(recept
si oblíbilo 375 návštěvníků)
RYCHLÉ KOKOSKY -ODPADÁ ŠLEHÁNÍ BÍLKŮ VŠE SE JENOM ZAMÍCHÁ
Potřebné ingredience
20dkg moučkového cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 celá vejce, 25dkg strouhaného kokosu
Postup přípravy
V míse smícháme, máslo cukr, kokos, pak přidáme 2 vejce. Z těsta tvoříme malé hrudky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně teplé troubě dorůžova asi 20 min. na 170°C.
RECEPT MÁM OD KAMARÁDKY !!!!!
RECEPT MÁM OD KAMARÁDKY !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ssali
(upraveno)
10. 12. 2009, 10:22
dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné kokosky dělat i z normoš kokosu nebo musím mít tu kokosovou moučku....popř. zda by nestačilo kokos rozemlít v mixéru (jako oříšky). děkuji moc za odpověď
meloun51
(upraveno)
10. 12. 2009, 15:53
@ssali
Jindřiško tak to vám nepovím z čerstvého kokosu jsem nezkoušela jestli to myslíte takto. Vždy jsem dělala z kupovaného. A musí se nechat odležet po upečení jsou měkké a pak ztvrdnou. Doba rozležení 14 dnů. Hezké svátky.
Marta Kosik
(upraveno)
9. 12. 2009, 15:24
Jsou moc dobré včera jsem je dělala,bez másla a povedly se,dělala jsem menší a slepovala jsem k sobě marmeládou. Super,manžel se jen olizoval....!!!!!
majki77
(upraveno)
9. 12. 2009, 15:12
CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT,JETLI SE TAM TO MÁSLO DÁVÁ ROZPUŠTĚNÉ NEBO ROZMĚKLÉ .MOC DĚKUJI
meloun51
(upraveno)
9. 12. 2009, 18:48
@majki77
Maruško dává se rozměkklé.
lajošová
(upraveno)
10. 12. 2009, 9:33
Dobrý den Jani, akorát jsem dopekla Vaše kokosky a jsou už hezky odpočívají na balkoně a čekají Jednoduché, rychlé, prostě Přeji Vám Krásné a Martina
meloun51
(upraveno)
9. 12. 2009, 18:50
@lajošová
Martinko, děkuji za komentář moc si toho vážím i vám příjemně prožité svátky.
daduda
(upraveno)
9. 12. 2009, 12:40
Jani tyhle dělám každý rok a jsou super
meloun51
(upraveno)
9. 12. 2009, 18:55
@daduda
Danuško moc velké díky za komentář, mám je taky na balkoně a čekájí na den :D". Jsem moc ráda že se našel někdo kdo ví jak jsou dobré. Příjemné a ničím nerušené svátky.
insula
(upraveno)
9. 12. 2009, 11:45
Škoda, že už kokosky letos mám, vyzkoušela bych je. I když na druhou stranu nevím, co bych udělala s těmi bílky, které mi zbyly.
meloun51
(upraveno)
9. 12. 2009, 18:59
@insula
Ivanko vyzkoušíte příště !!!! Z bílků se dají dělat pusinky. Krásné svátky!!!!!!!!!!
Bylinka1
(upraveno)
8. 12. 2009, 19:09
Tak mám akorát v troubě a jsem zvědavá,protože já z toho musela ,,hňácat,, kokosové kuličky .Toš uvidím jak to vytáhnu co z teho bude .
Bylinka1
(upraveno)
8. 12. 2009, 19:29
@Bylinka1
Tak mě se to asi nejspíš nepovedlo -jsme hned s vyzkoušely a je to suché jak prdýlka .Jako bych chroupala ten kokos samotný .Ono mi to bylo divné už při tom dělání těch kuliček,že to mám jakési sypací.Nevím,nevím,jestli to bude nějaké lepší po odležení -no uvidíme...jo ale voní nááádherně!
meloun51
(upraveno)
8. 12. 2009, 19:58
@Bylinka1
Jestli Jani myslíte kokosky tak ty se dělají báječně akorát je musíte nechat uležet ve vlhku třeba na balkoně jinak tedy nevím. A nebo jste tam něco zapoměla dát. Žádný si zatim nestěžoval akorát, že jsou tvrdé a to se musí nechat odležet, většinou jako každé cukroví. Jinak mě to mrzí že se vám nepovedly.
Bylinka1
(upraveno)
8. 12. 2009, 22:33
@meloun51
Dala jsem tam všechno podle receptíku,ale ta hmota-jako to těsto bylo takové trochu sypké,musela jsem to pořádně umačkávat v ruce,aby z toho byla kulička .Dala jsem je do pytlíku a na balkón,tak uvidíme-buď změknou nebo ne .
meloun51
(upraveno)
9. 12. 2009, 19:10
@Bylinka1
Ahoj Jani já jsem těsto měla po zpracování spíše lepkavé ,tak nevím čím by to mohlo být. Trvá to delší dobu než změkknou tak je dobře, že jste je dala na balkon mám je tam taky, chutnala jsem včera a já už je mám měkké dělala jsem je začátkem prosince. Hezké svátky a ať vám brzy změkknou !!!!!
Bylinka1
(upraveno)
9. 12. 2009, 20:04
@meloun51
Teda jak to tady čtu,tak mi je úplně do ,protože jsem něco zdrbla já,když se všem povedly a jen mě ne !Že bych měla malé vajíčka na to množství kokosu,když jsem to měla suché .Já už fakt nevím!Se naprdnu a nedám se a pustím se do nich znova !
meloun51
(upraveno)
9. 12. 2009, 20:12
@Bylinka1
Jani možná to je těmi vajíčky. Já jsem měla teda takové větší tak možná to je ono a nebo zkuste dát tak o pět deka méně kokosu tedy jestli je budete dělat znovu. Nebuďte smutná každý někdy něco pokazí. A když tak to zkusíte příští rok.
zdravuska1
(upraveno)
8. 12. 2009, 18:32
dneska jsem je dělala chvilku jsem váhala co vznikne a zda se to nerozteče ,ale je to super konečně mám krásné a moc dobré kokosky
meloun51
(upraveno)
8. 12. 2009, 18:52
@zdravuska1
Martinko dejte si kokosky hned někam do vlhka třeba na balkon budou tvrdý, aby vám do vánoc změkly. trvá to tak 10 až 12 dní než budou měkké. Těsto je suprový, ale musí se rozležet. Mám je od kamarádky taky jsem to nevěděla, ale už mi změkkly.
kytka74
(upraveno)
7. 12. 2009, 14:15
asi jsem někde udělala chybu kokosky mám hodně tvrdý recept je bez práce a kokosky po upečení byli dobrý ale teď už jsou tvrdý
borufkajana
(upraveno)
8. 12. 2009, 18:48
@kytka74
Mě vloni taky tak brzo ztvrdly a proto jsem se vrátila ke svému osvědčenému receptu.
meloun51
(upraveno)
8. 12. 2009, 18:57
@borufkajana
Jani jsou vynikající ale musí se nechat odležet. Recept mám od kamarádky a ta mi řekla, že jsou měkké hned. Já je dělala před týdnem a už jsou měkké.
meloun51
(upraveno)
7. 12. 2009, 17:01
@kytka74
Jituš určitě změkknou. Měla jsem je taky druhý den tvrdé, ale do 10dnů by měli být dobré, aspoň já je mám měkké. Dejte je někam do chladna, třeba na balkon jestli ho máte prostě do vlhka. Do vánoc by měli být OK. Recept mám od kamarádky takhle mi to říkala a tak jsem to udělala.
kytka74
(upraveno)
8. 12. 2009, 10:58
@meloun51
díky mám je venku, tak snad budou měkoučké
avanka
(upraveno)
7. 12. 2009, 10:02
Jani, vcera som piekla tieto kokosky, hned po upeceni boli genialne, ale teraz na druhy den su tvrde ako kamen chcem ich sice plnit kremom a zlepovat s lineckym kolieskom, ale zmaknu?????
meloun51
(upraveno)
7. 12. 2009, 16:54
@avanka
Zuzanko určitě změkknou. Měla jsem je taky druhý den tvrdé, ale do 10dnů by měli být dobré, aspoň já je mám měkké. Dejte je někam do chladna. A když je budete plnit tak si myslím, že to určitě do vánoc bude OK.
miru005
(upraveno)
6. 12. 2009, 14:34
Milá Jani,dnes jsem upekla Vaše kokosky a jsou jedinečné!!!!!!Skoro žádná příprava a hlavně vynikající chuť!!!!!! Moc děkuji za opravdu velmi jednoduché cukroví!!!!!! Přeji nádherné svátky!!!! MirkaV.
meloun51
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:03
@miru005
Mirečko, moc vám děkuji za pěkný komentářík moc jste mě potěšila mám velkou radost, moc si toho vážím. I Vám krásné a ničím nerušené svátky.
Eillee
(upraveno)
6. 12. 2009, 0:17
Dopečeno, jsou vynikající Díky za recept!
meloun51
(upraveno)
6. 12. 2009, 10:29
@Eillee
Není za co Luci jsem ráda, že vám chutnají. Krásné prožití vánočních svátků a nového roku.
Vojtula
(upraveno)
5. 12. 2009, 23:04
meloun51
(upraveno)
5. 12. 2009, 23:10
@Vojtula
Vojtěško moc děkuji za pochvalu.
macik72
(upraveno)
5. 12. 2009, 21:55
Jani, mám úplně blbý dotaz: kokosová močka - ta se dá normálně koupit? Nikdy jsem to neviděla. Ale je fakt,že jsem po ní nikdy nekoukala
meloun51
(upraveno)
5. 12. 2009, 23:07
@macik72
Martinko dá se koupit ve všech potravinách je to mletý kokos. Prodávají ho ve žlutém pytlíku a je ho tam 250g. Hezké vánoce a nový rok.
fakdar
(upraveno)
3. 12. 2009, 10:46
Jani kokosky jsou fakt výborné rychlé a jsou jako ty kupované z pouti . Díky za receptík
meloun51
(upraveno)
3. 12. 2009, 19:16
@fakdar
Raduš moc jste mě potěšila. Hezké vánoce
brenda
(upraveno)
29. 11. 2009, 20:07
jani mám asi 5 bílků co mi zbyly z lineckýho,myslíte že by šly kokosky udělat jen ztěch bílků??????asi je zkusím zítra.iva
meloun51
(upraveno)
29. 11. 2009, 20:30
@brenda
Milá Ivo tak to jsem nezkoušela, ale mám tu ještě jeden recept na kokosky který se dělá z bílků a tvarohu tak můžete třeba zkusit ten.
Heduse
(upraveno)
28. 11. 2009, 19:12
Mila Janicko ,dneska jsem vyzkousela vase kokosky a jsou opravdu neeeeejlepsi proste vynikajiciiiiiii udelala jsem jednu davku a zitra jdu pokracovat opravdu vyborny recept kokosky jsou mekoucke vyborne neni s tim zadna prace ,jde to rychle musim udelat dalsi aspon dve davky dekuji za supr receptik moc zdravim Milus....
meloun51
(upraveno)
28. 11. 2009, 19:34
@Heduse
Mílo udělala jste mi velkou radost, že vám kokosky chutnají a hlavně že se vám povedly . Moc děkuji za komentář!!!!!!!!!!!!!!!
calexaci
(upraveno)
23. 11. 2009, 19:02
Určitě vyskoušíííííím
meloun51
(upraveno)
23. 11. 2009, 20:10
@calexaci
Káťo vyzkoušejte myslím, že nebudete zklamaná.
Jaruš53
(upraveno)
22. 11. 2009, 22:49
Jani, jsou hned měkké a nebo se musí nechat odležet? Kdy bych je mohla asi péct, aby byly skvělé na vánoce? Vypadají úžasně a chtěla bych je zkusit. Láká mi na tom, že jsou rychlé . Přestože jsem při mém věku toho hodně napekla, tak kokosky by byla moje premiéra.
meloun51
(upraveno)
24. 11. 2009, 19:19
@Jaruš53
Jarmilko, omlouvám se, že čtu až teď nebyla jsem doma. Recept mám od kamarádky tvrdila mi, že kokosky jsou měkké hned tak nevím. Já je teprve budu dělat a doufám, že měkké budou tak by stačilo dělat tak pár dní před vánocemi. Já cukroví peču tak 14 dní před štědrým dnem.
Ilonáček
(upraveno)
21. 11. 2009, 22:59