Nepečený ostružinový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 220 g Esíček, 100 g másla. Krém: 200 g ostružin, 60 g cukru krupice. 400 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru moučka, 8 želatinových plátků. Dále: kousek bílé čokolády, pár ostružin na ozdobu.
Postup přípravy
V horku se dá udělat jedině nějaký nepečený dort.
Esíčka rozdrtíme (nebo nameleme, nastrouháme) a spojíme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy s…
Obrácený švestkový koláč s pudinkem
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Poleva: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: 750 g vypeckovaných švestek, 50 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 čokoládová poleva.
Postup přípravy
Obrácený jablečník je už klasika. Tentokrát jsem se dala nalákat na švestky a rozhodně jsem nelitovala.
Na plech 30 x 40 cm rozložíme pečící papír, nalijeme na něj…
Buchta z cukety
Potřebné ingredience
2 hrnky najemno nastrouhané cukety (vamačkané), 3 hrnky polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 3 žloutky + sníh ***Čokoládová poleva a pařížská šlehačka na dozdobení. Já jsem pekla ze třetinové dávky na malý plech
Postup přípravy
Všechny ingredince smícháme,vařečkou vymícháme do hladkého těsta a nakonec vmícháme sníh z bílků
Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, 400 g jahod, cukr dle chuti, 8 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, 250 ml smetany ke šlehání, 1 Smeta-fix, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Další z jemných želatinových moučníků, které v létě osvěží a v zimě jsou zdrojem vitamínů, pokud máme jahody z mrazničky.
Celá vejce s cukrem vyšleháme…
Šneci s borůvkovou náplní
Potřebné ingredience
na těsto: 500g hladké mouky, špetka soli, 1 vajíčko, 150g tuku, trochu mléka, 100g cukru, 40g droždí\r\n\r\nna náplň: marmeláda, ovoce (borůvky, třešně nebo cokoliv jiného), troška cukru - může být vanilkový\r\n\r\nna polevu: smetana ke šlehání, cukr moučka
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto a vyválíme s něj obdélník. Potřeme marmeládou a poklademe náplní (borůvky s cukrem). Zarolujeme a krájíme na cca dvoucentimetrové šneky. Dáme na plech a…
Nepečený cheesecake
Potřebné ingredience
cukrářské piškoty 2 plátky želatiny 200 ml smetany 2 lžíce cukru 1 vanilka 300 g lučiny šťáva z 1 citronu rybízová marmeláda
Postup přípravy
Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a dno piškoty i boky. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou, postupně vmícháme lučinu. Namočenou želatinu se…
Bleskový citronový koláč
Potřebné ingredience
2 citrony vanilkový pudink voda cukr listové těsto
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme do kulaté formy a propícháme. Uvaříme vanilkový pudink z vody, docukrujeme dle chuti a přidáme citronovou šťávu a kůru dle chuti. Směs nalijeme na těsto,…
Poháry
Potřebné ingredience
spodní vrstva je pistáciový pudink s tvarohem,hnědá vrstva zakysaná smetana s hořkou čokoládou a navrchu je ušlehaná šlehačka
kefírové lívanečky :-)
Potřebné ingredience
1 kefír,2 vejce,250g polohrubé mouky,1 lžička jedlé sody,cukr
Postup přípravy
vše suroviny smíchat a na rozpálenám oleji smažíme lívanečky a dle vaši chuti ozdobíme....
Ostružinový chlebíček
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 125 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 4 želatinové plátky, 300 g ostružin.
Postup přípravy
Recept je pro milovníky jemných želatinových krémů.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím…