RECEPTY > RÝŽE A TĚSTOVINY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Zapečené sýrové trubky (1) 13.12.2016, 14:19
Houskové knedlíky nekynuté (3) 20.11.2016, 12:39
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.319 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 další >>

RÝŽE A TĚSTOVINY

Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty-podle Miki



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g tarhoni,5 žampionů,5 sušených rajčat,100 g anglické slaniny,1 cibule,olej čl uzené, papriky,mletý kmín,sůl,pepř,petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Tarhoňu restujeme na 2 lžících oleje, až začne chytat zlatou barvu. Vsypeme papriku, zamícháme a přilijeme horkou vodu, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme a podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.

2
Cibuli, rajčata a slaninu nakrájíme na kousky, žampiony na plátky. Na lžíci oleje z rajčat opečeme slaninu do křupava a přidáme cibuli. Když cibule začne zlátnout, přihodíme rajčata a žampiony. Společně restujeme do změknutí žampionů. Do pánve k žampionům, vsypeme tarhoňu a promícháme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

lehké zdravé těstoviny-podle Lenky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

slabé nudle,česne,cukete,rajčata,kukuřice,bylinková sul....

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Na oleji krátce osmahneme česnek, přidáme rajčata a cuketu, osolíme a okořeníme, krátce osmahneme (aby cuketa zůstala mírně křupavá) a na závěr vmícháme pro získání šťávy trochu rajčatového pyré. Štíhlé nudle ohřejeme v mikrovlnce a promícháme se směsí anebo jen rovnou vmícháme na pánev a prohřejeme se směsí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Špagety aglio olio se sušenými rajčaty-ona.idnes



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•1 balíček kvalitních italských špaget •10 - 15 sušených rajčat •5 - 10 stroužků česneku (dle chuti) •1 kapie •čerstvá bazalka •olivový olej extra virgin •sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety v ní uvaříme podle návodu na obalu.

2. Na hlubší pánvi necháme rozehřát olivový olej, sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Po 3 minutách přidáme stroužky česneku nakrájené na plátky a opékáme je dokud nezměknou. Nakonec přidáme na tenké plátky nakrájenou kapii.

3. Suroviny na pánvi opékáme přibližně 10 minut, poté přidáme čerstvou nakrájenou čerstvou bazalku.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

TĚSTOVINY S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SMĚSÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro 4 osoby: Špagety dle počtu osob, 1 konzerva loupaných krájených rajčátek, 1 paprikový lusk (případně i feferonku), 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL kečupu, 1 deci vody, 1 trojúhelníček taveného sýru, 1 lžička krystalového cukru (nemusí být) 1 malá špetka sušeného oregána (nemusí být) strouhaný tvrdý sýr, sůl, slunečnicový olej do pánvičky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Směs na těstoviny, kterou jsem si postupně upravovala do této finální podoby.

Postup:
Na pánvičce s olejem orestujeme drobně nakrájenou cibuli, postupně přidáme proužky papriky a ke konci nasekaný česnek.
Jak směs začne slabě růžovět, zalijeme trochou vody, zakryté vydusíme-trvá to jen pár minut.
Pak vložíme kostičky rajčátek z konzervy i s nálevem, přidáme trojúhelníček sýru, kečup a cukr.
Osolíme a povaříme do zhoustnutí.
Hotovou omáčku celkově dochutíme a přidáme sušené oregano.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 5.11.2016, 12:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience pro 4 osoby: 350 g nevařených suchých těstovin (jakékoliv), 2 velké, čerstvé, lesklé lilky s tuhou dužinou, 300 g mletého masa, 1 deci bílého suchého vína, 1 mozzarellu (nebo jiný měkčí sýr-výborný je zauzený), 50 g strouhaného parmezánu (do těstovin), 2 PL parmezánu (1 PL do mletého masa a 1 PL na posypání), 500 g rajčatové šťávy, 1-2 PL strouhanky (do mletého masa), 3 stroužky česneku (z toho 2 vcelku, které po vydušení vyhodíme), 1 malé vejce (do mletého masa), sůl, petržel, bazalka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce v následujících bodech:

1-Lilky nakrájíme na plátky, ogrilujeme na pánvičce, jemně osolíme a dáme bokem.

2-V misce osolíme 150 g mletého masa, které smícháme s vejcem, jedním utřeným stroužkem česneku, 1 PL parmezánu, nasekanou petrželkou a strouhankou. Utvoříme malé kuličky, které ve větší pánvi s olejem usmažíme po všech stranách a přendáme je na talíř.

3-Ve stejné pánvi podusíme zbytek mletého masa s celým česnekem, podlijeme vínem a necháme šťávu vypražit-pak stroužky česneku vyděláme. Přidáme rajčatovou šťávu, bazalku a vaříme na mírném ohni. Když dosáhneme hustou šťávu, dosolíme ji a dáme bokem asi 5-6 PL na polití.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 3.11.2016, 15:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Pórková jasmínová rýže s hlívou ústřičnou-podle Kamili



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Budete potřebovat 3 porce •1 hrnek jasmínové rýže •2 hrnky vody •1 pórek •1 vaničku hlívy ústřičné (množství dle chuti) •máslo nebo přepuštěné máslo, olivový olej •sůl, pepř, drcený kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Nejdříve si připravte pórkovou jasmínovou rýži. Pórek nakrájejte na jemno a pozvolna restuje na másle a troše olivového oleje tak, aby se nepřipálil.
2.Vsypte hrnek rýže a pár minut restujte, aby se rýže zatáhla. Neproplachujte ji předem.
3.Zalijte 2 hrnky horké vody, trochu osolte a povařte 5 minut, přikryjte pokličkou a nechte v teple dojít ještě tak 10 minut. Když chci, aby rýže zůstala déle teplá, dávám ji do peřin.
4.Hlívu nakrájejte na menší kousky, tvrdé konce dejte stranou. Na 3 porce mi stačila hluboká vanička hlívy. Restujte ji pár minut na olivovém oleji, zase můžete přidat kousek másla na zjemnění. Ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Pro výraznější chuť jídla lze přidat i jiné koření, které se hodí k houbám.
Kdo chce muže přidat kuřecí maso

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Dýňové rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g dýně (máslová), 150g rýže arborio, 750 - 870ml vývaru, 35g másla, 50g parmazánu, sůl, pepř, přepuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Na lžíci přepuštěného másla orestujeme malé kousky dýně (asi 5-8 min.), přidáme rýži, také chvíli restujeme. Postupně přiléváme horký vývar (po naběračkách), téměř stále mícháme, vždy do odpaření (vsáknutí) tekutiny, poté opět přilijeme. Pokračujeme do spotřebování vývaru, nebo dokud nebude rýže na skus. Nakonec vmícháme máslo a parmazán a ochutíme pepřem, popřípadě dosolíme. Můžeme posypat parmazánem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

VYNIKAJÍCÍ LASAGNE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lasagne listy, 1 cibule, 1 mrkev, 500g mletého masa (dávám vepřové), 1 sklenice pasírovaných rajčat (750g), sůl, pepř, muškátový oříšek, oregano, česnek (asi půl paličky), 200 g eidamu, 60 g másla 60 g mouky 750 ml mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Bešamel:
Rozpusťte máslo na mírném ohni a vaříme, přidejte mouku a vařte za stálého míchání dokud není dozlatova. Přidejte mléko, sůl a muškátový oříšek a za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 10 minut.

Masová Omáčka:
Cibuli nakrájíme na malé kousky, mrkev nastrouháme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme mleté maso, pasírovaná rajčata, sůl, pepř, oregano, muškátový oříšek, později česnek. Nechte vařit na mírném ohni 30 minut. Za občasného míchání

Střídavě vrstvíme do pekačku masovou omáčku, lasagne listy, bešamelovou omáčku a sýr. Až se naplní. Poslední vrstvu tvoří sýr. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi 45 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jitka V. (Bobanek) ID 20484 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.9.2016, 19:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience pro 3 osoby: 210 g špaget, 3-4 cukety střední velikosti, 60 g šunky, 3 PL zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 feferonka-středně pálivá, olivový olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-čtyři kroky:

1-Cukety oloupeme podélně tak, aby ze „šlupek“ vznikly dlouhé proužky, které nožem ještě upravíme na stejnou šířku. Vzniklé nudličky vhodíme do vroucí vody, kde je povaříme do polotvrdé konzistence, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat a odložíme bokem.

2-Oloupané cuketové dužiny nakrájíme na silná kolečka (viz druhé foto v obrázkovém postupu), uvaříme je v osolené vodě do měkka a nakonec je rozmixujeme s 2-3 deci vývaru, ve kterém se vařily.

3-Na pánvičce s olejem opražíme feferonku s česnekem, který pak vyndáme, vmícháme cuketové pyré se zakysanou smetanou. Vše krátce podusíme, ke směsi přidáme také nakrájenou šunku. Pro slavnostnější příležitost můžeme místo šunky přidat 100 g očištěných krevet.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 11.10.2016, 20:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Zapečené sýrové trubky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g těstovin-trubky(Penne Rigate),200 ml smetany,200 ml mléka,100 g Nivy, 200 g eidamu goudy apod.),sůl,pepř,muškátový oříšek

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme si těstoviny podle návodu,scedíme.Předehřejeme si troubu na 200°C.
Do kastrolu si nalijeme smetanu,mléko ,špetku muškátového oříšku ,přisypeme 2/3 Nivy a 2/3 Eidamu,osolíme ,opepříme - vmícháme těstoviny.Vymažeme si zapékací misku ,směs do ní přendáme ,zasypeme zbylými sýry a zapékáme asi 10 minut do křupava.Je to výborné lehké jídlo.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 13.12.2016, 14:19 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.319 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook