(recept
si oblíbilo 270 návštěvníků)
*** HOUBOVÝ GULÁŠ- NEJLEPŠÍ, CO JSEM KDY JEDLA ***
Potřebné ingredience
Čerstvé nebo mražené houby, cibule, česnek (podle chuti), syrová brambora, masox, olej, mletá sladká paprika, gulášové koření, kmín, sůl, podle potřeby jíška.
Postup přípravy
Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek, houby, kmín, sůl a zasypeme paprikou a gulášovým kořením. Zalijeme troškou vody a za občasného míchání dusíme doměkka. Když šťáva částečně vysmahne, podlijeme vývarem. Já zaleju vodou, aby byly houby ponořené a masox vhodím rozpustit do nich. Chvíli vaříme, pak přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru, kterou necháme rozvařit. Podle potřeby zahustíme jíškou. Většinou už jíška není potřeba, protože je guláš zahuštěný díky nastrouhané bramboře, ale záleží na každém jak má rád. Podáváme s knedlíkem, chlebem, ale i bramborama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renča50
(upraveno)
16. 9. 2018, 21:51
Výborný,dala jsem kilo praváků /6 porcí/,zahustila zakysanou smetanou s hladkou moukou,budeme dělat častěji.Děkuji za recept.
srneckova
(upraveno)
23. 2. 2018, 13:25
to musím vyzkoušet
ciriska
(upraveno)
22. 2. 2018, 11:44
Dnes jsem chtěla zlikvidovát houby s mrazaku. Děkuji za recept!!!!
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 10. 2017, 8:14
horackm
(upraveno)
27. 10. 2017, 21:05
výborné
tyris
(upraveno)
27. 10. 2017, 11:46
Teď jsem dovařila a je to mňamka náramná ! Diky za super recept
PELIKANKA
(upraveno)
8. 10. 2017, 20:23
Prosímvás, proč do toho houbového guláše dáváte masox? Houby a koření mají samy o sobě dost silnou chuť, tak proč do toho ještě přidávat umělý glutamát?
Zrušený účet
(upraveno)
27. 10. 2017, 13:15
@PELIKANKA
totéž napadlo mně. Houby mají svojí chuť a kazit to masoxem se mně zdá naprosto zbytečné.
Brblalka
(upraveno)
8. 10. 2017, 16:21
Dělám podobně. Přidávám červenou papriku pokrájenou na proužky. Jíme i s těstovinami.
Andik15
(upraveno)
8. 10. 2017, 11:33
jdu na to, jen by mě zajímalo kolik těch hub zhruba... (jestli jako masa?) abych z toho nakonec neměla smažák...
nadhoz
(upraveno)
21. 8. 2016, 7:41
Raduš jdu na něj
jaakaa
(upraveno)
27. 8. 2014, 11:55
Jdu na něj
radobelina
(upraveno)
19. 10. 2014, 19:20
@jaakaa
Tak ať chutná.
uplnejinaolga
(upraveno)
28. 12. 2013, 14:07
Fiodorová
(upraveno)
6. 11. 2013, 13:55
Výborný gulasek, děkuji za recept, pridam k receptum..... Prostě bašta
radobelina
(upraveno)
19. 10. 2014, 19:22
@Fiodorová
Jsem ráda, že chutnal.
Misula29
(upraveno)
3. 10. 2013, 13:14
Také jsem se do tohoto receptu pustila, jako příloha jsou nočky podle receptu zde z MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=103956 . Chválím oba receptíky a děkuji
radobelina
(upraveno)
19. 10. 2014, 19:23
@Misula29
Nočky taky někdy vyzkouším.
nicita
(upraveno)
26. 9. 2013, 21:19
Mnamozni rychlovka.
radobelina
(upraveno)
28. 9. 2013, 19:48
@nicita
Zdeni, jsem ráda, že chutnal. Já ho budu dělat zítra. Konečně budou čerstvé houby.
Arwen
(upraveno)
21. 9. 2013, 18:50
Můžu se zeptat kolik zhruba těch hub
radobelina
(upraveno)
28. 9. 2013, 19:47
@Arwen
Lenko, moc se omlouvám, že odpovídám až nyní, ale nějak jsem nekoukala na komentáře... Já dávám hub kolik zrovna je... přesný množství nemám. Najíme se z toho 2 dospělí a 2 děti a ještě zbyde na přidání. Tak spíš podle žravosti vaší rodiny.
laskonka333
(upraveno)
12. 9. 2013, 12:31
Zrušený účet
(upraveno)
12. 9. 2013, 9:35
opravdu luxusní, dělala jsem prvně a sklid stoprocentní úspěch díky moc za receptík
radobelina
(upraveno)
28. 9. 2013, 19:48
@
Marcelko, tak to jsem ráda, že hned napoprvé takový úspěch.
Houmice
(upraveno)
5. 9. 2013, 20:47
Dnes jsem uvařila dle Vašeho receptu ,užásný gulášek. Díky Renata
radobelina
(upraveno)
28. 9. 2013, 19:49
@Houmice
Renčo, jsem ráda, že chutnal i vám.
spasina
(upraveno)
3. 9. 2013, 19:31
dnes jsem uvařila guláš podle vašeho receptu je vynikající !!!Přidala jsem smetanu ale i bez ní byl výborný Super recept,jednoduchý a rychle uvařený
radobelina
(upraveno)
28. 9. 2013, 19:49
@spasina
No, vidíte, se smetanou jsem ho ještě nezkoušela. Díky za tip.