Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Můj medovník

0.0
Můj medovník

Potřebné ingredience

Těsto:500g hladké mouky,150g cukru,60g másla nebo Hery,2 celá vejce,4 lžíce medu,2 lžičky jedlé sody. Krém:2 másla,1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka(nebo obyčejné kondenz.mléko vařit 2 hodiny ve vodě) Na vrchní vrstvu:1 hrnek uvařené silné rozpustné kávy s 1 velkým panákem rumu,zbytky okrojeného upečeného těsta,které rozmělníme v ruce

Postup přípravy

Do vodní lázně dáme máslo(Heru),celá vejce,med,cukr a vše zahříváme. Přidáme jedlou sodu, hladkou mouku a vymícháme do husté hmoty. kterou přendáme na pomoučený vál a těsto propracujeme tak, aby se dalo vyválet. Potom si těsto rozdělíme na 6 dílů a vyválíme 6 tenkých "kulatých" placek. Dáme péct na 180°C na 4-5 minut.
Po vyndání z trouby, např. podle dortové formy, vykrojíme kola a odkrojky rozmělníme v ruce a dáme bokem na pozdější ozdobení medovníku.
Krém: Vyšleháme máslo a zašleháváme karamelové kondenz.mléko do hladkého krému.
Každou placku nejdříve potřeme kávou s rumem,tence pomažeme krémem a postupně vrstvíme všechny placky.Krémem potřeme i horní stranu medovníku a hojně posypeme rozmělněnými kousky odkrojků a pokapeme kávou.

Pro štěstí...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie