(recept
si oblíbilo 388 návštěvníků)
pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks
Potřebné ingredience
ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky
KRÉM:1. varianta: 6vajec,30dkg cukru,2 másla,2lžíce kakaa.Krém 2.varianta: 1slazené mléko v plechovce,250g másla v kostce!!ne rostlinný tuk jako je hera apod.
POLEVA:2čokolády na vaření,250g 100% tuku.
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Peču v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.Necháme tak 14dní odležet.
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
těsto na rohlíčky
takhle nějak vypadá příprava
rohlíčky upečené,nachystané ke zdobení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
6. 12. 2017, 17:43
babkamt
(upraveno)
17. 12. 2015, 20:41
Ninouš
(upraveno)
12. 12. 2015, 18:11
Tak letos zkusím!!! Díky
Hyzule
(upraveno)
17. 12. 2015, 18:39
@Ninouš
budete určitě nadšená.O víkendu,se chystám plnit.
anaba
(upraveno)
12. 12. 2015, 18:00
naše oblíbené..
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 12. 2014, 18:30
kristyte
(upraveno)
12. 12. 2014, 17:36
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:44
Hyzule
(upraveno)
4. 12. 2014, 20:14
@P.A.V.L.A
zítra se ně taky vrhnu.
Hyzule
(upraveno)
10. 12. 2012, 17:35
@P.A.V.L.A
už jsou na světě?
Petanka
(upraveno)
10. 12. 2012, 12:35
Dobrý den, strašně ráda bych toto cukroví zkusila, ale když jsem udělala těsto a chci dělat rohlíčky, tak se mi to těsto drolí nemáte nějakou radu Nemám tam dát třeba rošku másla?
Jarmila_P
(upraveno)
26. 12. 2013, 10:23
@Petanka
Máslo nedávej, ale přidej lžíci nebo dvě mléka. Tekutina se postupně odpaří, ale mezitím se těsto vypracuje.
Hyzule
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:10
@Petanka
už asi pozdě ale když se drolí zkuste trochu té mouky či strouhanky.Máslo bych nedávala.Napište prosím jak to dopadlo.
Petanka
(upraveno)
23. 4. 2013, 19:17
@Hyzule
Pozdě, ale přeci, nějak to nedopadlo letos zkusím znova
Hyzule
(upraveno)
25. 4. 2013, 20:17
@Petanka
jakto? kde se stala chyba?
Lída O.
(upraveno)
4. 12. 2012, 14:55
Zdravím, chci taky zkusit poprvé tento recept. Jen se mi nezdá, to vše suché spojí dvě vajíčka??? žádný tuk??
Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2012, 19:07
@Lída O.
ano,vyzkoušejte.Budete překvapena.
ladaalb
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:59
zdravím, mohla bych se zeptat - myslíte, že je můžu už naplnit, nebo radějí počkat blíž k Vánocům? děkuji
Hyzule
(upraveno)
12. 12. 2011, 21:02
@ladaalb
Také zdravím Raději vyčkejte.I když mi je baštíme ještě v lednu a ok.Pokjud vás nic netlačí tak vydržte aspoň do víkendu.Také je mám připravené a budu plnit v neděli
skorepka82
(upraveno)
18. 12. 2013, 15:34
@Hyzule
cetla jsem ze je zvlacni i krem, a jak dlouho mu to bude trvat? Delala jsem myslim minuly čtvrtek-patek, samozdrejme jsou ještě tvrde, ale ja se k peceni dostanu nahodne a narazove.. Třeba dnes by to slo. Pak nevim kdy. to pujde, mam před Vanoci narozky a oslavu a ani nevim kdy delat vanocku, natoz dodělat tohle cukrovi
Hyzule
(upraveno)
18. 12. 2013, 19:58
@skorepka82
já je mám taky eště tvrdé ale neřeším to.Krém to napraví.Dneska jestli naplníte,můžete ale opravdu s něma do chladna.pak vydrží až do tří Králů pokud nezmizí jako u nás.
skorepka82
(upraveno)
21. 12. 2013, 11:44
@Hyzule
tak mam naplnene, krem je vynikajici a rohlicky taky i tvrde jen ted resim, jak je mam polit - namocit v cokolade? Nikdy jsem to nedělala . Moc dekuju za vynikajici recept
Hyzule
(upraveno)
25. 12. 2013, 20:02
@skorepka82
asi pozdě...ale máčím v čokoládě ale před tím je nechám v chladu stuhnout cca 20minut.Já jsem je naplnila a za dva dny krásně změkli.
skorepka82
(upraveno)
4. 12. 2014, 20:00
@Hyzule
jen letos dodavam: pecu teprv treti rok. Az kdyz mame deti. Ale tento skvost jsem vloni prvne zkusila a musim rict naprosto LUXUSNI, takove pecivo nikdo z nasi rodiny nema Dekuji a dovolim si ulozit k rodinym pokladum, ktere zakladam a Vám teda patri milionkrat DIKYY!!!!!
Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2014, 18:36
@skorepka82
Paní Terezko mám velkou radost,že vám tenhle recept zachutnal.Já na něj taky nedám dopustit.U nás je to prostě top.Přeji krásné svátky a jen a jen dobré cukrovíčko
ladaalb
(upraveno)
13. 12. 2011, 19:57
@Hyzule
děkuji mockrát za odpověd tak rychle, počkám přejí krásné a pohodové svátky
Hyzule
(upraveno)
14. 12. 2011, 17:48
@ladaalb
Vám paní Lariso přeji také hezké svátky a hodně dobrého cukroví
Mataharyy
(upraveno)
16. 12. 2010, 22:53
Je tak nutné nechat je odležet čtrnáct dní?? Tři by jim nestačili teprve teď jsem se rozhoupala že je zkusím
Hyzule
(upraveno)
17. 12. 2010, 16:13
@Mataharyy
nevadí...krém rohlíček zvláční a změkne.
lidare
(upraveno)
11. 12. 2010, 16:52
dadiš
(upraveno)
11. 12. 2010, 13:05
nechápu to 2 másla... jako dvě celé másla děkuji
Hyzule
(upraveno)
11. 12. 2010, 16:41
@dadiš
Ano,dvě másla
citren
(upraveno)
29. 11. 2010, 15:59
Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2010, 20:13
@citren
jo jo jsou božíí.Zítra se na ně chystám.Samozřejmě bez krému.
Zrušený účet
(upraveno)
26. 12. 2009, 16:13
Su vyborne!!!! Akurat som trocha bojovala s polevou, je strasne riedka, pridala som 100g kakaa na pecenie a bolo . Doporucujem polevu nechat takmer vychladnut az potom namacat rohlicky - holt neskusena pekarinka som ja . Su vyborne, prave si davam posledny . Krasne sviatky.
Hyzule
(upraveno)
27. 12. 2009, 15:06
@
Luci máte pravdu rohlíčky se musí dát do lednice a potom namáčet ve vychládlé čokoládě.Jde to potom jedna báseň. Já dělala ze dvou dávek tak ještě máme zásoby A fakt z tácku mizí jako první Vám taky přeji hezké svátky
Blanka II
(upraveno)
21. 12. 2009, 22:19
tak nevím,mám je 3 dny naplněné krémem a polité čokoládou a jsou pořád děsně tvrdý,mám hrůzu,že nezměknou navíc ten recept mám uložený už delší dobu a bylo zde uvedeno -" 2 hrsti polohr.mouky a 2 hrsti strouhanky (cca 1 hrnek mouky a 1 hrnek strouhanky) a najednou jsou hrnky smazány, tak nevím jestli jsem toho nedala moc.Těsto bylo hodně drobivý.Takže tedˇ jsem z toho jelen a zřejmě to můžu vyhodit.
Hyzule
(upraveno)
22. 12. 2009, 12:25
@Blanka II
Jaké hrnky jsou smazány.Mám tam 2hrsti mouky a strouhanky Nevím kde jste udělala chybu.Recept je napsaný v pořádku
skorepka82
(upraveno)
9. 12. 2013, 21:41
@Hyzule
no na to jsem koukala, silne uvazuji, ze je udelam, ale jak mate velkou ruku? Co když toho tam dam moc, nebo malo? Ale vypadaji super. Co když je udelam az tento vikend, budou do Vanoc dobře? Dekuji
Hyzule
(upraveno)
11. 12. 2013, 14:12
@skorepka82
dobrý večer.Není pozdě,taky je ještě nemám.A hrstě dejte menší a raději přisypte a nebojte se toho.Opravdu,jak se bude těsto lepit přisypte strouhanku.
skorepka82
(upraveno)
14. 12. 2013, 12:03
@Hyzule
chjo, tak jsem casove nezvladla, muzu udelat dnes a dat teda rovnou i krem, aby pomohl zmeknout, nebo s nim mam počkat az k Vanocum? Moc dekuju
Hyzule
(upraveno)
14. 12. 2013, 12:07
@skorepka82
udělejte dnes a plňte až tak 2-3 dny před svátky.Ještě mají čas změknout.
skorepka82
(upraveno)
14. 12. 2013, 15:14
@Hyzule
dekuju
Blanka II
(upraveno)
22. 12. 2009, 16:25
@Hyzule
mám ten recept vytisklý od vloni a opravdu tam jsou v závorce uvedeny hrnky,asi jsem použila velké,protože i podle fotky je mám úplně jiné tak nevím co jsem zblbla.Letos už na to prdím,ale příští rok zkusím znova a už budu dávat jen hrsti,žádné hrnky
Dannylla
(upraveno)
11. 12. 2010, 12:03
@Blanka II
Já je dělala už i minulý a předminulý rok a je fakt, že první týden byly jako beton. Pečlivě jsem je zabalila a na Vánoce /to byly 3 týden upečené/ už byly krásně vláčné. Ničeho se nebojte, určitě všem zachutnají.
Hyzule
(upraveno)
22. 12. 2009, 18:54
@Blanka II
Blani ono je lepší dát menší hrsti a podle potřeby přidat mouku či strouhanku.To mě mrzí snad se příště povedou. Hezké svátky
Šarda
(upraveno)
19. 12. 2009, 15:26
ještě jeden stupidní dotaz- jak se hotový skladujou v lednici nebo stačí špajz
Hyzule
(upraveno)
19. 12. 2009, 17:21
@Šarda
Šári v chladu.Pokud máte špajzi chládek tak klidně.
Šarda
(upraveno)
19. 12. 2009, 19:28
@Hyzule
Marcel díky,jsou luxusní jen ještě odležet pořád křupou
Šarda
(upraveno)
17. 12. 2009, 18:24
Marcel když je udělám zítra změknou ještě do Ježíška
Hyzule
(upraveno)
17. 12. 2009, 19:44
@Šarda
Šári upeč je.když je naplníš změknou.Přece je ještě týden do Vánoc. Pak písni jak chutnali
Šarda
(upraveno)
17. 12. 2009, 19:17
@Hyzule
zítra jdu na ně
rufino
(upraveno)
14. 12. 2009, 18:06
tak mě to nedalo a vyzkoušela jsem vaše rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, pekla mírně, ale vůbec se mě nerozjely, zůstaly kulaťoučké kam nastříkám krém, to netuším příště je asi budu muset splácnout před pečením
Hyzule
(upraveno)
16. 12. 2009, 18:33
@rufino
holky tak co je?Já je mám pokaždé parádní A ten krém nastříkejte povrchu a bude to dobré.
Janiny
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:07
Dobrý den Marcelko rohlíčky jsem právě upekla ale po vytažení, když byly ještě teplý, tak byly měkký. Ale jak zchládly, tak jsou jak šutr je to v pořádku, změknou?? Díky a hezké nedělní odpoledne Jana
Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:13
@Janiny
Ano Jani jsou po vytažení z trouby měkké a pak úplně ztvrdnou.Má to tak být a proto se pečou dřív aby se hezky rozležely a změkly.Dejte je normál do krabice zakryjte ubrouskem a ony změknou.A pak ten krém je ještě zvláční.Taky jsem dnes naloupala ořechy ze dvou dávek a večer udělám těsto.Zítra našoulám a skovám.Manžel je do nich úúúplný blázen.Já dělám z půlky dávky krém z másla a zkaramelizovaného mléka.A co zbyde naplním jiné cukroví.Tak ať se daří
Janiny
(upraveno)
11. 12. 2009, 22:34
@Hyzule
a ten krém nic jinýho než vyšlehat to uvařený salko s máslem?? Děkuji moc za rady a tipy
Janiny
(upraveno)
11. 12. 2009, 22:32
@Hyzule
no já dneska uvařila salka a chtěla bych v neděli plnit. Myslíte si, že to vydrží, že to není brzo?? teda nebavíme se, jeslti to vydrží před náma to musím samo schovat ale bude to zabalené na terase venku v krabici a igelitu. Myslíte, že už je můžu udělat?? Další víkend toho už mám totiž moc a tak bych ráda udělala něco tuto neděli.
Hyzule
(upraveno)
12. 12. 2009, 12:38
@Janiny
Jani pokud vás opravdu tlačí čas tak naplňte ale uchovejte opravdu v chladu.Třeba i na balkoně.Já je dokonce i zmrazovala a chuť byla stále úžasná.Přece jen tam není vejce.Je to jen mléko s máslem. Stejně budou potom nálety a dlouho nevydrží jako u nás. A ten krém opravdu jen vyšlehat.