Máslová pomazánka se salámem a křenem-děkuji vareni.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 vrchovaté lžíce změklého másla 10 dkg suchého salámu (vysočina, turistický...) 2 lžíce strouhaného křenu - může být i sterilovaný 4-5 ředkviček sůl, pepř
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Salám rozmělníme v sekáči na pastu, smícháme se změklým máslem. Přidáme křen a na jemno nastrohané ředkvičky. Podle chuti osolíme a dochutíme troškou…
♥ Pikantní sýrovo - kapiová pomazánka s česnekem ♥
Potřebné ingredience
majonéza, zavařená červená kapie, může být i feferonka nebo chili koření, tvrdý sýr Eidam, česnek nakrájený na plátky, vejce na tvrdo, sůl, pepř
Postup přípravy
Trošku kapie rozmixujeme s trochou majonézy ručním šlehačem na jemno, kvůli barvě. Zbylou kapii nakrájíme na jemno, tvrdý sýr na malé hranolky, vejce také na hranolky. Smícháme,…
Pomazánka na chlebíčky-děkuji Vlastě
Potřebné ingredience
Gothaj nebo junior 300 g Nakládané okurky 5 ks Vařená vejce natvrdo 5 ks Cibule velká 1 ks Tavený sýr - trojúhelníček 4 ks Majonéza 1 balení Sůl 1 Pepř
Postup přípravy
Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme. Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, ředkvičky
Játrová paštika na pomerančích
Potřebné ingredience
Porce: 6-8 SUROVINY: 500g drůbežích jater, 1 lžíce kachního sádla, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 1 panák brandy nebo pomerančového likéru, 4-5 snítek tymiánu, sůl, pepř
Postup přípravy
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra…
Domácí žervé s medvědím česnekem
Potřebné ingredience
3 velké smetanové jogurty, 1 smetana ke šlehání, špetka soli, velká hrst nasekaného medvědího česneku
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady. Připravíme si čistou plenku (ne vypranou v pracím prášku a aviváži), plenku dáme do cedníku a cedník dáme na hrnec. Směs nalejeme na cedník s plenou a…
DOMÁCÍ ČERSTVÝ SÝR - bez použití syřidla
Potřebné ingredience
ČERSTVÝ SÝR cca 520 g Potřebujete : 1,5 l čerstvého mléka; 0,5 l podmáslí; půl kelímku kysané smetany a půl kelímku bílého jogurtu. Používá se čerstvé mléko nejlépe plnotučné 3,5 % tuku ( trvanlivé v krabici, UHT ne). Kysaná smetana nejlépe bez přidaných škrobů a poctivý bílý jogurt.
Postup přípravy
Čerstvý sýr je velmi snadný na výrobu a nemusí zrát, nýbrž se ihned po vyrobení jako čerstvý konzumuje. U tohoto sýru můžete docílit originální chuti přidáním různého koření a…
pomázánka ze sýra a oliv
Potřebné ingredience
4 Ingredience 200 g strouhaného sýra (třeba goudy, ementálu nebo eidamu) 1 lžička dijonské hořčice 2–3 lžičky sardelové pasty 3 lžíce oliv bez pecky, nasekaných 2–3 lžíce majonézy citronová šťáva, sůl a sladká paprika podle chuti
Postup přípravy
Smíchejte sýr, hořčici, sardelovou pastu, olivy a majonézu. Dolaďte citronovou šťávou, solí a paprikou. Podávejte k bílému pečivu.
pomazánka s tofu sýra-děkuji Pavlovi
Potřebné ingredience
Potřebné suroviny: 1/4 cibule 1 balíček uzeného tofu mořská sůl sezamový olej 100 ml vody
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na menší kousky.
Příprava:
Cibuli osmažíme na sezamovém oleji a osolíme ji. Přidáme na kostky nakrájené uzené tofu a zalijeme…
Domácí lučina (trochu jinak :-))
Potřebné ingredience
1 jogurt bílý velký (10% tuku), 1 tvaroh polotučný ve vaničce ( 3,5 % tuku), 1 smetana na vaření (12 %), sůl
Postup přípravy
Zkusila jsem obměnu lučiny, chuťově skoro stejná :-), postup je taky stejný..... Smícháme všechny suroviny, lehce osolíme, necháme překapat přes cedník a plátno (plenu) 24 h v…
Sýrovo-mrkvová pomazánka
Potřebné ingredience
100g očištěné nastrouhané mrkve, 200g nastrouhané goudy, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, asi 5 lžic majonézy