Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem
Potřebné ingredience
Hovězí plátky (z kýty nebo plece), sůl, pepř, tymián, olivový olej, strouhanka, 2 velké cibule, tomatová omáčka - lze nahradit kečupem, masox a cca 2PL worcesteru ( oba používám bez glutamanu ze zdravé výživy), nastrouhaný křen
Postup přípravy
Do papiňáku (pokud bude jiný hrnec, musíme počítat s delší dobou vaření) dáme trošku olivového oleje, cibuli nakrájenou na kroužky nebo kostičky, přidáme tymián a necháme lehce opražit. Zamícháme a na cibuli položíme opečené plátky masa. Zalijeme tomatovou omáčkou (kupuji v LIDLu za 19,90Kč - je bez barviv a glutamanu). Přidáme masox a worcester a vaříme cca 40min.
Na talíři posypeme strouhaným křenem a naťovou cibulkou. Jako přílohu doporučuji těstovinovou nebo normální rýži.
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme.
obalíme ve strouhance
opečeme na trošce olivového oleje
na trošce olivového oleje pražíme cibuli s tymiánem. Ukazuji bezva omáčku z LIDLa - používám často a ráda. Je výborná, bez glutamanu a barviv. Např. na těstoviny již nedochucuji.
"hotová cibule" Můžeme odebrat a na talíři potom touto ozdobit
Na cibuli dáme opečené maso, zalijeme omáčkou a dáme vařit
Na talíři oozdobíme cibulkou a strouhaným křenem. Hotovo, dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé