Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Domácí kremrole

0.0
Domácí kremrole

Potřebné ingredience

Těsto : 1kg hladké mouky, 3ks másla (zmražená-kus 250g), 2 vejce, 2 lžíce octu, 2 lžičky soli, studená voda Náplň : 6 bílků, 48dkg cukru moučka, vodní lázeň - voda musí vřít vajíčko na potírání

Postup přípravy

Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání si hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou, pak vyklopíme na vál a dopracujeme rukama, snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst, máslo se začne rozpouštět a těsto patlat, což není žádoucí.
Těsto si rozdělíme na 4 díly, zabalíme do sáčku a dáme na 2h do chladu. Poté vyválíme plát na cca 3mm silný, potřeme vajíčkem a rádlem nakrájíme pruhy cca 2,5-3cm široké a cca 25-30cm dlouhé.
Trubičky potřeme máslem, dělám to tak, že kousek másla promnu v rukou a pak v rukách poválím každou trubičku. Pásky těsta namotáme na formičky (začínám od užší strany) a klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 190°C 20min.
Necháme mírně zchladnout a sundáme z formiček.

Náplň připravíme tak, že ušleháme bílky s cukrem ve vodní lázni do tuha. Dělám to tak, že bílky mírně vyšlehám do polotuha, vložím do vroucí lázně a přidám cukr, následně šlehám do zhoustnutí cca 15min. Musí se to prostě zkoušet, sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar.
Pak odstavíme z lázně a dále šleháme do zchladnutí.
Naplníme pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Jsou opravdu moc dobré a těsto krásně lístkuje, je vhodné i na taštičky, záviny, šneky, můžete těsto i zamrazit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 31. 3. 2015, 10:33
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp)
jafoslav 31. 3. 2015, 9:51
Doporučujem si pozrieť na STV reláciu Tajomstvo mojej kuchyne, kde túto sobotu 29.3.2015 piekli tiež kremrole. Sneh robili tak, že bielka miešali varečkou nad parou a keď boli vrelé potom ich vyšľahali. Tento sneh vydrží dlhšie. Ja robím tak, že bielka šľahám a cukor si roztopím v hrnci a vrelý ho vlejem do bielkov a ešte šľahám. Doporučujem vyskúšať
(Petruše) 31. 3. 2015, 8:59
Dobrý den, kolik asi trubiček je z této dávky? Moc děkuji. (zajic) (C)
myška1000 1. 4. 2015, 19:16
@(Petruše) Uva tak to vám neřeknu přesně ale určitě cca 100ks *-)
Hnědovláska 27. 3. 2015, 17:31
Krááásné (Y)
evicela 15. 3. 2015, 14:39
(Y)mňam, jen já bych ten sníh zaměnila za šlehačku (jidlo)
P.A.V.L.A 15. 3. 2015, 14:14
(Y) (Y) (Y)
Jit7 15. 3. 2015, 12:47
Když vyjde čas a situace, také dělávám z másla, jsou výborné, úplně se mi sbíhají chutě... (Y) (Y) (clamp)
laskonka333 (upraveno) 6. 4. 2015, 15:09
(C) (D) (sampus) Janka tento recept patrí k tým čo keď sa skúsia iné sa už nehľadajú http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4702583#diskuse sú suprovééééééé pliešky som nemastila cesto je dosť mastné šli pekne dolu do polovice som dala čokoládovú náplň dr Oetker a tie boli bezkonurenčné určite doporučujem ostatným

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie