Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 220 g Esíček, 100 g másla. Krém: 200 g ostružin, 60 g cukru krupice. 400 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru moučka, 8 želatinových plátků. Dále: kousek bílé čokolády, pár ostružin na ozdobu.

Postup přípravy

V horku se dá udělat jedině nějaký nepečený dort.

Esíčka rozdrtíme (nebo nameleme, nastrouháme) a spojíme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený švestkový koláč  s pudinkem

Obrácený švestkový koláč s pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Poleva: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: 750 g vypeckovaných švestek, 50 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 čokoládová poleva.

Postup přípravy

Obrácený jablečník je už klasika. Tentokrát jsem se dala nalákat na švestky a rozhodně jsem nelitovala.

Na plech 30 x 40 cm rozložíme pečící papír, nalijeme na něj…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta z cukety

Buchta z cukety

Potřebné ingredience

2 hrnky najemno nastrouhané cukety (vamačkané), 3 hrnky polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 3 žloutky + sníh ***Čokoládová poleva a pařížská šlehačka na dozdobení. Já jsem pekla ze třetinové dávky na malý plech

Postup přípravy

Všechny ingredince smícháme,vařečkou vymícháme do hladkého těsta a nakonec vmícháme sníh z bílků

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou

Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, 400 g jahod, cukr dle chuti, 8 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, 250 ml smetany ke šlehání, 1 Smeta-fix, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Další z jemných želatinových moučníků, které v létě osvěží a v zimě jsou zdrojem vitamínů, pokud máme jahody z mrazničky.

Celá vejce s cukrem vyšleháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šneci s borůvkovou náplní

Šneci s borůvkovou náplní

Potřebné ingredience

na těsto: 500g hladké mouky, špetka soli, 1 vajíčko, 150g tuku, trochu mléka, 100g cukru, 40g droždí\r\n\r\nna náplň: marmeláda, ovoce (borůvky, třešně nebo cokoliv jiného), troška cukru - může být vanilkový\r\n\r\nna polevu: smetana ke šlehání, cukr moučka

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a vyválíme s něj obdélník. Potřeme marmeládou a poklademe náplní (borůvky s cukrem). Zarolujeme a krájíme na cca dvoucentimetrové šneky. Dáme na plech a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Potřebné ingredience

cukrářské piškoty 2 plátky želatiny 200 ml smetany 2 lžíce cukru 1 vanilka 300 g lučiny šťáva z 1 citronu rybízová marmeláda

Postup přípravy

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a dno piškoty i boky. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou, postupně vmícháme lučinu. Namočenou želatinu se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bleskový citronový koláč

Bleskový citronový koláč

Potřebné ingredience

2 citrony vanilkový pudink voda cukr listové těsto

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme do kulaté formy a propícháme. Uvaříme vanilkový pudink z vody, docukrujeme dle chuti a přidáme citronovou šťávu a kůru dle chuti. Směs nalijeme na těsto,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Poháry

Poháry

Potřebné ingredience

spodní vrstva je pistáciový pudink s tvarohem,hnědá vrstva zakysaná smetana s hořkou čokoládou a navrchu je ušlehaná šlehačka

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
kefírové lívanečky :-)

kefírové lívanečky :-)

Potřebné ingredience

1 kefír,2 vejce,250g polohrubé mouky,1 lžička jedlé sody,cukr

Postup přípravy

vše suroviny smíchat a na rozpálenám oleji smažíme lívanečky a dle vaši chuti ozdobíme....

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ostružinový chlebíček

Ostružinový chlebíček

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 125 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 4 želatinové plátky, 300 g ostružin.

Postup přípravy

Recept je pro milovníky jemných želatinových krémů.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím…

Zobrazit více...

Kategorie