Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 131 návštěvníků)

PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká

0.0
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká

Potřebné ingredience

na těžkou pařížskou šlehačku: * 500 ml šlehačky * 300 g čokolády * 100 g 100% tuku * 200 g cukru krystal * 150 g kakaa * cca 200 g másla (podle chuti)

Postup přípravy

Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu, kterou necháme rozpustit a základ máme hotový. Teď už je ho jen třeba občas promíchat a nechat vychladnout, nejlépe přes noc, a potom vyšlehat do tuhé pěny, do které na závěr zašleháme ještě máslo. (tato šlehačka je trvanlivá a může se dávat i pod potahovaný dort. Pokud budete skladovat dort a nebo jinou sladkost déle, tak se tam moc nehodí čerstvé a kompotované ovoce-podléhá rychle skáze)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 12. 4. 2011, 0:01
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
andol 2. 11. 2010, 17:45
(clamp) (clamp) (clamp)
andol 23. 7. 2010, 17:01
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
datep 23. 2. 2010, 17:04
co je myšleno tím "těžká"? *-) *-) *-) *-) *-)
akin77 23. 2. 2010, 17:09
@datep Myslím že to, že se tam přidává máslo asi..... pařížská šlehačka se normálně dělá jenom ze šlehačky a kakaa nebo čokošky.... můj názor (L)
datep 27. 2. 2010, 9:51
@akin77 aha *-) *-) *-) *-), děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L)
blazken (upraveno) 7. 6. 2010, 19:42
@datep a jak se tam přidává během vaření stužený tuk tak je tuhá s dobře drží tvar a dlouho vydrží :-$ (L)
tetinka 3. 1. 2010, 20:41
(Y) (Y)
Ilonáček 3. 1. 2010, 13:41
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)to je bomba (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie