(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Svíčková omáčka
Potřebné ingredience
maso, nakládanou zeleninu HALALI (ve skle), mléko, smetanu, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr
Postup přípravy
Maso dáme do hrnce (já dělám v tlakáči) zalijeme halalím a přidáme trochu vody.Vaříme do změknutí. Maso vyndáme, vodu s halalím v hrnci rozmixujeme, přidáme smetanu a zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce, necháme ještě povařit (jen kvůli té mouce). Na konec přidáme rozškvedlanou kysanou smetanu a podle potřeby můžeme trochu přisladit cukrem. Jinou svíčkovou už vlastně ani nedělám, nechce se mi nakládat maso přes noc do zeleniny atd. Tahle je rychlá a chuťově výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Majík77
(upraveno)
28. 10. 2009, 9:19





nahlásit

Lucinka&Adélka
(upraveno)
5. 12. 2008, 16:12
Evi,
super recept na omáčku
jinou už u nás nedělám



nahlásit

Edule
(upraveno)
8. 12. 2008, 20:42
@Lucinka&Adélka
Ali, jsem ráda, že vám chutná.
Já už taky jinou nedělám. Vyhovuje mi, že je tak rychlá. Když se ráno rozhodnu, že k obědu bude svíčková, tak prostě je


nahlásit
helen54
(upraveno)
13. 4. 2008, 9:21
Vaše svíčková je super Evčo


nahlásit

Edule
(upraveno)
14. 4. 2008, 19:58
@helen54
Helčo, děkuji. Jsem ráda, že chutná

nahlásit

gazela
(upraveno)
5. 2. 2007, 13:39
Taky takhle dělám svíčkovou,ale maso peču a dávám dvě Halali a nemusím pak tolik zahustˇovat,je to úžasná mnˇamka
a všem moc chutná,jo a místo cukru dávám karamel,ten to pěkně zbarví,to mám od tchýně.A ještě když se to udělá z krůty nebo králíka.no mn'am
čauky Lenka


nahlásit

zuzik32
(upraveno)
13. 4. 2008, 9:47
@gazela
Dobrý den Lenko,prosím vás ,jak se dělá ten karamel?ještě jsem ho nikdy nedělala.Zuzka
nahlásit

Modama
(upraveno)
5. 2. 2007, 12:53
O víkendu jsem udělala vaší svíčkovou a byla jsem za hvězdu.
Zařekla jsem se že jí nikdy dělat nebudu,je to makačka a neumím to,ale tenhle recept je fakt super,rychlovka a chuťově mňamka. Díky Monika


nahlásit
yodeyma
(upraveno)
30. 11. 2006, 11:10
Já jsem takhle kdysi udělala svíčkovou bráchovi, ten řekl, ať už svíčkovou nikdy nedělám, že je to hnus. Pak to řekl mýmu příteli, tak ten mi ji taky zatrhl. Tak od té doby dělám svíčkovou potají, (na cibulku dám maso, koření, to nechám povařit, pak přidám zmraženou zeleninu, povařím, zaliju vodou, přidám máslo, do druhého dne to nechám odležet), pak to vařím v papiňáku, přidám ještě masox a další postup stejný, jako všichni. On to pak jí a pochvaluje si to. Ale nemůžu mu říct dopředu, že jí budu dělat

nahlásit

dajinka.ch
(upraveno)
29. 11. 2006, 21:32
takhle ji taky dělám odjakživa,jenom se mi zdá,že ted dost pokazili to Halali,takže naposledy jsem ji zkusila naložit do zeleniny a nálevu,ale stejně jsem trochu Halali přidala na dochucení

nahlásit

Sarkas
(upraveno)
18. 7. 2006, 18:45
Úplná fantazie, moc dobrá a jednoduchá svíčková. Jen jsem už nepřidávala zakysanou smetanu - omáčka mě přišla kyselá už dost





nahlásit

Sykyna
(upraveno)
3. 4. 2006, 13:35
Evko Ty víš jak si to zjednodušit,co???
ale jinak děláme na chlup stejnou svíčkovou,je vynikající jenom nedávám cukr.Celou dobu si lámu hlavu co zítra vařit,je rozhodnuto
Ty prostě nechceš,abych zhubla,co?



nahlásit

Preburda
(upraveno)
30. 3. 2006, 14:33





nahlásit

Edule
(upraveno)
30. 3. 2006, 15:59
@Preburda
Ivo, já dávám také Halali až podle množství, ale já svíčkovou ráda, tak jí dělám většinou hodně. A kvůli barvě přidávám mrkev, ale jinak nám taky moc chutná. Už jsme asi zvyklí


nahlásit

luciasanta
(upraveno)
30. 3. 2006, 2:27
Já musím přiznat, že mě svíčková jenom z HALALI nechutná - má to takovou (na můj vkus) příliš umělou chuť a i ta výsledná barva je podivně žlutá. Někdy dám k zelenině kvůli chuti 1-2 lžíce HALALI, ale víc nikdy ne. Jednou mi to stačilo. Ale proti gustu...
nahlásit

lucosek
(upraveno)
3. 4. 2006, 10:37
@luciasanta
Dělám obdobnou, taky rychlou svíčkovou, ale s tím, že maso a zeleninu nevařím, ale peču v troubě. Dávám celou skleničku Halali a ještě jednou tolik i čerstvé zeleniny, takže to uměle opravdu nechutná a navíc už není třeba ani zahustit moukou
To Halali tomu dá ten správný, svíčkový šmrnc
A mmch správná svíčková má spíše žlutší, nahnědlou barvu. I když já jí dělám převážně z drůb. masa, takže moc hnědá není



nahlásit