Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Kváskový chléb z domací pekárny

0.0
Kváskový chléb z domací pekárny

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu 200-250 ml vlažné vody -podle konzistence kvásku 2-3 lžičky soli1 lžička kmínu250 g hladké mouky250 g chlebové pšeničné mouky 10 g kvasnic -sušených tak 1.5 lžíčky

Postup přípravy

Do pekárny vložím ,kvas spolu s vodou ,vody dávám nejdříve méně ,později při míchání vodu přilévám podle potřeby ,vložíme mouku,do jednoho rohu nádoby sůl,do druhého kmín,do prosřed dám kvasnice a nasypu na kvasnice špetku cukru.Chlebík peču buť program chleb ,kůrka střední, nebo si těsto v pekárně jenom spracuji a dám kynout do ošatky a pak peču v troubě.
Tento chléb je díky kvasu ,opravdu skoro jako z obchodu .Pokud přidáte místo 300 g mouky ,200 g chlebové mouky + 50g pšeniřné celozrné mouky tak chlebík bude také vynikající .
Pokud by jste se chtěli na něco zeptat ohledně výroby kvásku ,tak se ptejte .

těsto připravené na kynutí v ošatce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 24. 5. 2016, 20:36
(Y) (Y) (Y)
radkaaa 30. 1. 2009, 20:41
Dnes jsem upekla chlebík dle Vašeho receptu. Manžel říká, že již jiný chléb nechce ;-)..... je opravdu výborný. (Y) Dala jsem čerstvých kvasnic je asi 1/5 kostky, říkala jsem si,že by to mělo vykynout jen díky kvásku a povedlo se. Nemám ošatku, tak jsem nechala kynout jen na plechu............. Díky za recept (L)
Carcooolka 22. 11. 2008, 22:56
Blanko, dá se použít i koupený kvásek nebo je lepší si udělat vlastní?
nula 16. 3. 2008, 10:04
Tak jsem si nechala poslat z pekárny kvásek a včera zkusila chlebík. Nepovedlo se :-( . Nevykynulo mi to a výsledek byl příšerně kyselý malý chlebík :'( Někde dělám chybu, asi s tím kváskem - třeba se ještě musel nějak namíchat , aby nebyl tak silný *-) Snad se to taky naučím ;-)
Bubáková 16. 3. 2008, 13:16
@nula Jindro tak to je mi, líto,možná byl kvásek opravdu příliš zralí a jeho kyselost byla natolik silná ,že stačilo kvásku méně,kvas zakoupený v pekárně se dokrmuje i 10x a je tedy více uleželí . (F)
nula 17. 3. 2008, 14:23
@Bubáková Tak teď sem se opět podívala na recept a už asi vidím moji chybu :-@ místo 400ml kvásku jsem dala 400g 8-| No to jsem tedy trdlo *-)
Bubáková 17. 3. 2008, 18:28
@nula Jindro nejste trdlo ,to se stane .....příště se chlebík jistě povede (F) |:o) (L)
sulipupi 10. 3. 2008, 19:48
tak dnes jsem upekla chlebík, rozdělala jsem si sušený kvásek a byl moooooc dobrý, přidala jen trošku droždí a v ošatce krásné vykynul (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Bubáková 11. 3. 2008, 13:23
@sulipupi Leni, tak to jsme moooc ráda že se vše podařila hlavně ,že chutnalo (clamp) (clamp) (F) |:o) |:o) (L)
sulipupi 9. 3. 2008, 10:47
prosím, z té ošatky ten chlebík na plech vyklopíte, nebo opatrně vyjmete a přenesete *-)
Bubáková 9. 3. 2008, 11:53
@sulipupi opatrně vyklopím ,ale opravdu opatrně ,pak spodní okraje chleba zahrnu dovnitř a nechám chviličku ještě kynnout (F)
sulipupi 9. 3. 2008, 12:35
@Bubáková díky, až bude hotov, napíši (L)
šutynka 8. 3. 2008, 18:35
|:o) Tak je vynikající (Y) (Y)chuť chlebová (F)velká mňamka,Blani moc děkuji za pomoc s kváskem,vypadá to složitě,ale není a ta chuť chleba za to stojí (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Bubáková 8. 3. 2008, 19:15
@šutynka Marcelko to jsem strašně ráda ,že se vše podařilo a hlavně chutná ...zachvíli budete mít vyrobu kvásku v malíku a nebudete ani odměřovat suroviny ...tak jak to dělam já, už nic nevážím neodměřuji ,prostě se jenom řídím tím ,že kvásek by měl být jako lívancové těsto ...tak přeji hodně zdaru v dalším pečení (F) |:o) |:o) |:o) (L)
šutynka 8. 3. 2008, 9:58
Blani,tak dělám ten chleba ;-)nevydržela jsem to a vykrmila kvásek jenom jednou,pak písnu jak chutnal,ale už teď mám pocit,že se mi nevejde do pekárny. *-)Jenom nevím s tím těstem,přisypávala jsem mouku a při druhém míchání mi těsto zase jakoby zřídlo tak jsem ještě přisypala.Je to tím kváskem?Že to těsto není tak tuhé jako jenom u droždí? *-) (L)
Bubáková 8. 3. 2008, 11:04
@šutynka těsto na tento chleb má řidčí konzistencui záleží také na mouce a na konzistenci kváksu ,můžete mít o malinko řidčí kvásek než třeba já a už je to na těstě znát ,příště radši nejde do pekárny jenom kvásek spolu s moukou a pak teprve přilívejte vodu podle potřeby (F) (F) tak jak je to psané v receptu ,pokud chleba hodně kyne tak vypnu program a rovnou dám program pečení . :-)
pianista 5. 3. 2008, 19:24
Dobry den, prosim muzete mi sdelit tajemstvi ,jak se dela zitny kvasek? Dekuji, E. Synkova
Bubáková 6. 3. 2008, 13:54
@pianista Napíšu recept do svého alba (F)
dolik76 4. 3. 2008, 23:01
Chlebík je krásný (Y)já dělám taky kváskový s troškou kvasnic,urychlí to kynutí a všechny mám krásně nakynuté a mňam :-). (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Bubáková 5. 3. 2008, 19:13
@dolik76 Kváskový je nejlepší ,děkuji za pochvalu (F) (F) |:o) (L)
bursa 23. 2. 2008, 15:30
Prosím....kde seženu žitný kvas? *-) Díky!
Bubáková 24. 2. 2008, 12:12
@bursa Ano jak píše Libuška ,bu´t si můžete kvas koupit sušený, ale s ním nemám zkušenost ,nebo si vy robit podle receptu na dámě .Odkaz níže (F) (F)
libuseja 23. 2. 2008, 21:41
@bursa žitný kvásek si můžete udělat http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483 Dle receptu z Dámy ho mám už třetí týden a chléb s kváskem je opravdu lepší. Dělám podobný recept jako tady uveřejněný, jen dávám kvásku jen cca 300ml a droždí jen 3/4 čl
jája03 23. 2. 2008, 15:26
Tak dnes jsem upekla Váš chlebík a je absolutně vynikající (clamp). Opravdu jako z obchodu. Prostě nemá chybu. (L) Droždí jsem dala sušené a krásně vykynul, byla ho plná pekárna.
Bubáková 24. 2. 2008, 12:10
@jája03 Tak to jserm moooc ráda že chutnal ...příště ještě skuste ubrat chlebovou mouku a místo toho přidat celozrnou pšeničnou a to je taky mňamka ... (F) (F) (F) |:o) |:o) (L)
Silča 22. 2. 2008, 16:23
Prosííííím o pomoc. Vždycky se mě chleba v troubě rozjede a popraská, mám ho příliš řídký??? Už jsem vyzkoušela několik receptů a mám stále stejný problém. Ach jo.
Bubáková 22. 2. 2008, 19:10
@Silča tak podle tohoto receptu mi chleba taky vždy popraská ,příště můžete vyzkoušet dát trošku méně vody ,těsto ale bude tuší a bude déle kynout (F) (F)
libuseja 20. 2. 2008, 18:09
Není v toto chlebu moc droždí? Pokud dám 400ml kvasu přijde mi ho zbytečně moc! Nehledě na to, že v chlebu je jen pšeničná mouka, musí kynout nádherně!
Bubáková 21. 2. 2008, 9:56
@libuseja Je to žitný kvas ,takže chléb pak obsahuje žitnou i pšeničnou mouku,kvasnic dávám opravdu těch 10 g ,nemusím tak čekat na vykynutí dlouho,tento recept by šel i bez kvasnic,můžete pak chleba nechat kynout přes noc ...chlebík pomocí kvasnic mám vykynutý do cca 1 hodiny...někdy nechávám i déle ,chleba je pak nadýchanější ...když budete nechávat kynout chleb v pekárně s kvasnicemi ,tak radši chléb hlídejte .....bez kvasnic by to mělo být v pohodě (F)
aha121 20. 2. 2008, 13:59
Chlebík vypadá nádherně, ale já mám bohužel několik špatných zkušeností s kváskovým chlebem - mám jich teda dost i dobrých, ale zdůraznila bych, že tento chléb nekyne jako klasický chléb či jiné těsto s kvasnicemi, ale MNOHEM MNOHEM déle, klidně i 7 hodin. Myslela jsem naposledy, že když přidám kvasnice, tak se to urychlí (naposledy jsem tak dopadla v sobotu), ale bohužel, vyšel mi z toho brousek jako hrom :^) :-@ Ale chuťově výborný, taky se snědl.
Bubáková 20. 2. 2008, 14:02
@aha121 Leni to je zvláštní já právě přidávám také kvasnice pro urychlení ,ale čerstvé ne sušené a už jsem ho dělal třikrát a vše okkk.....vím tedy že pravý chlév z kvásku je bez kvasnic ....většinou se nechá kynout přes noc...chci ho také vyzkoušet ..ale až budu mít čas ,tento nechávám kynout tak dvě hodinky v zavřené nezapnuté troubě (F)
Zrušený účet 20. 2. 2008, 11:22
Vypadá moc hezky, vyzkouším. Kvas doma mám. A ze záporných komentářů si nic nedělejte (Y)
Bubáková 20. 2. 2008, 11:24
@ Děkuji Helenko...vyzkoušejte je fakt výborný ..a pomocí kvasnic je to rychlovka (Y) (F)
Michaella1 19. 2. 2008, 23:13
Originál kváskový chlieb je bez kvasníc!!! (N)
Bubáková 20. 2. 2008, 11:03
@Michaella1 Já také nepíšu ,že je to originální kváskový chléb...jinak vám moc děkuji za záporný komentář ,těšila jsem se na hezčí komentáře ...tady na MMB se nedivím už ničemu ;-) 8-| (F)
Vlasta V. 20. 2. 2008, 12:28
@Bubáková Blani,nic si z toho nedělejte,ona se vždy najde nejaká rejpalka ;-),ale chlebík vypadá skvěle a ještě líp musí chutnat :-p
Bubáková 20. 2. 2008, 13:03
@Vlasta V. Díky za útěchu (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie