Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 392 návštěvníků)

Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku

0.0
Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku

Potřebné ingredience

60ml studene vody, 110 g medu (světlého), asi 900g moučkového cukru, lžička mandlového aroma, vrchovatá lžíce čiré želatiny Dr.Oetker Tento recept jsem si upravila podle svého ze slovenského MMB, podle receptu tam, se nedalo tvořit (kytičky atd) ale tento už je schopny udržet tvar a já jsem velmi spokojená. Zkuste uvidíte. Pravda těžko říci jaký med se použije (kvalita- to neodhadnete nikdy), tam píšou že se dá i sirup použít ale to jsem zatím nezkoušela. Ale i tak myslím že za vyzkoušení to stojí, je to jen pár korun. Na podsypávání použijte jako u všech hmot - solamyl.

Postup přípravy

Do hrnce nasypeme želatinu, zalijeme studenou vodou a necháme 3 minuty působit. Zahřejeme jen tak aby se želatina rozpustila, přidáme med, a necháme také rozpustit - POZOR NESMÍ VAŘIT, a přidáme lžičku aroma mandlového

Vzniklou teplou hmotu nalijeme do moučkového cukru (nejdřív si dáme asi tak 700 g do mísy a pak podle potřeby přidáme ale max 900 g -1 kg raději ať vám trocha cukru zůstane,pak to má tendenci se trhat) a zpracujeme, hmota je lepivá, použijeme na ruce omegu aby se dobře zpracovávala, já používám asi tak lžíci omegy, prostě si omegu vezmu do rukou a mnu s ní jako s mýdlem abych měla od omegy ruce a pak zpracovávám, netrvá to dlouho je to chvilička, pak hmotu zabalíme do sáčku nebo do potravinové folie (nebojte se hmota pořád lepivá a měkká), a necháme asi tak 6-10 hodin aby to ztuhlo necháme to venku na lince (já to tak dělám den dopředu) no a pak zpracujem, jde to malinko ztuha ale já to dělám po částech, nebo jako u marcipanu použijeme mikrovlnku -opatrně.

Za ty peníze mi to stojí. Tato hmota vyjde cca na 25 - 30 kč jedno kg. Samosebou podle toho za kolik koupíte to hlavní a to je moučkový cukr.

Tento recept jsem si upravila ze slovenského MMB, podle tohoto receptu se dá dělat jak potah tak i růžičky a zdobení, krásně to drží nerosí se to v létě a není potřeba to dávat ztuhnout do lednice.
Já jsem dneska ráno jela koupit Wi abych mohla potáhnout dorty ale večer předtím jsem si udělala 3 kg této hmoty a nakonec jsem použila ji a Wi jsem ani nevytáhla ani jsem nenačala kbellík a jsem naprosto spokojená s výsledkem, hmota se nerosí, neláme, nedrolí, je taková gumová a přitom chutná - sice dosti sladká ale která potahovací hmota není. A komu záleží pouze na efektu dortu, tak tomu to úplně postačí.

Navíc, myslím si že tam můžete přidat jakoukoliv příchut - aroma, rumovou, citronovou, co komu voní :D

Tak, snad jsem na nic nezapoměla, kdyby jste měli jakýkoliv dotaz, klidně se ozvěte, když se podíváte ke mě do alba, tak veškeré bílé dorty jsou potažené tímto fondánem-nebo prostě želatinovou potahovací hmotou.









__________________________________________________________________________________
HOLKY, vyzkoušela jsem tedy jak tu někdo psal, nebo možná na dortech od mámy, už si nejsem jista, citronku. Dala jsem nabobtnat želatinu do vody, po třech minutách jsem to zahřála a nechala jsem rozpustit želatinu, přidala jsem med a nechala jsem to trošku prohřát a nakonec jsem přidala lžíci citronky a pak jsem to vše nalila do prosátého moučkového cukru (900g) . Skoda že nemám vanilkové aroma, protože chuťově to velmi připomíná White Icing jen tam chybí ta vanilková vůně. Bohužel ani vanilkové aroma nemám.
Třeba to někdo z Vás vyzkouší. Hmota šla zpracovat dobře, zítra vyzkouším a dám vědět, ale jsem nadšená z toho že to má chuť jako WI.

Zdravím všechny tvořilky


Markéta

navíc je hmota takřka bílá takže ji jde krásně barvit

x

postup jednoduche ruzicky, potírám jen malinko vodou

x

x

začneme motat z jedné strany

a máme jednoduchou růžičku

Já nejsem na růžičky zrovna expert, moc mi nejdou ale takhle mi to vyhovuje, jednoduché a nejde na tom co pokazit.

detail svatebního dortíků
tyhle růžičky jsem si udělala dopředu a vůbec nebyly v lednici na ztuhnutí,

kompletně potaženo fondanem
váha 6.8 kg

Vzhledem k tomu že dortík zítra pojede cca 2-3 hodiny v autě tak jsem tam růžičky napíchala na špejle aby tu cestu přežily kvůli efektu.

na vše co je na obrázku je použita tahle potahovací hmota. kyticky mi krasne drzi tvar aniz bych je davala do lednice.
Nadherne to jde barvit, pouzila jsem na vytlaceni šablonky určené pro barvy na sklo, funguje to nádherně jako patchwork.
Barvila jsem gelovkami se slivovicí a téměr okamžitě se to vpilo a uschlo.

Zkusila jsem dát místo aroma citronku, protože jsem ale dala celou polévkovou lžíci aby to mělo i trochu chut tak byla hmota lepivější, chce to přidat trošku víc cukru hned při zpracování asi tak o 2 lžíce, podle potřeby.
Chut je opravdu citronová a dle mého názoru hodně podobná WI, jen to nemá tu vanilkovou vůni.
Tyto kytičky se dělaly ale velmi dobře. V lednici sice uplně nevytvrdly takže jsem musela slepit i ty okvětní lístky alkoholem malinko k sobě (zatím tam jsou pouze hodinu, teba to ještě vytuhne více) ale komu to stačí jen tak jako dekorace na dortík tak bude určitě spokojený. Já tyhle kytky chystám na páteční dort, potom vložím fotku. Snad se povede.
Na drátky to ale zřejmě není vhodné, nevím zda by to drželo. Možná kdyby se to smíchalo s WI trošku. Smíchat to jde, už to vyzkoušené mám na růžičky a byla jsem spokojená, ale já nepracuji s drátky. Dekoraci jen tam přilepím nebo dám na špejle do dortu.

potah i lilie z želatinovky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Borůfkaaa 19. 3. 2011, 15:07
Tak jsem taky vyzkoušela.. I když ty pruhy byly opravdu o nervy :D http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=105279
Makka 19. 3. 2011, 20:42
@Borůfkaaa Nádhera, kombinace barev je opravdu moc pěkná. Moc se Vám povedl (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Borůfkaaa 20. 3. 2011, 20:48
@Makka Tak se pochlubim.. všem moc chutná a mě taky.. Mnohem víc než marcipán.. Navíc se mi s ní zatím dělalo nejlíp, takže už jinou dělat asi nebudu :) Děkuju moc za recept (F)
Makka 21. 3. 2011, 7:39
@Borůfkaaa Kristy to mě velice těší. Moc děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Amálečka 17. 3. 2011, 12:44
díky za fajn recept...co nejdřiv vyzkoušim (Y) :-) ,-) :-$ [A] (clamp)
Makka 17. 3. 2011, 18:32
@Amálečka Ivy, dejte pak vědět (L)
cmelinek 6. 3. 2011, 9:51
Dobrý den, mohu poprosit o radu? Dělala jsem hmotu podle Vašeho receptu. Nemám s falešným potahem zkušenosti, bylo to poprvé. Pracovalo se mi s ní celkem dobře, jen mám pocit, že nebyla úplně v pořádku, protože mi druhý den po nanesení na dort ztvrdla. I zbylá hmota zabalená v sáčku a v doze ztvrdla - dá se jíst, není jako kámen, ale asi to není to pravé ořechové. Má hmota trochu ztvrdnout nebo má být stále stejně elastická jako po odležení? Nevíte čím by to mohlo být. Nedávala jsem žádný cukr navíc, příště zkusím asi trochu cukru ubrat, ale aby pak hmota nebyla moc lepivá. Při rozvalování jsem podsypávala solamylem. A ještě jeden dotaz, má být cukr v hmotě po odležení "cítit na zkus" jako jemný píseček, nebo má být hmota hladoučká? Díky za jakoukoli radu. Možná na druhý pokus bude fondán lepší. Mějte se fajn.
Makka (upraveno) 6. 3. 2011, 15:31
@cmelinek Dobrý den Mílo, hmota musí vytuhnout, jinak by nešly dělat ozdoby. I na dortíku Vám ztuhne, není tvrdá ale musí být ztuhlá. A určitě v ní budete cítit cukr. Ten se nerozpustí. Pošlete fotenku dortíčku :-$ Děkuji že jste měla důvěru a vyzkoušela tuto hmotu, já s ní pracuji pořád a jsem s ní moc spokojená. Dělám z ní i ozdoby jako lilie, růže orchideje. Ať se Vám daří v potahování a pečení. Markéta (L) Když Vám hmota zbyde, dejte do lednice, vydrží v pohodě pár měsíců, potom znova rozpracujte, můžete dát na pár sekund do mikrovlnky aby to nebylo tak ztuhlé, potom to jde líp, jen pozor moc neohřívat, jen tak aby Vám to šlo znova rozpracovat.
cmelinek 8. 3. 2011, 9:47
@Makka Dobrý den, Markétko, děkuji za odpověď. Tady je fotečka: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3466129. Není sice dokonalý jako spousta překrásných dortíků zde, ale moc se líbil a byl výborný. I fondán podle Vašeho receptu byl vynikající. Vřelý dík za prima rady. Příště zkusím i potáhnout... Mějte se priiiiiiiima... Míla R.
Makka 8. 3. 2011, 20:18
@cmelinek Moc se povedl a určitě byl vynikající. :-) Markéta
peee 28. 2. 2011, 18:53
Markétko,dneska jsem večer dělala hmotu,zítra budu potahovat dortík.Hmota je parádní (clamp) (clamp) (clamp),krásně se spojila.Uvidíme co zítra :-$ :-$.Moc děkuju za skvělý receptík.Zítra ji mám zase podsypávat cukrem nebo někde jsem četla,že je dobrý solamyl?Petra
Makka 28. 2. 2011, 19:37
@peee Peti moc děkuji za odzkoušení, ať se Vám zítra podaří potah a určitě vložte fotenku. Jinak já používám na podsypávání solamyl. Používám ho i na podsypávání pod marcipán a všechny potahové hmoty co jsem zatím dělala. Markéta (L) (L) (L)
didina 26. 2. 2011, 8:59
Dobrý den Markéto, dělala jsem včera potahovací hmotu z cukru, medu želatiny.......podle vašeho receptu. Večer jsem vůbec nomohla zpracovat do jiného stavu než tekoucího, tak jsem to nechala v míse přes noc a ráno co se nedělo, navrchu se utvořila jakoby cukrová tvrdší krustička a když jsem to začala míchat pod tím stále řídké a ještě jak se to obojí propojilo mícháním, mám v tom hrudky. Nevím kde je chyba, pže jsem tam dala skoro 1,5 kg cukru a není to tuhé.... Nevíte, ze zkušenosti, kde se stala chyba? Děkuji Dita
Makka 26. 2. 2011, 11:56
@didina Dity tohle se mi ještě nikdy nestalo, a nepřevařila jste želatinu? toho cukru nedávejte víc jak 900 g, to by mělo na tuhle dávku naprosto stačit. Pak se vám může hmota drolit, ale nechápu že to udělalo to co popisujete. Nevím kde mohla nastat chyba, může to být medem, želatinou, vážně nevím. Jedině to vyzkoušet znova pokud ještě máte důvěru a uvidíte. Želatina nesmí vařit a hmota je občas taková řídká ale rozhodně nesmí téct, při zpracovávání použijte omegu na ruce, nebude se vám hmota na ně lepit. Jinak nevím jak pomoci. Mrzí mě, že vaš zkušenost je takováhle. To pak chápu že člověk už těžko zkusí znova. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) Markéta
didina 28. 2. 2011, 11:25
@Makka Markétko, tak dnes druhý pokus, zatím to vypadá líp než minule, ale chci se zeptat mám to už v potravinové fólii a jak vám to potom jde sundat z té fólie? Nelepí se to? Teď jsem to zkoušela a stále se to lepí. No nevím počkám těch 10 hodin a uvidíme. No jak se to nepovedlo, myslím, že to bylo v medu, byl hodně řiďounký......
didina 1. 3. 2011, 19:10
@didina Markéto, uf tak se na podruhé povedlo, je to skvělý, nádherně se s tím pracuje. Tak se mi ulevilo, že se to povedlo |:o) |:o) (L) (L)
Makka 8. 3. 2011, 20:20
@didina Dity to jsem hrozně moc ráda, že se Vám hmota povedla. Ono to opravdu musí vyzrát, ta želatina v tom pracuje aby to bylo takové správně gumové. Máte někde fotenku? Ráda se kouknu. Markéta (L) (L) (L)
didina 16. 3. 2011, 8:47
@Makka Markétko, nejsem tak zručná jako vy, takže to berte s rezervou ten můj výtvor :-)))) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3479364
ivina123 2. 2. 2011, 13:59
Markétka,znovu ďakujem za skvelú hmotu,tentokrát som ju použila na celú tortičku ( doteraz som kombinovala s varnou). A namiesto medu som použila pšeničný sirup a pridala som lyžičku glycerínu. Hmota bola perfektná,tvárna a pružná a nádherne biela. Posielam na posúdenie foto (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36735&user=90150
Makka 2. 2. 2011, 18:36
@ivina123 Ivet to je krása na varnu se taky chystám. Dortík se ti moc povedl. Jsi šikulka. Papaaaaaa (L) (L) (L) (L) (L)
Adylena 29. 1. 2011, 6:51
Zkoušela jsem už dvakrát a vyhovuje mi víc než varna,ta mi prasklala.tenhle je super (Y) (Y) (Y) (Y)
Makka 29. 1. 2011, 16:20
@Adylena To jsem moooc ráda. Děkuji za odzkoušení. Ať se Vám daří. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
itulenka 26. 1. 2011, 8:46
Markétko moc díky z tento návod je super,akorád sem tam dala asi málo cukru při zpracování protože i na druhý den byla hmota taková vláčná a bojím se že mi z ní nebudou držet ani figurky tak se chci zeptat jestli mám při finálním zpracování přidat ještě cukr nebo to bude dobrý.díky za odpověd.Jitka
Makka 26. 1. 2011, 9:24
@itulenka Jiti, jestli budeš přidávat cukr, tak ho prosij a zkus to (lžíci nebo dvě), zapracovat, nebo ja používám když to není až tak moc lepivé, tak solamyl. (L) (L) (L) (L)
itulenka 26. 1. 2011, 13:16
@Makka Moc děkuju já to vyzkouším a pak se ozvu jak to dopadlo. (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Makka 26. 1. 2011, 13:33
@itulenka Vlož sem pak fotku, ráda kouknu. (L) (L) (L) (L) (L) (L) Markéta
dupo 25. 1. 2011, 22:35
jej krásne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
IRIS128 25. 1. 2011, 14:35
*-) :-o :-o :-omam ted delat dortik uz jsem si i koupila mleko skoda ze jsem na tohle nevjela driv, ale urco to zkusim (L)
Makka 25. 1. 2011, 21:35
@IRIS128 No vidíte, tak příště vyzkoušíte a dejte vědět jak se Vám povedla i s fotečkou dortíku (L) (L) (L) Markéta
IRIS128 26. 1. 2011, 10:29
@Makka market ja jsem tam zkusila rovnou pridat vanilkovej cukr na rozpusteni a voni to i po vanilce trosku, chut celkem dobra na to ze nesnasim citron, sem zvedava jak to pujde po tom odlezeni, slavi se az o vikend tak mam jeste cas cokoliv predelat , kuji moc za pomoc (L) (L) (L)fotecky urco pak dam nebude to nic svetoborneho ale snad to radost udela ,-) (H)
Makka 26. 1. 2011, 13:33
@IRIS128 Iri, tak vidíte, to mě nenapadlo to tam dát hned, člověk se pořád učí, děkuji za tip, určitě taky vyzkouším a budu se těšit na fotečku. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Markéta
IRIS128 28. 1. 2011, 18:22
@Makka marketko pisnete mi vzkazik mam dortik hotovej s myskama z fondanu (L)
trala 20. 1. 2011, 11:39
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
tereziccka 18. 1. 2011, 14:32
Dibrý den,chtěla jsem se zeptat jestli někdo nedával místo medu pšen. nebo jiný sirup,děkuji Michala
háčkováníája 24. 1. 2011, 7:22
@tereziccka vyzkoušeno dnes s kukuřičným a super (clamp)
háčkováníája 17. 1. 2011, 15:34
Hezký den - včera jsem ji také vyzkoušela - možná jsem ji málo propracovala :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ ale dnes jsem zkušebně rozválela a šlo to dobře (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) zítra písnu jak dopadl dortík (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
háčkováníája 21. 1. 2011, 12:28
@háčkováníája Tak jsem zkoušela znovu :-) :-) :-) :-) a perfektní - už jsem hmotu lépe vystihla a krásně jde z ní i modelovat opravdu do tenka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) vložím fotečku dnešního dortíku
háčkováníája 21. 1. 2011, 12:33
@háčkováníája tak to je on: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3383627
Makka (upraveno) 23. 1. 2011, 16:35
@háčkováníája nááááááááááááááááááááááááááádhera, moc se Vám povedla. Je krááááásná :-)
háčkováníája 19. 1. 2011, 7:47
@háčkováníája Tak dortík se povedl - s hmotou se pracovalo moc hezky . . .. Děkuji za super receptík - až se divím že je tu tak málo komentářů na tak parádní recept!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3379775
Makka 23. 1. 2011, 16:33
@háčkováníája Ne každému to sedne ta hmota, buď chutově nebo se nepodaří napoprvé a jak to známe, málokdo to zkusí znova. Ani já kolikrát nemám potom už důvěru. Ale jsem ráda, že Vám hmota sedí a že se Vám s ní dobře pracuje. Moc děkuji za odzkoušení a velice milý komentář. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Markéta
Makka 20. 1. 2011, 11:08
@háčkováníája No to je paráda, moc se Vám povedl. Krásný dortíček. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Markéta
háčkováníája 20. 1. 2011, 12:42
@Makka Děkujííííí - na první panenku v životě to jde . . .. zítra budu Vaší hmotou potahovat knihu . . tak jsem na sebe zvědavá :-) (L) (L) (L)
Makka 23. 1. 2011, 15:56
@háčkováníája To se těším moc na fotku. Dejte pak vědět, jak to dopadlo. (L) (L) (L)
ivina123 27. 11. 2010, 15:31
Markétka,znovu sa ti chcem poďakovať za výborný receptík,aj túto tortičku som robila s tvojím fondánom a robilo sa mi vynikajúco,ešte raz veľká vďaka!!!!!!!!!!! http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34720&user=90150
Makka 28. 11. 2010, 16:07
@ivina123 Nádhera, je dokonalý, už tam máš komentík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) a moc děkuju (K) Markéta
knic 15. 11. 2010, 8:43
Vypadá to hezky, můžu se zeptat jak to chutná, když je to jen z cukru, děkuji (Y)
Makka 15. 11. 2010, 19:41
@knic Je to opravdu hooooodne sladke, ale co me se týče je to na stejné brdo jako white icing, nebo marcipán a cokoliv jiného, mě nechutná ani jedna hmota. Ale na efekt je to prima, je to levne a je to skoro hned a lidem chutná i tohle i když je to sladidlo. Můžete si dát jakoukoliv příchuť. Záleží na chuti. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
tetinka 14. 11. 2010, 11:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 11. 11. 2010, 10:45
Markéto, mám dotaz: jde místo medu použít i glukoza? Manžel má na med alergii. Možná je to někde v komentářích, ale nemám čas to pročítat. Moc děkuji za odpověď (Y). Jinak mám taky vykoušeno spoustu hmot jak kupovaných, tak domácích. Poslední dobou nejvíc dělám s upravenou varnou (na potahování), ale ta není bílá. Cenou je podobně jako tahle, ale chuťově je u mně nejlepší, přestože je taky dost sladká (na dortu se to trochu zjemní piškotem). A aroma mám nejraději višňové, připadá mi to takové "kokinkové", pěkně pak dort voní (zajic).
Makka 11. 11. 2010, 22:58
@GabkaJ Gabi, glukozu nemám, takže nemohu posoudit. Třeba některá mamče vyzkouší, já o glukoze uvažuju už dlouho že ji koupím, ale ještě jsem neměla odvahu. A co pšeničný sirup, ten nemůžete použít? Já kupuju tenhle http://mandalka.cz/psenicny-sirup-p-682.html jsem s ním max spokojená, jak kvalitou tak cenou. Ať se Vám daří a kdyžtak se ozvěte ještě jak jste dopadla. Bohužel tu celý příští týden nebudu a nebudu mít ani přístup na net, takže třeba by Vám potom pomohla některá z cukrařinek na dortech od mámy, tam je už taky diskuse k fondanu a postřehy od dortařek co na co použít. http://dorty.artmama.cz/domaci-fondan-potahovaci-hmota http://dorty.artmama.cz/ určitě pokud si tam napíšete tak by Vám taky pomohly. Zdravím Markéta (L) (L) (L) (L)
GabkaJ 14. 11. 2010, 10:32
@Makka Markéto, moc děkuji za odpověď (F). Zatím jsem hmotu jen dala dohromady http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=96262 . Původně jsem použila fakt málo cukru, takže jsem měla pocit, že vyrábím extra super chemopren ,-). Cukr jsem přidala a lepivost pominula. Nevím, jestli to bylo glukozou, cukrem nebo mnou, ale pořád se mi zdá, že je hmota "uvnitř" hodně hrubá. Při takovém tom zadělávácím pohybu mi to dralo zápěstí jako šmirgl, v puse mi to připadá jako by tam byla zrníčka písku. Ale uvidím až se odleží a začnu s ní tvořit, pak napíšu další postřehy. Hmota mi zůstala opravdu sněhově bílá. To přičítám glukoze, protože ta má minimální zbarvení (oproti medu). Jinak jsem použila právě ji, protože jsem měla dlouho doma zbytek (pšeničný nebo kukuřičný cukr naopak ne). Gabka
GabkaJ 15. 11. 2010, 21:20
@GabkaJ Markéto, už jsem přidala i fotku výsledku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=96262&user=27431 a dopsala jsem svoje postřehy. Určitě si tuto hmotu zapíšu natrvalo do svého receptáře (Y) (Y) (Y).
Makka 28. 11. 2010, 16:08
@GabkaJ Nádhera, už jsem si taky koupila glukozu a vyzkouším to, děkuju za tip. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Markéta
derik 27. 10. 2010, 19:37
Skvělá hmota,posílám (K),jinou hmotu už dělat nebudu,kam se hrabe marcipán.Povedla se skvěle,mé obavy byly zbytečné.Je super (Y) (Y) (Y)děkuji moc za inspiraci,jsem ráda,že se nebusím patlat s pracným marcipánem. |:o) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
Makka 27. 10. 2010, 21:59
@derik Simonko já děkuji za odzkoušení, jsem ráda že Vám hmota sedla (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 26. 10. 2010, 17:26
Markétko, kuk na výsledek... :-$ http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=94833&user=278029 dědoušek už je na světě! ,-)
Makka 27. 10. 2010, 22:00
@jeremy Jájo, musím ti to pochválit i tady ještě jednou :-$ super dědoušek (L) (L) (L) (L) (L) (L)
jeremy 28. 10. 2010, 15:25
@Makka Moc děkuju, Markétko! (F)
jeremy 24. 10. 2010, 18:57
Tak už jí mám hotovou...chuťově mi nechutná, ale je krásně bílá a třeba se z ní bude hezky modelovat, já jí udělala na zkoušku, mám mít postavičku starého dědulky s fousama a šedýma vlasama...tak jsem potřebovala bílobílou a snad se zdařila, výsledek posoudím zítra, až zjistím, zda je hmota akorát či musím ještě přidat cukr...jen mi poraďte, jak přesně to zjistím...já jsem dala asi 800g moučky, tak snad to bude ok... (F) (Y) Tady je zabalená v igelitu http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3221632 kde bude odpočívat do zítra a uvidí se, jak bude tvárná! ,-) Zatím díky.
Makka 25. 10. 2010, 8:20
@jeremy Jeremy, mě nechutná žádná hmota ani marcipán, takže přiznám se, je mi to jedno ale mám známé kterým to moc chutná. Jinak toho cukru zkuste přidat, ta hmota by po zatuhnutí měla být opravdu tuhá, já tam dávám tak okolo těch 900 g. Snad se Vám zadaří. Budu držet pěsti (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
jeremy 25. 10. 2010, 8:31
@Makka Aha, tak až bude malá spát, tak to zkouknu, to jsem jen rukou zmáčkla, jak je ta hmota zabalená na lince a je to měkčí, než marschmelácká, ale pozor, vůbec ne přespříliš měkká, spíš jsem nadšená, že je taková měkounká a poddajná...řekla bych, že je akorát....jen jsem chtěla vědět, zda je lepivější po odpočinutí nebo ne...zda má tuto vlastnost...ale jak říkám, až budu volná a malá bude spinkat, tak na ní juknu...paaa, Markétko. (L) (Y)
Makka 25. 10. 2010, 10:57
@jeremy Jájo a máš ji už uleženou tu hmotu? Ona je tužší až tak po těch 6 hodinách. Ale uvidíš sama, třeba se s ní bude i líp pracovat, měla by být asi tak měkká jako je White icing a měla by být i taková gumovější. Návod na stránkách jsi udělala super :D (L) (L) (L) (L) (L)
jeremy 25. 10. 2010, 11:41
@Makka Markétko, děkuju za pochvalu, udělalas mi radost, že se ti líbí. (L) (L) (L)Jsem úplně uchozená, teď jsme přišly z města a malá už je po obědě, tak za chvilku jí uložím a podívám se...je od včerejška odpoledne odložená na lince, zabalená ve folii... ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie