Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 388 návštěvníků)

pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks

0.0
pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks

Potřebné ingredience

ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky
KRÉM:1. varianta: 6vajec,30dkg cukru,2 másla,2lžíce kakaa.Krém 2.varianta: 1slazené mléko v plechovce,250g másla v kostce!!ne rostlinný tuk jako je hera apod.
POLEVA:2čokolády na vaření,250g 100% tuku.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Peču v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.Necháme tak 14dní odležet.
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.

-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla

těsto na rohlíčky

takhle nějak vypadá příprava

rohlíčky upečené,nachystané ke zdobení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabb 6. 12. 2017, 17:43
(Y) (Y)
babkamt 17. 12. 2015, 20:41
(Y) (Y) (Y)
Ninouš 12. 12. 2015, 18:11
Tak letos zkusím!!! :-)Díky (zajic)
Hyzule 17. 12. 2015, 18:39
@Ninouš budete určitě nadšená.O víkendu,se chystám plnit. (F) (F)
anaba 12. 12. 2015, 18:00
naše oblíbené.. (Y)
P.A.V.L.A 12. 12. 2014, 18:30
(banky) (banky) (banky)
kristyte 12. 12. 2014, 17:36
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 10. 12. 2012, 16:44
^o)
Hyzule 4. 12. 2014, 20:14
@P.A.V.L.A zítra se ně taky vrhnu. (Y)
Hyzule 10. 12. 2012, 17:35
@P.A.V.L.A už jsou na světě? (*)
Petanka 10. 12. 2012, 12:35
Dobrý den, strašně ráda bych toto cukroví zkusila, ale když jsem udělala těsto a chci dělat rohlíčky, tak se mi to těsto drolí :-( nemáte nějakou radu :^) Nemám tam dát třeba rošku másla?
Jarmila_P 26. 12. 2013, 10:23
@Petanka Máslo nedávej, ale přidej lžíci nebo dvě mléka. Tekutina se postupně odpaří, ale mezitím se těsto vypracuje.
Hyzule 10. 12. 2012, 16:10
@Petanka už asi pozdě ale když se drolí zkuste trochu té mouky či strouhanky.Máslo bych nedávala.Napište prosím jak to dopadlo. (F) (F)
Petanka 23. 4. 2013, 19:17
@Hyzule Pozdě, ale přeci, nějak to nedopadlo :-( letos zkusím znova (L)
Hyzule 25. 4. 2013, 20:17
@Petanka jakto? (F)kde se stala chyba?
Lída O. 4. 12. 2012, 14:55
Zdravím, chci taky zkusit poprvé tento recept. Jen se mi nezdá, to vše suché spojí dvě vajíčka??? žádný tuk?? *-)
Hyzule 6. 12. 2012, 19:07
@Lída O. ano,vyzkoušejte.Budete překvapena. (L)
ladaalb 11. 12. 2011, 18:59
zdravím, mohla bych se zeptat - myslíte, že je můžu už naplnit, nebo radějí počkat blíž k Vánocům? děkuji
Hyzule 12. 12. 2011, 21:02
@ladaalb Také zdravím (F)Raději vyčkejte.I když mi je baštíme ještě v lednu a ok.Pokjud vás nic netlačí tak vydržte aspoň do víkendu.Také je mám připravené a budu plnit v neděli (F)
skorepka82 18. 12. 2013, 15:34
@Hyzule cetla jsem ze je zvlacni i krem, a jak dlouho mu to bude trvat? Delala jsem myslim minuly čtvrtek-patek, samozdrejme jsou ještě tvrde, ale ja se k peceni dostanu nahodne a narazove.. Třeba dnes by to slo. Pak nevim kdy. to pujde, mam před Vanoci narozky a oslavu a ani nevim kdy delat vanocku, natoz dodělat tohle cukrovi :-( *-)
Hyzule 18. 12. 2013, 19:58
@skorepka82 já je mám taky eště tvrdé ale neřeším to.Krém to napraví.Dneska jestli naplníte,můžete ale opravdu s něma do chladna.pak vydrží až do tří Králů (F) (kolednici) (pernicek) (silvestr) (darecek)pokud nezmizí jako u nás.
skorepka82 21. 12. 2013, 11:44
@Hyzule tak mam naplnene, krem je vynikajici ,-) a rohlicky taky i tvrde (clamp) jen ted resim, jak je mam polit - namocit v cokolade? Nikdy jsem to nedělala . Moc dekuju za vynikajici recept (L)
Hyzule 25. 12. 2013, 20:02
@skorepka82 asi pozdě...ale máčím v čokoládě ale před tím je nechám v chladu stuhnout cca 20minut.Já jsem je naplnila a za dva dny krásně změkli. (clamp) (L) (silvestr2) (banky) (stromecek)
skorepka82 4. 12. 2014, 20:00
@Hyzule jen letos dodavam: pecu teprv treti rok. Az kdyz mame deti. Ale tento skvost jsem vloni prvne zkusila a musim rict |:o) (clamp) (clamp) naprosto LUXUSNI, takove pecivo nikdo z nasi rodiny nema (jazyk) Dekuji a dovolim si ulozit k rodinym pokladum, ktere zakladam a Vám teda patri milionkrat DIKYY!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Hyzule 6. 12. 2014, 18:36
@skorepka82 Paní Terezko mám velkou radost,že vám tenhle recept zachutnal.Já na něj taky nedám dopustit.U nás je to prostě top.Přeji krásné svátky a jen a jen dobré cukrovíčko (F)
ladaalb 13. 12. 2011, 19:57
@Hyzule děkuji mockrát za odpověd tak rychle, počkám přejí krásné a pohodové svátky (pernicek) (pernicek) (pernicek) (darecek)
Hyzule 14. 12. 2011, 17:48
@ladaalb Vám paní Lariso přeji také hezké svátky a hodně dobrého cukroví (pernicek) (pernicek) (pernicek) (Y) (L) (stromecek)
Mataharyy 16. 12. 2010, 22:53
Je tak nutné nechat je odležet čtrnáct dní?? Tři by jim nestačili ,-) teprve teď jsem se rozhoupala že je zkusím :-$
Hyzule 17. 12. 2010, 16:13
@Mataharyy nevadí...krém rohlíček zvláční a změkne. (Y) (Y) (Y) (Y)
lidare 11. 12. 2010, 16:52
(Y) :-)
dadiš 11. 12. 2010, 13:05
nechápu to 2 másla... *-)jako dvě celé másla :-$ děkuji :-) (F)
Hyzule 11. 12. 2010, 16:41
@dadiš Ano,dvě másla (H)
citren 29. 11. 2010, 15:59
(Y) (Y) (Y)
Hyzule 6. 12. 2010, 20:13
@citren jo jo jsou božíí.Zítra se na ně chystám.Samozřejmě bez krému. (Y) |:o) (F) (F)
Zrušený účet 26. 12. 2009, 16:13
Su vyborne!!!! Akurat som trocha bojovala s polevou, je strasne riedka, pridala som 100g kakaa na pecenie a bolo |:o). Doporucujem polevu nechat takmer vychladnut az potom namacat rohlicky ;-) - holt neskusena pekarinka som ja :-D. Su vyborne, prave si davam posledny 8o|. Krasne sviatky. (jezisek)
Hyzule 27. 12. 2009, 15:06
@ Luci máte pravdu rohlíčky se musí dát do lednice a potom namáčet ve vychládlé čokoládě.Jde to potom jedna báseň. (Y)Já dělala ze dvou dávek tak ještě máme zásoby (zajic) ;-)A fakt z tácku mizí jako první (L)Vám taky přeji hezké svátky (banky) (andel) (stromecek) (silvestr)
Blanka II 21. 12. 2009, 22:19
tak nevím,mám je 3 dny naplněné krémem a polité čokoládou a jsou pořád děsně tvrdý,mám hrůzu,že nezměknou :-o navíc ten recept mám uložený už delší dobu a bylo zde uvedeno -" 2 hrsti polohr.mouky a 2 hrsti strouhanky (cca 1 hrnek mouky a 1 hrnek strouhanky) a najednou jsou hrnky smazány, tak nevím jestli jsem toho nedala moc.Těsto bylo hodně drobivý.Takže tedˇ jsem z toho jelen a zřejmě to můžu vyhodit.
Hyzule 22. 12. 2009, 12:25
@Blanka II Jaké hrnky jsou smazány.Mám tam 2hrsti mouky a strouhanky *-)Nevím kde jste udělala chybu.Recept je napsaný v pořádku (F)
skorepka82 9. 12. 2013, 21:41
@Hyzule no na to jsem koukala, silne uvazuji, ze je udelam, ale jak mate velkou ruku? Co když toho tam dam moc, nebo malo? Ale vypadaji super. Co když je udelam az tento vikend, budou do Vanoc dobře? Dekuji *-)
Hyzule (upraveno) 11. 12. 2013, 14:12
@skorepka82 dobrý večer.Není pozdě,taky je ještě nemám.A hrstě dejte menší a raději přisypte a nebojte se toho.Opravdu,jak se bude těsto lepit přisypte strouhanku. (L)
skorepka82 14. 12. 2013, 12:03
@Hyzule chjo, tak jsem casove nezvladla, muzu udelat dnes a dat teda rovnou i krem, aby pomohl zmeknout, nebo s nim mam počkat az k Vanocum? Moc dekuju :-)
Hyzule 14. 12. 2013, 12:07
@skorepka82 udělejte dnes a plňte až tak 2-3 dny před svátky.Ještě mají čas změknout. (L)
skorepka82 14. 12. 2013, 15:14
@Hyzule dekuju :-)
Blanka II 22. 12. 2009, 16:25
@Hyzule mám ten recept vytisklý od vloni a opravdu tam jsou v závorce uvedeny hrnky,asi jsem použila velké,protože i podle fotky je mám úplně jiné :-o tak nevím co jsem zblbla.Letos už na to prdím,ale příští rok zkusím znova a už budu dávat jen hrsti,žádné hrnky :-$
Dannylla 11. 12. 2010, 12:03
@Blanka II Já je dělala už i minulý a předminulý rok a je fakt, že první týden byly jako beton. Pečlivě jsem je zabalila a na Vánoce /to byly 3 týden upečené/ už byly krásně vláčné. Ničeho se nebojte, určitě všem zachutnají.
Hyzule 22. 12. 2009, 18:54
@Blanka II Blani ono je lepší dát menší hrsti a podle potřeby přidat mouku či strouhanku.To mě mrzí (F)snad se příště povedou. (Y)Hezké svátky (L)
Šarda 19. 12. 2009, 15:26
ještě jeden stupidní dotaz- jak se hotový skladujou *-) v lednici nebo stačí špajz :^)
Hyzule 19. 12. 2009, 17:21
@Šarda Šári v chladu.Pokud máte špajzi chládek tak klidně. (Y)
Šarda 19. 12. 2009, 19:28
@Hyzule Marcel díky,jsou luxusní (Y) jen ještě odležet ;-) pořád křupou ;-)
Šarda 17. 12. 2009, 18:24
Marcel když je udělám zítra změknou ještě *-) do Ježíška ;-)
Hyzule (upraveno) 17. 12. 2009, 19:44
@Šarda Šári upeč je.když je naplníš změknou.Přece je ještě týden do Vánoc. (L) (L) (L) (L)Pak písni jak chutnali (L) (Y) (F) (F)
Šarda 17. 12. 2009, 19:17
@Hyzule zítra jdu na ně (Y) (radost) (radost) (radost)
rufino 14. 12. 2009, 18:06
tak mě to nedalo a vyzkoušela jsem vaše rohlíčky, postupovala jsem přesně podle receptu, pekla mírně, ale vůbec se mě nerozjely, zůstaly kulaťoučké :-( 8o|kam nastříkám krém, to netuším *-) *-) příště je asi budu muset splácnout před pečením
Hyzule 16. 12. 2009, 18:33
@rufino ;-)holky tak co je?Já je mám pokaždé parádní *-)A ten krém nastříkejte povrchu a bude to dobré. ;-) ;-) (L) (L)
Janiny 6. 12. 2009, 16:07
Dobrý den Marcelko (F) rohlíčky jsem právě upekla |:o) |:o) ale po vytažení, když byly ještě teplý, tak byly měkký. Ale jak zchládly, tak jsou jak šutr ;-) ;-) je to v pořádku, změknou?? (H) (H) Díky a hezké nedělní odpoledne Jana (F)
Hyzule 6. 12. 2009, 16:13
@Janiny Ano Jani jsou po vytažení z trouby měkké a pak úplně ztvrdnou.Má to tak být a proto se pečou dřív aby se hezky rozležely a změkly.Dejte je normál do krabice zakryjte ubrouskem a ony změknou.A pak ten krém je ještě zvláční.Taky jsem dnes naloupala ořechy ze dvou dávek a večer udělám těsto.Zítra našoulám a skovám.Manžel je do nich úúúplný blázen.Já dělám z půlky dávky krém z másla a zkaramelizovaného mléka.A co zbyde naplním jiné cukroví.Tak ať se daří (L) (Y)
Janiny 11. 12. 2009, 22:34
@Hyzule a ten krém nic jinýho než vyšlehat to uvařený salko s máslem?? Děkuji moc za rady a tipy (L) (L) (L) (L)
Janiny 11. 12. 2009, 22:32
@Hyzule no já dneska uvařila salka a chtěla bych v neděli plnit. Myslíte si, že to vydrží, že to není brzo?? :^) teda nebavíme se, jeslti to vydrží před náma ;-) to musím samo schovat (H) ale bude to zabalené na terase venku v krabici a igelitu. Myslíte, že už je můžu udělat?? Další víkend toho už mám totiž moc a tak bych ráda udělala něco tuto neděli. |:o) |:o) |:o)
Hyzule 12. 12. 2009, 12:38
@Janiny Jani pokud vás opravdu tlačí čas tak naplňte ale uchovejte opravdu v chladu.Třeba i na balkoně.Já je dokonce i zmrazovala a chuť byla stále úžasná.Přece jen tam není vejce.Je to jen mléko s máslem. (F) (F) (F) (F)Stejně budou potom nálety a dlouho nevydrží :-Djako u nás. :-DA ten krém opravdu jen vyšlehat.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie