Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 241 návštěvníků)

Písecká kotleta

0.0
Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej

Postup přípravy

Moc dobré masíčko, ke kterému se jako příloha nejlíp hodí brambory. Já se inspirovala receptem na slovenském MMB a udělala k tomu švýcarské brambory. Byla to dobrůtka :-)

Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

Maso naložíme v řidším těstíčku, které připravíme z rozšlehaných vajec,

strouhaného sýra,

kečupu a hořčice,

strouhaného česneku, majoránky, pepře a soli.

V tomto těstíčku necháme kotlety minimálně půl dne odležet.

Necháme je pěkně v lednici.

Obalené kotlety rychle po obou stranách opečeme,

dáme na vymaštěný pekáč,

pokud nám zbyde těstíčko nalijeme ho na kotlety, ještě malinko podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C tak na půl až třičtvrtě hodiny.

Maso jsem pekla nejprve 20min přikryté alobalem a pak jsem deset minut dopékala bez.

A servírovala :-) Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LindaC 19. 9. 2007, 19:21
Musím straštně moc poděkovat za skvělej recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) celá rodina se olizovala (PL) (PL). Jenco přijede kamarád na véču tak mu to uklohním ten se bude divit. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) DÍKY (L) (L)
stencon 9. 7. 2007, 17:30
tak Vám teda povím: Úplně luxus mňamka. (Y) (Y) (Y) Všichni jsme se oblizovali jak diví. (clamp) Prostě supr (Y) (L) děkujeme! (L)
Alinka2 9. 7. 2007, 17:33
@stencon Jéééééééé, to je super!!!!!!!! (L) Díky za chválu, u nás tohle jídlo patří mezi ty nej (F) (L)
lang 30. 6. 2007, 11:54
Zrovna to dělám, soused to cítil z okna a teď ho musím pozvat... jen se chci zeptat (mám také Zeptery), jak to děláte na té zepterové pánvičce, že se vám to nepřipaluje? Mně se to hrozně připalovalo, to těstíčko. Co dělám špatně? Skoro vždy, když dělám na té pánvi, se mi to připaluje. Děkuji. Marcela
Alinka2 2. 7. 2007, 16:31
@lang Dobrý den, na té pánvi jsem to dělala poprvé a už nikdy více!!!! :-@ Nejlepší je asi teflon. I tohle maso jsem nakonec dodělala na teflonové pánvi. Tak doufám, že i přes to vám chutnalo :-)
lumka 29. 6. 2007, 17:01
Alice C.A jak je adresa na ten slovenskýMMB ?dĚKUJI. :-)
jad 29. 6. 2007, 19:27
Alinka2 29. 6. 2007, 15:30
Když si najedete na slovenskou mmb tak to tam je. Ale jinak je to moc a moc jednoduché. Nahrubo nastrouháte syrové brambory, ochutíte vegetou, já ochucovala bylinkovou solí, dáte na pánvičku a na troše tuku z obou stran opečete. Tak jako bramboráky. Nedělala jsem to moc zprudka, aby byly brambůrky propečené. Je to zas něco trošku jiného než klasické přílohy a hlavně je to super jednoduché (Y) (Y) (Y) (Y)
jad 29. 6. 2007, 19:20
@Alinka2 Děkuji (L) (L) (L)
jad 29. 6. 2007, 15:20
prosím jak se dělají ty švýcarské brambory? *-) (L) Chtěla bych to uvařit taky s nimi |:o)
Alinka2 29. 6. 2007, 14:52
Díky, taky tak chutná!!! |:o) (L)
fufikSK 29. 6. 2007, 14:51
Alicka vyzerá wau (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie