. 2007, 14:04
Včera byla k večeři, tak jsem dala i fotku.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie