Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

Lasagne (recept od Ivetky ID 43894)

0.0
Lasagne (recept od Ivetky ID 43894)

Potřebné ingredience

Lasagne, 500 g mletého masa, 1 cibule, olej, česnek, sůl, pepř, oregano, bazalka, konzervovaná sekaná rajčata, petrželka, smetana, muškátový oříšek, kostička taveného sýra, 200 g polohrubé mouky, 1/4 l mléka, sýr eidam

Postup přípravy

1. Osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso.
2. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, oregánem, bazalkou a přidáme rajčata.
3. Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou.
4. Odstavíme a připravíme si bešamel. Dáme vařit smetanu, a když přijde do varu, zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou.
5. Pak přidáme kostku taveného sýra, sůl, pepř, trochu muškátového oříšku a provaříme.
6. Do vroucí osolené vody dáme pláty lasagní a vaříme do poloměkka.

Po vyjmutí klademe do vymaštěného pekáče a střídáme vrstvy lasagní, mletého masa a bešamelu. Až je pekáč plný. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme zbytkem bešamelu.

Lasagne jsou opravdu mňamózníííí a druhý den po upečení jsou ještě lepší :o))). Určitě vyzkoušejte.


Pláty lasagní doporučuji vařit po jednom či po dvou (do kříže) . Je to sice zdlouhavější, ale předejdete tomu, že se Vám cca všech 16 plátů neslepí k sobě.

Když jsem to dělala poprvé dala jsem vařit najednou všech 16 plátů a než jsem začala pokládat druhou vrstvu zbytek plátů se mi slepil a mohla jsem to vyhodit. Poté jsem je vařila po dvou plátech cca 2 minuty. Nikdo není dokonalý :o).
Po této zkušenosti jsem to napsala i paní Ivetě a ta mi odpověděla, že pláty vaří též po jednom jen škoda, že to tam neměla napsané.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

honza 7. 1. 2011, 10:15
Jo lasagne jsou super, taky je často děláme. Já kupuji jen lazagně chlazené, mají je v síti supermarketů TESCO a ty se už nevaří jsou předvařené. (Y) (Y)
inculin 22. 1. 2011, 14:54
@honza Já kupuji Panzani a nevařím je. Udělám maso s více šťávy a ještě se nestalo, že by lasagne byly tvrdé.
Barčáci 11. 1. 2011, 15:09
@honza Jani, určitě až budu mít cestu do Tesca podívám se po nich :-). (F) (F) (F) (L) (L) (L)
inculin 7. 1. 2011, 9:56
Dobrý den, zajímalo by mě, jako konzistenci mám mít bešamel. Už jsem je dělala dvakrát, pokaždé výborné, ale bešamel měl hustotu hustého těsta, *-) které šlo špatně rozmazat. Používám jednu smetanu, mléka 1/4l, mouky podstatně méně a přesto mám co dělat, abych to umíchala. Děkuji. Jinak lasagne předem nevařím, omáčku z masa dělám řidší a nestalo se mi, že by těstovina byla tvrdší. J.
Barčáci 11. 1. 2011, 15:08
@inculin Dobrý den Jindřiško, s bešamelem jsem měla také problém a proto jsem dala o dost méně mouky. Jakou má mít konzistenci to sama přesně nevím, ale domnívám se, že jako kaše, ale ne tak hustá. Dělám to tak, aby mi to šlo dobře rozetřít :-$. Je pravda, že lasagne jsem dělala asi jen 3x a už si to pořádně nepamatuji. (L) (L) (L)
inculin 22. 1. 2011, 14:54
@Barčáci Taky mě napadlo, jestli místo 200g, nemá být 20g, to by více odpovídalo.
Kynckik 28. 3. 2010, 11:55
(Y) JITUŠKO, POUŽIJTE LASAGNE PANZANI, TY JSOU NEJLEPŠÍ. NESLEPÍ SE DOHROMADY I KDYŽ VAŘÍTE 16 PLÁTKŮ :-). JSOU OPRAVDU ÚŽASNÉ A DÁ SE S NIMI SUPER PRACOVAT. VAŘÍM JE CCA 5-7 MINUT A PAK PROLIJU STUDENOU VODOU , NESLEPÍ SE VÁM.. :-p (clamp) (clamp). VYZKOUŠEJTE :-p. NATY
Bylinka1 6. 5. 2009, 13:42
...a co je to konzervovaná sekaná *-)?
emilek :-) 6. 5. 2009, 13:53
@Bylinka1 konzervovaná sekaná rajčata (kocka)
Bylinka1 6. 5. 2009, 19:44
@emilek :-) ... ;-) ;-) ;-)aha.Příště si to dočtu :-p.Ale teď jsem se fakt pobavila :-).
jitkaad 6. 5. 2009, 13:34
Jituš, já taky poprve vařila ;-) a všelijak po dvou,přesně jak píšete,pak jsem viděla jen tak po očku v telce jak dělá nějaký "machr" lasagne a nevařil :-o od té doby taky nevařím,a náplň dělám hooodně kašovitou až řídkou, hezky se vsákne a je to fajnové (Y) (Y) (Y) Tu vaši náplň musím vyzkoušet (pl) (hello)
Barčáci 13. 5. 2009, 16:14
@jitkaad Jituš, já vím některé lasagně se nemusí vařit (Y). Jen se podívám ještě někdě po nějaké jiné náplni :-$. Mě se zrovna ten bešamel moc nepovedl ;-) byl moc hustý a hodně jsem ho musela naředit mlékem *-). (hello)
anib 5. 5. 2009, 8:16
Lasagne nevařím, do pekáčku je skládám syrové, jen udělám trošku řidší zálivku z rajčat, při pečení nasáknou vodu a jsou krásně měkké. V Italii je taky nevaří.
Barčáci 5. 5. 2009, 8:24
@anib Gabrielko, děkuji za radu (F) (F) (F). Já tedy řidší zálivku zatím nedělala :-$. Paní Iveta, od které je tento recept také povídala, že některé lasagne se nemusí vařit (Y). Je pravda, že já je jen trochu předvařila cca 2 minutky jen, aby pláty nebyly jak prkno ;-). (L) (L) (L)
pipontek 5. 5. 2009, 8:05
Ahoj Jituš,tak s vařením lasagní mam stejnou zkušenost,taky se mi napoprvé slapily,ale pak jsem přemýšlela a vymyslela zlepšováček--dám do hrnce 1 lasagni a vedle 1 vařečku a zase 1 lasagni a 1 vařečku,vejde se mi jich i 8 vedle sebe,takže je vaření rychlejší a taky se neslepí.Renča
Barčáci 5. 5. 2009, 8:18
@pipontek Ahoj Renčo, to jsem ráda, že se to nestalo jenom mě ;-). Já tak velký hrnec nemám :-( musela bych je dávat na sebe a mezi ně vařečky *-) a určo by to také tak šlo :-$. Jíťa (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie