(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zuzčin švestkový bramborák
Potřebné ingredience
Brambory, mouka, vajíčko, sůl, pepř, majoránka, švestky
Postup přípravy
Brambory nastrouháme a uděláme těsto jako na bramboráky (nepřidáváme česnek a majoránky trochu míň než běžně). Na vymazaný plech naneseme těsto (max. 2-3 cm), poklademe rozpůlené a vypeckované švestky a upečeme. Studený pocukrujeme.
Zní to hodně netradičně, ale je fakt úúúúúžasný. Peče ho kamarádka Zuzka a nikdy jeden plech nestačí.
Zní to hodně netradičně, ale je fakt úúúúúžasný. Peče ho kamarádka Zuzka a nikdy jeden plech nestačí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tylska
(upraveno)
21. 4. 2007, 9:46
Protože bramboráky milujeme a v mražáku se mi krčil pytlík švestek, tak je dokonáno. V troubě to pěkně voní, a už se všichni těšíme, jak si pochutnáme.Díky za neobvyklý receptík.Ještě dám vědět, jak chutnalo. Vaše MagdalenaT./tylska/

nahlásit

Preburda
(upraveno)
25. 3. 2006, 12:59
Inuško
, můžu jen potvrdit, je to fantastické. U nás se tomu krajově říká "brutvaňok" a peče se to tady hodně, u nás v Beskydech.
, přes léto je to moc dobré s čerstvými borůvky.......no už aby bylo léto
Mlaskám už teď ! IVČA





nahlásit

inka
(upraveno)
25. 3. 2006, 13:05
@Preburda
Ivi, díky za tip, s borůvkami jsem ho nezkusila, ale jestli letos budou, tak je to nemine!! Už aby bylo léto .... tady je zatím sněhu a sněhu
nahlásit