* BLESKOVĚ zapečená treska *
Potřebné ingredience
4-8 ks tresčích filet (nebo jiná ryba - např. Pangacius),
4-6 velkých žampionů,
1 cibule,
1 zakysaná smetana,
100 g strouhaného sýra,
sůl, ml. paprika, olej.
Postup přípravy
V pekáčku přelijeme tresku směsí ze žampionů, poklademe vrstvou strouhaného sýra a pečeme cca 30 min.
Jako příloha se hodí brambory ozdobené petrželkou a zeleninový salát (rajčatový je ideální).
Dobrou chuť!!!
Přichystáme si všechny suroviny a nastrouháme sýt najemno...
Tresku či jiné filety osolíme a malinko poprášíme mletou paprikou...
Žampiony oloupeme a přichystáme si je na plátky... Na oleji usmažíme cibuli na kostičky.
Přidáme žampiony na plátky a osolíme, aby houby pustily šťávu...
Vmícháme zakysanou smetanu...
Tresku v pečicí nábobě zalejeme smetanovou směsí...
Posypeme strouhaným sýrem... A pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. Celsia asi 1/2 hodiny.
Jako příloha se dobře hodí vařené brambory a zeleninový salát. DOBROU CHUŤ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé