(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Ananasová marmeláda z cuket

Potřebné ingredience
1,5 kg cukety , 2 balíčky pektogelu , 1 lžička ananasové šťavy , 15 g citronové šťavy , 600 g cukr krystal .
Postup přípravy
Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo, zasypeme cukrem a vaříme v hrnci asi půl hodiny. Pak přidáme pektogel, , kyselinu citronovou a tresť. Ještě 5 minut povaříme.
Plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 80 °C
Plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 80 °C

Nastrohaná ceketa před vařením .

Hotová marmeláda
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

domenica
(upraveno)
3. 8. 2013, 10:09
zdravim Vas, marmelada je vynikajici. Dala jsem tedy jen jeden sacek pektogelu a plnou polevkovou lzici ananasove treste a super ! Vsem chutna, deti jsou marmeladozrouti a je to pro ne zmena
Diky uricte zase udelam


nahlásit

snecka
(upraveno)
31. 8. 2010, 17:58



nahlásit

tomtyna
(upraveno)
31. 8. 2010, 19:44
@snecka
Ivanko marmeláda z cukety je opravdu dobrá jako ananasová až na ten ocet co byl napsanej 0,5 l octa recept jsem měla z jednoho časopisu nakonec ocet jsem dala z receptu prič protože marmeláda byla strašně kyselká jak štovík to se nedalo ani ochutnat jak to bylo kyselí musela jsem tam přidat 2 kg jablek aby ta t kyselost se stratila a pak to bylo k jídlu jinak je moc dobrá příště až jí budu dělat tak už bez octu



nahlásit

žingi
(upraveno)
30. 8. 2010, 14:55
nevím,jak toto může být ananasová marmeláda,když to s anannasem nemá nic společného,jen ta kapka šťávy



nahlásit

tomtyna
(upraveno)
30. 8. 2010, 14:57
@žingi
Nemůsí tam být já jsem tam dala ananasouvou trest
skuste to a uvydíte opravdu to má barvu po ananasu



nahlásit

žingi
(upraveno)
30. 8. 2010, 14:59
@tomtyna
kdyby to mělo název cuketová tak mě to tak nezvedne ze židle




nahlásit

tomtyna
(upraveno)
30. 8. 2010, 15:02
@žingi
Recept mám z jednoho rčasopisu a tam je to tak napsaný

nahlásit

mikitka5
(upraveno)
30. 8. 2010, 14:16
koukám na ni, koukám... cuket se mi urodilo, že nevím, co s nima
jen mě teda trochu odrazuje ten ocet, skoro čtvrt litru na takové malé množství cukety - nebude to moc kyselé?

nahlásit

ssonda
(upraveno)
31. 8. 2010, 18:01
@mikitka5
Já tam ocet nikde nevidím







nahlásit

tomtyna
(upraveno)
31. 8. 2010, 18:29
@ssonda
Já jsem ten ocet dala prič protože stim octem je v marmeláda je strašně kyselá
můsela jsem tam přidat 2 kg jablek aby ta kyselost se stratila




nahlásit

tomtyna
(upraveno)
30. 8. 2010, 14:53
@mikitka5
Jitko recept je z jednoho časopisu toho octu jsem ubrala původně ho tam bylo 0,5l. a je to hodně mám to kyselí jako štovík
musím to předělat dám do toho rozvařený jabka příště tam ocet nedám vůbec a bude to mí hned lepší chut
Jitko když máte hodně cuket udělejte z cukety hořčici je fakt dobrá tady máte náš rodinej recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54636&user=85818



nahlásit

mikitka5
(upraveno)
30. 8. 2010, 18:35
@tomtyna
jo, to znám, to dělávám... sice nemám po ruce sešit, takže nevím, jestli v přesně stejném poměru, ale chutná mi to

nahlásit