(recept
si oblíbilo 103 návštěvníků)
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - KRÁSNĚ LESKLÁ
Potřebné ingredience
80g moučkového cukru (2 vrchovaté lžíce), 1 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžíce horkého másla, 1 lžíce černé kávy
Postup přípravy
Do kastrůlku dáte rozehřát máslo a pak přidáte sypké směsi a zalijete lžící kávy. Mícháte, dokud není poleva hladká.
Je to velmi jednoduchý recept, ale poleva je vždy krásně hladká, lesklá, dá se krájet a ke všemu sladkému příjemně hořká. Je to recept mojí maminky, zřejmě od její maminky :-) Používáme ji na vše, na dorty, na cukroví, na řezy, koláče...
Dá se s ní krásně pracovat, i když po chvilce začne tuhnout, ale dá se vždy znovu rozehřát nebo přidat pár kapek horké kávy. Já už mám poměr v "oku" a tak přidávám podle potřeby ingredience a dělám podle toho hustší nebo naopak řidší. Je opravdu moc chutná!
Je to velmi jednoduchý recept, ale poleva je vždy krásně hladká, lesklá, dá se krájet a ke všemu sladkému příjemně hořká. Je to recept mojí maminky, zřejmě od její maminky :-) Používáme ji na vše, na dorty, na cukroví, na řezy, koláče...
Dá se s ní krásně pracovat, i když po chvilce začne tuhnout, ale dá se vždy znovu rozehřát nebo přidat pár kapek horké kávy. Já už mám poměr v "oku" a tak přidávám podle potřeby ingredience a dělám podle toho hustší nebo naopak řidší. Je opravdu moc chutná!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Theresay
(upraveno)
14. 2. 2011, 10:30
Dobrý den, ta poleva vypadá opravdu lákavě, chystám se dělat dort také mamince a sama pořád nevím jak na to. Je tohle poměr na celý dort jak máte na fotce nebo radši udělat víc množství? Nejradši bych se do té vaší fotky hned zakousla snad se mi také tak povede
Irena S.
(upraveno)
14. 2. 2011, 20:09
@Theresay
Dobrý den, Terezko, po pravdě, já už moc nevím, ale zkusím vám poradit. Prostě udělejte tento poměr a když budete polevu lít na dort, tak uvidíte, jestli vám to vychází nebo ne. Ona naštěstí hned netuhne, takže, když budete mít v kastrůlku na plotně ještě zbytek, tak přidejte od každého trochu, znovu rozmíchejte (pozor, nesmí vařit!) a přidejte na střed dortu a roztírejte. Krásně se rozlévá, takže si myslím, že tím nic nezkazíte. Ale pokud si pamatuji, tak jsem ji zpočátku dělala vždy podle receptu a polévala jsem jen vrch, boky jsem nechala pozvolna stéct a boky jsem pak jen rozmazala. Snad vám moje rada pomohla.... Tak ať se podaří a chutná!!! Dělá mi radost spokojenost ostatních.
Theresay
(upraveno)
26. 2. 2011, 13:17
@Irena S.
Děkuju moc, zrovna dělám dortík, těším se na výsledek!
nejblizsi
(upraveno)
11. 2. 2011, 14:28
Dobrý den.Právě jsem udělala vaši polevu mamce na dort k zítřejším narozeninám a musím uznat,že je opravdu super!!! Stále jsem přemyšlela,jestli hi potáhnout,či jen ozdobit,obsypat oříšky,kokosem... Ale čoko poleva od vás zvítězila a dobře jsem udělala. Moc moc díky za super receptík!!!!!! JAna a spící HOnzíček
Irena S.
(upraveno)
11. 2. 2011, 14:51
@nejblizsi
To jsem ráda, že nezklamala. Děkuji! U nás taky vždy vítězila a manžel tvrdí, že bych se k ní měla vrátit a vykašlat se na potahování
mysinkaIvka
(upraveno)
20. 12. 2010, 12:41
Vanusak
(upraveno)
18. 12. 2010, 13:18
A vystačí tento poměr třeba na klasický plech Míša řezů?
Irena S.
(upraveno)
18. 12. 2010, 15:54
@Vanusak
Já bych raději udělala dvojité množství, ať se to rozlije všude
Vanusak
(upraveno)
18. 12. 2010, 20:49
@Irena S.
Tak to já brzy zkusím, zatím se mi žádná poleva tak neleskla...
Irena S.
(upraveno)
16. 1. 2011, 14:03
@Vanusak
Tak pak dejte vědět, jestli nezklamala....