Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Věnečky z odpalovaného těsta

0.0
Věnečky z odpalovaného těsta

Potřebné ingredience

Odpalované těsto: 1/4 l vody 9 dkg tuku - Hera 4 vejce 14 dkg hrubé mouky zrnko soli Krém: 1/4 l mléka 2 vejce 4 dkg hladké mouky 2 dkg škrobu 10 dkg cukru moučky 20 dkg másla

Postup přípravy

Recept mám od své šikovné tchýně. Dělala jsem je minulý týden poprvé, ale i tak se povedly a byly moc dobré. Tchýně je již zkušená věnečková pekařka a dala mi několik tipů a rad...:-) Hlavně jak na to. Když jsem dělala věnečky poprvé, volala jsem jí asi 5x :-)

Těsto:
Svaříme vodu, Heru a sůl. Přidáme postupně za stálého míchání mouku až se ze směsi stane hustá koule - něco jako knedlík (myslím, že ale záleží, z jaké mouky se to dělá - od jakého výrobce to je. Někdy je to jakoby roztrhané, někdy to drží super tvar. Ale nevadí... Když jsem to dělala poprvé, zdálo se mi, že to těsto je v této fázi hodně mastné. Ale prý to tak má být...) Asi 3 minuty "odpalujeme" ode dna. Prostě pořád mícháme a obracíme a zvedáme ode dna...:-)
Když hmota vychladne a je vlažná, dáme do robota a vmixujeme postupně všechna vejce. Stane se z toho pěkná - skoro krémová - hmota, kterou cukrářským sáčkem nastříkáme na plech. Mám menší hubičku, tak je dávám dvojité - stříkám dvě kolečka na sebe.
Dáme péct do předehřáté trouby na 160- 170 stupňů. Ca 30 minut. Záleží na troubě - je třeba, aby byly věnečky na povrchu zlaté - pak jsou i uvnitř dost pečené. DŮLEŽITÉ - trouba se minimálně 20 minut nesmí vůbec otvírat!!! Věnečky potřebují stálou teplotu, aby "nepadly".
Ještě teplé věnečky rozřízneme - nejlépe žiletkou. Je slabá a hodně ostrá. Krásně rozkrojí a nerozthá....

Krém:
Nejlépe v hrnci na mléko uvaříme hustou kaši z mléka, vajec, hladké mouky a škrobu. Necháme vychladnout. V míse utřeme máslo a cukr. Do toho postupně vmixujeme vychladlou kaši. Krém je pak hladký a jemný. Cukrářským sáčkem nastříkáme na spodní díl věnečku. Vrchním dílem přikryjeme a dáme vychladit do lednice.

Hotové věnečky se mohou jen pocukrovat a pak už jen zbaštit... :-)
Přeji dobrou chuť...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

oreV 29. 5. 2012, 8:53
tak to teda fakt zkusím!!! Receptů na věnečky mám několik ale žádný, ke kterému bych se pravidelně vracela. Spíš je jen střídám... Věřím, že tenhle bude ten pravý!!!! :-)))) Pa! a dík! V.
Gábi+ dvojčata 20. 1. 2012, 20:44
..musím velice pochválit receptík ,dělala jsem včera a dneska znovu z dvojité dávky (Y) (Y) (Y) SUPÉÉÉÉR (D) (D) (D) G+I (X) (Z)
Irinka81 7. 12. 2011, 18:40
(Y) (Y) super recept, děkuji, dělala jsem je poprvně a jsou skvělé (banky)
udoli 12. 5. 2011, 19:12
mnammmmm ty dělala moje mamka, ale na druhý den nikdy nezbyly. Máte je krááásnýýý (Y) (Y) (Y) (clamp)
zdenka54 7. 5. 2011, 21:04
Proč já neumím věnečky :-( i když podle Vašeho receptu bych to možná ještě 1x zkusila *-) manžel je miluje (C)
Hnědovláska 7. 5. 2011, 9:55
Martinko,máte je na pohled krááásné (Y) Chci se zeptat,věnečky se mají dávat na suchý nebo namazaný plech? ,-) Děkuji
Janyse 6. 5. 2011, 21:42
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie