Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami-toprecepty.cz

0.0
Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny brambory podle počtu strávníku,2 rajčata,1 olivy (já koupila balené)1 velká cibule (kdo má rád cibuli, může i více)drcený kmín, vepřová krkovička (cca 4 plátky) olej,grilovací koření,česnek (2 stroužky)troška tvrdého sýru

Postup přípravy

1) Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici.2) Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, propláchneme a dáme na dno pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem (popř. dáme bylinky dle chuti). Rajčata zbavíme "bubáků", nakrájíme na kolečka a klademe na brambory. Nahoru dáme ještě olivy (já je rozkrojila napůl, ale můžou být i v celku). Další vrstvou poklademe maso a nahoru ještě nakrájenou cibuli. Takto navrstvenou směs dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 35 min.

Pak maso vytáhneme a zkusíme vidličkou, zda je měkké - pokud ano, tak dáme nahoru tvrdý sýr a ještě necháme chvíli v troubě sýr rozpustit.

než dáme do trouby

na talíři, nám chutnalo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezdamodra 25. 4. 2015, 20:56
recept je zkopirován,hrubky jsem fakt nehledala.jestli to maminka na topreceptu napsla tak napsala,me zajimal recept,každý se muže seknout!!!!!!!!!!!
sieta 26. 4. 2015, 13:00
@hvezdamodra No já nevím, je to přeci i Vaše vizitka, tak když něco kopíruji, tak si to upravím dle svého, zároveň bych i vymazala to- r/n/r/n- vždyť to může trochu vypadat (F)
MíšaC 26. 4. 2015, 15:25
@sieta Navíc pochybuji, že jsou zkopírované i popisky u fotek (zip)
scarlet1 25. 4. 2015, 19:04
Dobrý den, recept víc než zajímavý, uložím si ho. Za celou dobu přístupu k internetu, se snažím mnohé hrubky skousnout. Ale napsat po ř tvrdé y, tak to dokáže s prominutím jen tvrdé y. Omlouvám se. Hezký zbytek víkendu.
sieta 25. 4. 2015, 19:08
@scarlet1 ,-) kulantně řečeno
laskonka333 25. 4. 2015, 13:10
(clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie