Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 534 návštěvníků)

Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

5.0
Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

Potřebné ingredience

Paříž z ledových kaštanů je vážně vynikající šla krásně dotuha vyšlehat a s broskvemi je to skvělá kombinace. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,18 dkg polohr mouka,3 lžíce kakaa, špetka (čajová lžička) prášku do pečiva.Ráfek o průměru 22cm. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa. NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dkg 100% tuk (omega) Broskve-kompot.Ozdoby.PŘI ŠLEHÁNÍ MŮŽETE PŘIDAT ZTUŽOVAČ DO ŠLEHAČKY (SMETAFIX)pro jistotu.

Postup přípravy

Den předem svaříme šlehačku.Šlehačku přivedeme k varu rozlámeme do ní kaštany a lžíci kakaa,za stálého šlehání metlou necháme přejít varem.Necháme vystydnout,občas zamícháme a dáme do lednice.
KORPUS: Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky cukr.Nakonec mouku kakao a pr.do pečiva.Upečeme korpus.
Korpus vychladlý 2x prokrojíme.Ušleháme paříž do tuha a dort naplníme a proložíme broskvemi.Necháme ztuhnout a polejeme rozpuštěnou čokoládou s tukem.Kdo nechce polévat,může jen postrouhat čokoládou nebo kaštany.Ozdobíme.

Těsto v ráfku

Upečený korpus

Prokrojený korpus

Uvařená paříž,pořádně (přes noc) vychlazená.Málo vychlazená paříž se nikdy neušlehá.

Vyšlehaná paříž.Krásně tuhá.

Plnění korpusu.

Sesazený dort.

Omazání paříží.Dáme ztuhnout do lednice.

Polejeme čokoládou.
Čokoládu (nesmí být horká!!) Nalejeme na vršek,necháme i stékat.Pak setřeme nožem do tenké vrstvy a stěrkou roztíráme po bocích.Kde se nám čokolády nedostává naleju ji na papír a stěrkou vytahuji na boky-chce to rychle neboť čokoláda rychle tuhne.
Nebo můžeme čokoládou jenom dort postrouhat.

Hotovo.

srdce

další

další

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivča45 11. 8. 2010, 19:38
Chtěla jsem se zeptat,jak moc tuhý je ten krém. Mě se při krájení trochu maže. :´(
ssonda 12. 8. 2010, 12:51
@ivča45 Ivo,měla jste ho dost vychlazený??Jestli jste ho měla delší dobu před krájením třeba na stole,tak je možné že se mazat bude.Jinak by neměl (F) (F)
Hanka1981 10. 5. 2010, 10:41
Dobrý den Soni. Rozhodla jsem se upéct dortík podle Vašeho receptu a musím Vás pochválit, dort je vážné skvělý, úžasně chutná (clamp) (clamp). Byl to můj první pokus takže to není tak dokonalé jako Váš výtvor, ale i tak jsem spokojená. Všem moc chutnal. Tak díky za skvělý recept (Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=81453&user=111820
ssonda 11. 5. 2010, 21:13
@Hanka1981 Dortík je parádní |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
zopetka 26. 4. 2010, 10:17
Dobrý den,včera jsem dělala váš dortík,byl to můj úplně první dortík a už během pečení mě vše moc chutnalo ,-) dneska ho vezeme oslavenci,tak jsem zvědavá jak bude chutnat,ale každopádně moc děkuji za super receptík,který jsem zvládla i já,amatér :-D díky moc,klára (clamp) (Y)
ssonda 27. 4. 2010, 15:00
@zopetka Klárko,to mě moc těší.Jste šikula (Y) (Y) |:o) |:o)
Evík 11 4. 12. 2009, 19:14
nádhera, jsi prostě šikulka, myslím,že taky vyzkouším,ale ty růžičky určitě nezvládnu, nemáš někde postup na tvoření růžiček,prosím? |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ssonda 5. 12. 2009, 10:16
@Evík 11 Evi,díky. (L)Na růžičky žádný postup nemám.Motám to jak to jde ;-) ;-) ;-)
pikvín 7. 11. 2009, 1:42
Soňo,moc děkuji za recept (clamp) (clamp).Upekla jsem manželovi k narozeninám a byl zhodnocen jako nejlepší dort,co jsem kdy uplácala (F) (F). I mně moc chutnal. Díky Jana Z. (^)
ssonda 7. 11. 2009, 21:02
@pikvín Jani,to je dobře.U nás taky chutná :-) (hello) (hello) (hello) (hello) (F)
Kaciatko.M 17. 10. 2009, 17:11
taký dotaz... koľko je špetka prášku do pečiva? *-)
ssonda 17. 10. 2009, 17:15
@Kaciatko.M Strčíte do pytlíčku dva prsty a co naberete je špetka (ukazovák + palec) (Y)
Kaciatko.M 25. 10. 2009, 19:54
@ssonda ďakujem, vyskúšala som a všetkým moc chutil (aj mne) (radost) len korpus mi moc nevyrástol tak som musela ešte jeden prirábať... neviem čím to bolo *-) nabudúce skúsim dať väčšiu špetku :-)
Jančča 16. 9. 2009, 23:13
Těšila jsem se na něj, ale nechutnal mi. A nebylo to tím, že by se nepovedl. Ostatním členům rodiny prej chutnal. Ale co, každý má jiné chutě. Rozhodně děkuju za recept, i když znova už dělat nebudu.
ssonda 11. 10. 2009, 20:14
@Jančča No co se dá dělat,každý má jiné chutě.Tak aspoň že chutnal ostatním (H)
papaja7 5. 9. 2009, 15:25
Dnes jsem upekla synovi k narozeninám (^) Sice nebyl tak dokonalý jak Váš ale všem moc chutnal..děkuju (F)
ssonda 5. 9. 2009, 16:20
@papaja7 tak to je dobře,že Vám chutnal (Y) (Y) (Y)Není zač :-) :-) :-)
ddracice 2. 9. 2009, 20:03
mňam, vypadá naprosto dokonale....brzy vyzkouším, díky za receptík (Y) (Y) (Y) (L)
HHaannuullee 1. 9. 2009, 8:09
překrásný dortík a věřím ,že je výborný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ssonda 1. 9. 2009, 19:29
@HHaannuullee Je moc.Díky (F) (F) (F) (F) (F)
CoolKids 2. 9. 2009, 12:59
@ssonda Sono, krem jsem prave udelala...do zitra necham vychladnout...ale korpus si delate taky den predem nebo az treba duhy den rano? Bude to muj prvni dort, tak se podle toho ptam *-) Dekuji za odpoved. Simona
ssonda 2. 9. 2009, 15:56
@CoolKids Simčo,korpus dělám jak mám čas.Takže někdy den dopředu -přes noc ho přikreju mikroten sáčkem,ale uplně ho neuzavírám.Nebo až ten den ráno a odpoledne ho plním. (F) (F) (F) (F)
CoolKids 2. 9. 2009, 18:53
@ssonda Sono dík a peče se přibližně jak dlouho? ;-)
ssonda 2. 9. 2009, 20:01
@CoolKids Já nevím tak 20-30 min.Začínám tak na 180 st a pak stáhnu tak na 160.Můžeš zkontrolovat že píchneš a vytáhneš do středu špejlí když se nalepí tak ještě není hotov. (F) (F) (F)
CoolKids 3. 9. 2009, 9:54
@ssonda Soni, dík. Za chvíli šup do trouby, urcite se povede. (F)
Jančča 30. 8. 2009, 19:24
Mňam, hned bych si dala. Mám dotaz. Jaký průměr má tvoje forma na dort? Předem děkuju za odpověď :-)
ssonda 30. 8. 2009, 19:35
@Jančča Ráfek má průměr 22cm. (L)
Jančča 31. 8. 2009, 11:43
@ssonda OK, děkuju. Asi se na něj vrhnu :-).
kopa 30. 8. 2009, 19:01
Díky za bezva recept, upekla jsem bez větších problémů na 3. narozeniny mého syna a byl výborný :-)) Pavlína
ssonda 30. 8. 2009, 19:15
@kopa Tak to je super.Díky (F) (F) (F) (F)
backa 28. 8. 2009, 19:33
Nádhernýýýý (clamp) (clamp) (Y)
Keili 27. 8. 2009, 22:42
Díky za recept....a s tým samým krémem zdobíte vrch dortu? (L)
ssonda 28. 8. 2009, 22:15
@Keili Ano, ozdobeno je taky paříží (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Ajen9 23. 8. 2009, 21:40
Děkuji za recept -bez jakýchkoliv problému upečen,jen rozkrojeni na dva dílky chce trochu více přesnosti-spodní se mi uprostřed jemně propadal,ale jinak jsem sklidila pochvalu a všem na dceřiných prvních narozeninách moc chutnal.Díky za něj.. Ještě pro ty, které se do něj pustí a budou se patlat s polevou a nebude vypadat tak dokonale jak u paní Soni na obrázku,můžu poradit starý trik s horkým nožem,kterým se případné nedostatky pěkně vyhladí :-)
ssonda 14. 10. 2021, 19:07
@Ajen9 (Y) (Y) (Y)
Carodkaa 22. 8. 2009, 16:02
(clamp) (clamp) (Y) (F)
ssonda 22. 8. 2009, 21:58
@Carodkaa (F) (F) (F) (F) (F)
Bibi1 18. 8. 2009, 13:51
Vyzkoušela jsem - a je výýýýýýýýborný - mohu jen doporučit. Musím se přiznat. že nebyl Jani tak krásný jako Tvůj, ale moc všem chutnal a nezbyl. Díky za inspiraci máte mnoho mnoho krásných receptů - nevěděla jsem který vybrat, ale určitě vyzkouším i další. Jste šikulka.... Dobruš
ssonda 18. 8. 2009, 16:06
@Bibi1 Tak to mě těší (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) Jen tak mimo já jsem Soňa,ale to neva ;-) (L) (L)
gabulovenka 12. 8. 2009, 15:48
tak ten vypadá velice chutně (Y)
šumperačka 6. 8. 2009, 11:07
Soni, vypadá nádherně (Y) (Y) (Y)a myslím,že i chuť bude úžasná |:o) |:o) |:o)
onasi 6. 8. 2009, 0:50
Soni, zase bomba!!! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie