Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 343 návštěvníků)

DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

0.0
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

Potřebné ingredience

1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia

Postup přípravy

Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.

převaříme mléko....

já chladím ve studené lázni....

přidáme jogurt....

zamícháme...

nalijeme do skleniček...

a šup s nimi do peřin !!!!

Hotovo!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 23. 5. 2007, 9:06
Včera večer jsem jogurt udělala, dala do skříně a zabalila do dek. Před chvílí jsem jej vytáhla a musím říct, že jsem hleděla :-o :-o jogurt je hustý ;-). Navíc chutná opravdu výborně (Y). Posílám jedničku s hvězdičkou (clamp) (clamp) (clamp).
Nela7 23. 5. 2007, 14:22
@ Super (clamp), děkuji (Y)
Monadelka 23. 5. 2007, 7:51
včera večer jsem vyzkoušela :-P a a je to opravdová dobrota (clamp) jen místo activie jsem použila obyč.bílý jogurt a také se povedlo. (clamp)díky za super recept. (Y) (Y)
Nela7 23. 5. 2007, 14:22
@Monadelka (F) (F) (F)
jíta406 22. 5. 2007, 15:18
Danielo,tak na konec to dopadlo dobře (Y),ted sem jeden dojedla (PL)a byl moc dobrej,akorát byl trochu řidší než koupený jogurt, :-o,ale dobrejší,až sníme vyzkouším znova :-) :-) :-) (child8)
Nela7 22. 5. 2007, 15:24
@jíta406 Jitko to jsem moc ráda, příště už určitě bude hustší, uvidíte (clamp)
Riu 22. 5. 2007, 13:51
A jak dlouho to vydrží v lednici čerstvé? :-)
Nela7 22. 5. 2007, 15:08
@Riu Riano asi 5 dní (Y)
Janaen 21. 5. 2007, 22:45
Ale myslím, že mamča tam dávala ještě sušené mléko, nebo sunar, asi 2 PL tak ted nevím... :-@
Nela7 22. 5. 2007, 12:49
@Janaen Jani to sušené mléko tam také může být, ale nemusí (child2)
Janaen (upraveno) 21. 10. 2012, 21:26
Mnam, ten dělal maminka když jsem byla dítě...
Alinka2 21. 5. 2007, 21:59
Já ty jogurty měla taky řídké, po noci a půl dni v peřinách jsem je dala do lednice a do dalšího dne z toho byl super jogurt, tak to zkuste (L)
jíta406 21. 5. 2007, 22:04
@Alinka2 děkuji za radu,do rána budou v peřince a zítra šup do lednice :-D,a uvidíme co to udělá ;-)zítra se ozvu jak to dopadlo. :-$
jíta406 21. 5. 2007, 20:54
tak uvidím ráno,ještě mě napadlo jestli to nemůže být tou aktivií sladkou,pak jedině že by mu byla zima!! :-D :-D :-D :-D
Nela7 21. 5. 2007, 21:12
@jíta406 Já si myslím, jestli jim zase dneska nebylo mooooc teplo :-D Jednou jsem se pokusila jim v posteli zapnou vyhřívací dečku :-D a oni se taky povedly tak napůl +o(
jíta406 21. 5. 2007, 21:13
@Nela7 :-D :-D :-D
mmatuli 22. 5. 2007, 9:06
@jíta406 Tak jak to dopadlo?
jíta406 22. 5. 2007, 11:29
@mmatuli ráno to bylo trochu hustější,tak sem to dala do lednice a odpoledne uvidíme a i ochutnáme :-$ :-$ :-$
jíta406 21. 5. 2007, 20:45
Danielo tak sem se šla podívat pod peřinu jak to vypadá a jsem zklamaná +o(,je to pořád řídké jak mléko,tak nevím co sem udělala špatně,dělala sem vše podle vás,ještě počkám do rána :-o, a uvidím,tak sem se těšila
Nela7 21. 5. 2007, 20:50
@jíta406 Tak to je mi líto, že se nedaří, mě se povedl vždy, ale moje mamka taky říkala, že se jednou nepovedl, nevím proč to je. Ale i když se nepovedl, tak z toho byl výborný jogurtový nápoj, tak nebojte, přidáte marmeládku a bude dobré pitíčko (Y)
jíta406 21. 5. 2007, 13:26
Danielo,tak sem právě uložila jogurt do peřin,a sem tedy moc zvědavá jak to dopadne,zdálo se mi to moc řídké,to zhoustne? *-),
Nela7 21. 5. 2007, 14:16
@jíta406 Jitko ano zhoustne, když se to dává do skleniček tak to je řídké skoro jako mléko. Také jsem zvědavá, jak se povede, napište (Y)
Alinka2 21. 5. 2007, 8:11
Jogurt byl výborný , už není jdu dělat další
Nela7 21. 5. 2007, 8:58
@Alinka2 (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 20. 5. 2007, 10:28
Chci taky vyzkoušet váš receptík, ale mám doma jen sladkou bílou activii. Může být i to, nebo je lepší obyčejná neslazená? *-)
Nela7 20. 5. 2007, 10:52
@ Helenko já sladkou nezkoušela, ale maminky níže píší, že může být (Y) Vyzkoušejte a napište jak se povedlo (F)
Dadulaaa 19. 5. 2007, 22:58
to je super recept hned zítra vyzkouším mám ráda bíle jogurty, díky za nápad a hlavně jednoduchost (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Nela7 20. 5. 2007, 8:10
@Dadulaaa Dášo vyzkoušejte a napište výsledek, budu ráda (H)
Pabuša 20. 5. 2007, 9:00
@Nela7 Také určitě vyzkouším, u nás je docela spotřeba jogurtů a takhle se dá ušetřit. Díky za nápad (clamp) Pavla
Pabuša 20. 5. 2007, 9:04
@Pabuša a může být sladká bílá aktivia?
Nela7 20. 5. 2007, 10:21
@Pabuša Pavlo já to nezkoušela, ale Maruška o kousek níž píše že ano. Pokud budete zkoušet dělat, napište mi prosím jak se povedlo (F)
jíta406 19. 5. 2007, 22:06
chtěla bych také vyzkoušet,ale omylem sem koupila jogurt aktivia bílá/sladká,tak nevím jestli může být *-) *-),prosím o radu,díky! :-$ :-$ :-$
Nela7 19. 5. 2007, 22:23
@jíta406 Jitko prosím napište jak se to povedlo! Budu ráda za každé ozvláštnění tohoto receptu (clamp)
jíta406 19. 5. 2007, 22:28
@Nela7 Danielo,vyzkouším zítra,sem na to zvědavá určitě se v pondělí ozvu jak sem dopadla :-) :-) :-)
mmatuli 19. 5. 2007, 22:21
@jíta406 Určitě, už nemusíte dávat cukr :-) Funguje to s různými živými jogurty, není potřeba zrovna activii.
jíta406 19. 5. 2007, 22:23
@mmatuli děkuji za odpověd,ale v receptu cukr psanej není,proto sem nevědela jestli ten jogurt může být sladkej *-)
mmatuli 21. 5. 2007, 21:13
@jíta406 Děláváme z Hollandie :-)
lumka 18. 5. 2007, 23:06
(Y)tak to je úžasné,hned po víkendu vyzkouším,budu mít aspoň něco na chuť když si tam dám co budu ctít,třeba své jahůdky.. :-) (clamp)
Nela7 19. 5. 2007, 9:19
@lumka Lído napište jak jste dopadla :-)
pavlinice 18. 5. 2007, 20:58
Chtěla bych také vyzkoušet,ale mám otázku *-)Jak dlouho vydrží jogurt v lednici?Nebo se musí ihned sníst? *-)
Nela7 18. 5. 2007, 21:05
@pavlinice já ho vždycky stihnu sníst, ale snad těch 5 dní by měl vydržet :-$
pavlinice 18. 5. 2007, 21:09
@Nela7 :-$Děkuji a určitě vyzkouším. :-P
Nela7 18. 5. 2007, 22:25
@pavlinice Pavlínko nemáte za co a zkuste si mrknout níže na příspěvky, jsou tam i nápady a odpovědi na otázky (F)
anib 18. 5. 2007, 19:47
A kde spíte vy, když v peřinách je jogurt ? :-D Hned v pondělí vyzkouším. A jen dotaz, musím to mléko převařit, nebo stačí, když ho jen ohřeju na 40°C? Proč se musí převařit? Gábi
Jana Zaj. 18. 5. 2007, 21:43
@anib Dovolím si tady odpovědět. Tento recept také znám, na l mlíka dávám 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce suš. mlíka, jinak postup je stejný. Musí se to převařit, protože se tím zničí některé látky, které by mohly pokazit ten proces zrání. Jo a ten jogurt nemusí být activie, hlavně musí obsahovat živé kultury. Jana
Nela7 18. 5. 2007, 22:22
@Jana Zaj. Jani děkuji, že se mají dávat 2 lžíce vím, ale zbyde vždy už jen trošička, tak dávám celý. I tak je receptík super rychlý a bez sušeného mléka ještě jednodušší a také se povede :-$
Nela7 18. 5. 2007, 21:04
@anib Tak tahle otázka už tu byla :-D dávám je na gauč, k nám by se už nevešly :-D Mléko se musí převařit ale proč to Vám nevysvětlím *-)
ilona 18. 5. 2007, 14:39
Tohle dělal i Jamie Oliver v jednom svém pořadu, ale bez peřin :-), já nevěřila, že to fakt jde. Musím to vyzkoušet :-)
Nela7 18. 5. 2007, 15:13
@ilona Jé to je škoda že jsem ten pořad neviděla, mám ho moc ráda. Jogurtek vyzkoušejte, určitě se povede :-)
Alinka2 18. 5. 2007, 14:09
Tak už je pod peřinou ^o) Písnu výsledek, jsem vážně moc zvědavá. (L)
Nela7 18. 5. 2007, 15:12
@Alinka2 Tak to už jsem taky zvědavá, určitě napište!
Domkenzon 18. 5. 2007, 10:08
Danuško, včera jsme vyzkoušely spíše z hecu Váš recept :-$ :-$ :-$ ovšem výsledek byl nad očekávání (Y) (Y) (Y)kamarádka se na mě dívala jak na paka že to není možné, aby se něco takového udělalo v dece. Jogurty jsou chu´tově výborné děcka aj misku vylízaly :-) :-) :-)nejsou vubec agresivní ostré chuti.Moc děkujeme za receptík určitě ho budeme využívat (Y) (Y) (Y) (Y) Marketa
Nela7 18. 5. 2007, 12:20
@Domkenzon Přesně tak Markéto, kdo nevyzkouší, neuvěří. Já už si je teď dělám pravidelně a mám takový lepší pocit, než když bych si jogurt koupila (clamp)
Domkenzon 18. 5. 2007, 13:57
@Nela7 Dančo, prosím myslíte že jde na spodek dát třeba ovoce a pak zalít???? Neudělá to nějakou paseku?¨ Marketa :-$
Nela7 18. 5. 2007, 15:14
@Domkenzon Já jsem to ještě nezkoušela, ale tady Hanička níže píše, co tam vše dala a také se povedl! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie