Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

INDICKÁ KUCHYNĚ (Zeleninové kari s rýží, naan a mangové chutney)

0.0
INDICKÁ KUCHYNĚ (Zeleninové kari s rýží, naan a mangové chutney)

Potřebné ingredience

ZELENINOVÉ KARI: 1 lilek, 1 menší brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 400 ml kokosového mléka, 2 lžíce kari, 1 lžička suš.koriandru, olivový olej, sůl, pepř ********** NAAN (6 ks): 3/4 hrnku vlažné vody + 1 lžička instantního droždí, 2 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 2 1/2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, špetka jedlé sody, koření dle chuti (dala jsem semínka černuchy, může být i sezam, koriandr, římský kmín,...) ********* RÝŽE: 1 hrnek kulatozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, hrst rozinek, směs indického koření (badyán, hřebíček, skořice, anýz), sůl

Postup přípravy

Začneme chlebem na naan. Ve vodě si rozmícháme inst.droždí. Do mísy nasypeme mouku, přidáme, sůl, cukr, jednou sodu, jogurt, olej a koření dle chuti. Zamícháme a postupně vléváme ve vodě rozpuštěné inst.droždí. Rukama vypracujeme nelepivé těsto (dle potřeby přidáváme mouku, nebo olej). Necháme kynout na teplém místě na 2násobek.

Mezitím si připravíme kari. Lïlek nakrájíme na kostky, posolíme a dáme na 10 min. stranou "vypotit". Poté omyjeme a necháme okapat. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek a lilek. Chvíli dusíme a přidáme růžičky brokolice. Podlijeme trochou vody a dusíme. Okořeníme kari, koriandrem, solí a pepřem. Přilijeme kokosové mléko a na mírném plameni dusíme pod pokličkou.

Troubu si předehřejeme na maximum. Vykynuté těsto si rozdělíme na 6 bochánků. Každý rukama vytvarujeme do podlouhlé placky, klademe na plech s pečicím papírem a mírně postříkáme vodou. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 6 min., až se objeví puchýřky a mírně se nafouknou. Ještě horké potřeme máslem a zabalíme do čisté utěrky.

Hotové kari podáváme s rýží, chlebem naan a mangovým chutney (k dostání třeba v Mark and Spencer).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zacharova.jirina 4. 9. 2011, 11:35
tohle miluju (F)
alfleila 4. 9. 2011, 14:02
@zacharova.jirina tak to jsme dvě :-)
zuzazuza55 18. 7. 2011, 14:06
Prosím ,dá se k tomu jíst mangová omáčka , co se prodává normálně v supermarketech v odd.,kde se prodávají různé asijské pochutiny?Je ostrosladká. Děkuji
alfleila 19. 7. 2011, 21:28
@zuzazuza55 Zdeni, určitě můžete mangovou omáčku vyzkoušet, myslím, že to až takový chuťový rozdíl nebude, až na to, že konzistence bude tekutější.
RomcaSM 20. 5. 2010, 19:48
Tak jsem vyzkoušela, je to dobrota ... ještě jsem tedy nestihla naan, to snad doženu zítra. Chutná i dcerce, jen nechce rozinky v rýži :-$. Ještě se chci zeptat jestli se mangové chutney jí zastudena nebo ohřáté, ještě jsem to nikdy neměla ,-) (F) (L)
alfleila 20. 5. 2010, 20:19
@RomcaSM Romčo, moc mě těší váš kladný komentář! :-) Toto je jedno z mých nejoblíbenějších jídel! Mangové chutney se jí tak při pokojové teplotě, neohřívané. Má sladkokyselou chuť a skvěle se doplňuje s kari. Tak ať vám všem moc chutná! (hello)
kalimera 17. 9. 2009, 15:37
:-p :-pto vypadá luxusně. Chtěla bych mít někoho, kdo by mi takhle vyvařoval |:o) |:o) |:o).
alfleila 20. 9. 2009, 21:24
@kalimera A já zas někoho, kdo by to všechno papal ;-)
FIPINKA 15. 7. 2011, 9:03
@alfleila Mňam!!! Máte samé suprové recepty. Žila jsem dlouho v cizině, tak mi ty dobrůtky moc chybí. Hledám receptíky kde se dá.
alfleila 17. 7. 2011, 18:54
@FIPINKA Moc děkuji! Taky hodně cestuji a na těchto dobrůtkách si vyloženě pochutnávám. Moc ráda si je pak udělám doma (F)
kalimera 21. 9. 2009, 12:25
@alfleila To by u nás nebyl problém :-p (zajic).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie