(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.
Postup přípravy
Postup práce v několika krocích:
1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.
2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné houby, osolíme a s trochou vody pod pokličkou dusíme. Potom houbičky i se šťávou přemístíme bokem na talíř.
3. Připravíme medailonky, které vyžadují malou proceduru. Abychom masové špalíčky zachovali vysoké, tak je kolem dokola zatáhneme provázkem. Osolíme je, obalíme v mouce a do stejné pánvičky, z které jsme vyndali houbičky i se šťávou, nalijeme olej, medailonky po všech stranách osmahneme pěkně dozlatova a odložíme rovněž bokem.
4. Do stejné pánve nalijeme šťávu z hub, dolijeme vývarem nebo vodou, zahustíme moukou, dochutíme a povaříme.
5. Do hotové šťávy vložíme houbičky (česnek vyhodíme) a pěkně vysoké medailonky, z kterých jsme již sundali provázky.
6. Nakonec oloupeme uvařené brambory, nakrájíme je na kostečky, nebo plátky a v horkém oleji usmažíme s druhým česnekem a rozmarýnem (česneky v jídle nenecháváme).
A můžeme servírovat. Dobré pochutnání.
1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.
2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné houby, osolíme a s trochou vody pod pokličkou dusíme. Potom houbičky i se šťávou přemístíme bokem na talíř.
3. Připravíme medailonky, které vyžadují malou proceduru. Abychom masové špalíčky zachovali vysoké, tak je kolem dokola zatáhneme provázkem. Osolíme je, obalíme v mouce a do stejné pánvičky, z které jsme vyndali houbičky i se šťávou, nalijeme olej, medailonky po všech stranách osmahneme pěkně dozlatova a odložíme rovněž bokem.
4. Do stejné pánve nalijeme šťávu z hub, dolijeme vývarem nebo vodou, zahustíme moukou, dochutíme a povaříme.
5. Do hotové šťávy vložíme houbičky (česnek vyhodíme) a pěkně vysoké medailonky, z kterých jsme již sundali provázky.
6. Nakonec oloupeme uvařené brambory, nakrájíme je na kostečky, nebo plátky a v horkém oleji usmažíme s druhým česnekem a rozmarýnem (česneky v jídle nenecháváme).
A můžeme servírovat. Dobré pochutnání.
Brambory k příloze mohou být na plátky, ale také drobnější, jak je vidět na obrázku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
5. 1. 2017, 15:26
Evula.U
(upraveno)
7. 1. 2017, 15:11
@Nadys
yarkal
(upraveno)
3. 1. 2017, 13:46
Evula.U
(upraveno)
16. 1. 2017, 16:40
@yarkal