Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > POLÉVKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Superrychlá brokolicová polévka (1) 21.12.2014, 16:57
včera Pórková polévka s bramborem a česnekem (1) 21.12.2014, 16:44
Kedlubnová polévka s bramborem (3) 17.12.2014, 16:26
Dokonalá KULAJDA (54) 12.12.2014, 11:38
Suprová Kyselačka :-))) (2) 3.12.2014, 8:53
Krémová česnečka s krutony (91) 1.12.2014, 19:50
Poctivá bramboračka (1) 25.11.2014, 14:39
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 22.12. 12:15 | všechny 672
Celkem: 1.920 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,192 další >>
POLÉVKY
Pórková polévka s bramborem a česnekem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 velký pórek,máslo,hl.mouka,2 stroužky česneku,majoránka,špetka kari,sůl,pepř,mletý kmín,3-4 brambory

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle osmahneme pórek nakrájený na nudličky/půlkolečka/,opečeme,pak zasypeme troškou mouky,osmahneme a zalijeme studenou vodou,rozmícháme.Přidáme na malé kostičky nakrájený brambor,přivedeme k varu,osolíme,přidáme koření a vaříme do změknutí brambor.Nakone dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou a podáváme buď s opečenou houskou nebo s pečivem

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 21.12.2014, 16:44 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
HOUBOVÁ POLÉVKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

máslo, cibule, mletý kmín, hladká mouka, bujon - masox, polévkové bylinky, houby, mrkev

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce dáme máslo a na něj smažit na menší kousky pokrájenou větší cibulku. Po chvilce smažení přidáme mletý kmín a chvilku smažíme. Malinko zaprášíme hladkou moukou / 1-2 lžíce / a smažíme. Poté za stálého míchání podlijeme vodou, přidáme bujon, polévkové bylinky, houby a můžete i mrkev,ale být nemusí. / já mám ráda naškrábanou mrkev škrabkou, je rychle vařená a dobrá /. Přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí všech věcí, především hub. Na konci do polévky můžete dát malinko smetany na vaření, polévku pěkně zjemní.
DOBROU CHUŤ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Markéta Š. (majashop) ID 371688 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Polévka z černých fazolí s chorizem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.

Mezitím pokrájet: klobásu na kolečka, cibulku na kolečka - bílou a zelenou část oddělit, rajčata na čtvrtiny.

V hrnci osmahnout kolečka klobásy do křupava a odložit bokem na talíř.
Na oleji po klobáse osmahnout bílou část cibule, potom přidat vývar, fazole a vodu z nich a rajčata.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Mrkvová polévka s fenyklem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 středně velkých mrkví, 1 fenykl, 1 litr zeleninového vývaru(případně z kostky),1 cibule,máslo 1 lžíce,sůl,pepř,trochu zázvoru, 1/4 lžičky koriandrových semínek,zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistíme si mrkev nakrájíme ji na menší kousky,Fenykl ,též očistíme a nakrájíme , horní lístečky si necháme na ozdbu polévky (vypadají ,jako kopr) a ještě si nadrobno pokrájíme cibuli.V hrnci rozpustíme máslo,přidáme cibuli,mrkev a fenykl a krátce orestujeme.Pak zalijeme vývarem,přidáme trochu zázvoru(může být i čerstvý),sůl,pepř a podrcená koriandrová semínka( já používám na toto drcení ,starší kořenku na drcení pepře),vše vaříme do měkka.Tyčovým mixérem pak vše rozmixujeme dohladka.Polévku dochutíme a na talíři podáváme se zakysanou smetanou a ozdobenou fenyklovými lístečky.Budete překjvapeni ,jakou má tato polévka výbornou chuť .

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Poctivá bramboračka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g brambor, 3 mrkve, 2 petržele,1/2 menšího celeru, 1 cibule,70g másla,4 stroužky česneku,2 lžíce hladké mouky,2 hrsti sušených hub,drcený kmín, sůl,pepř,majoránka,špetka muškátového oříšku,zelená petrželka (nebo libeček)

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory ,mrkev,celer,petržel, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.Ve větším hrnci na másle zpěníme cibuli a prolisovaný česnek,po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dokud nezačné trochu zlátnout.Pak ji zaprášíme hladkou mouku a zalijeme vodou( 2 litry) .Přidáme brambory ,kmín, předem namočené houby ,osolíme a opepříme a vaříme do měkka.Před koncem vaření dochutíme majoránkou a špetkou muškátového oříšku ,povaříme 5 minut .Na talíři sypeme nasekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 25.11.2014, 14:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Houbová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé houby (případně sušené), 3 střední brambory, 2 snítky celeru, 2 kostky Masoxu, kmín, sůl, pepř, máslo a hladká mouka na jíšku

POSTUP PŘÍPRAVY

Třílitrový hrnec zaplníme do poloviny nakrájenými čerstvými houbami (nejlépe různorodou směsí)* a zalijeme vodou, aby byl hrnec do ¾ plný. Dáme vařit s jednou kávovou lžičkou kmínu, 2 kostkami Masoxu a 2 snítkami celeru.
Po ¼ hodině varu přidáme 3 střední brambory nakrájené na kostičky. Pokud se voda částečně vyvařila, dolijeme ji, aby byl hrnec do ¾ stále plný. Mezitím si připravíme tmavší jíšku ze 3 lžic másla a 3 lžic mouky.
Když jsou brambory uvařené, přidáme jíšku, pečlivě rozmícháme a vaříme ještě 15 minut. Polévka by měla být dost hustá. Podle potřeby osolíme a opepříme.
U této polévky je důležité, aby v ní nebyla jiná zelenina než brambory, větší množství nati celeru- cca 10 lístečků (může být i sušený) a z koření pouze kmín a pepř. Jíška musí být udělaná do tmavě růžova, aby krásně voněla. Masox mi odpusťte, ale bez něho to není ono. Uvidíte, jak si pochutnáte.

* Pokud vaříme polévku ze sušených hub, dáme 2 velké hrsti a trochu je polámeme, aby v polévce nebyly velké kusy.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Nora K. (krsi) ID 542259 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Mrkvová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 větších mrkví, 1/4 kostky másla, menší cibule, 0,5l zeleninového bujónu, 1/2 citrónu, 1 lžíce třtinového cukru, hrstičku koření Kerblík (nebo jiné vámi oblíbené do polévek)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrijím na drobno a osmahnu na másle ve větším hrnci do měkoučka. Mezitím očistím mrkev a nakrájím ji na kolečka. Jakmile je cibulka měkká, přidám nakrájenou mrkev a zaklopím hrnec pokličkou. Nechám mrkev potit s cibulkou cca 15 min., aby byla pěkné měká, ale né úplně rozvařená. Ohřeji půl litru vody, do které vložím bujón. Pak rozmixuji směs mrkve blenderem na pastu a pomalu do ní vlévám bujón až bude mít konzistenci, která se vám zamlouvá. Vrátím na hořák, vymačkám půlku citronu, dochutím solí, cukrem dle libosti, přidám Kerblík, nechám ještě cca 5min. povařit a je to : ) K polévce nám děsně chutná čerstvá bagetka nebo celozrnný chlebík s máslem.

Pokud chcete polévku trochu obměnit, možno přidat zázvor (klidně celý menší kořen) na kousky vařit s mrkví a místo bujónu použít žlutou smetanu. Chutná pak malinko "thajsky"...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Pavlína K. (Pawy15) ID 530644 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Polévka z kachních drobů

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polévka: kachní droby (krk, jazyk ... ne játra), 1 mrkev, 1 petržel, červená paprika, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, pár zelených lístků pórku, trochu libečku, sůl, zelená petrželka, vegeta na dochucení Kuličky: kachní droby (játra), 1 vejce, 2 stroužky česneku, trochu pepře, trochu majoránky, sůl, strouhanka na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Z polévky posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme na větší kusy pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a vaříme doměkka. Polévku scedíme, zeleninu nakrájíme na drobné kousky a přidáme i s obraným masem do polévky. Do polévky dáme játrové kuličky, zelenou petrželku a povaříme. Polévku dochutíme vegetou a dosolíme podle své chuti.

Kuličky: Játra pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem s vejcem, přidáme koření, prolisovaný česnek, osolíme, promícháme a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, těsto by mělo být trochu tužší. vytvarujeme kuličky, které pak krátce povaříme v polévce.

DOBROU CHUŤ! :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela H. (marcela488) ID 244237 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Zeleninová polévka s krupicí a kuskusem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkev,celer,petržel,kousek pórku,cibule,2 stroužky česneku,2 lžíce krupice,hrst/dvě kuskusu,voda,sůl,máslo,petržel.nať,celer.nať,libeček

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle osmahneme najemno nasekanou cibulku,pak přidáme plátky česneku,opečeme,přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pórek,osmahneme a zasypeme krupicí,opečeme.Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu,osolíme,opepříme a vaříme doměkka,nakonec vsypeme asi hrst/dvě- podle množství vody-kuskusu a povaříme asi 5 minut,přidáme nasekané naťe a odstavíme

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 13.11.2014, 21:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Kaldoun s játrovými knedlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuřecích krků na vývar,50g másla a 20g hladké mouky na jíšku, asi 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)1 cibule,1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, muškátový oříšek,1 bobkový list,200 ml smetany na vaření, zelená petrželka Na knedlíčky,300 g drůbežích jater,1 rohlík,1 žloutek,3 str. česneku ,sůl , pepř , muškátový oříšek, majoránky, strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí krky si dáme vařit do většího hrnce, přidáme kmín ,cibuli, bobkový list a osolíme-uvaříme do měkka. Pak scedíme . Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku . Do scezeného vývaru přidáme jíšku a kořenovou zeleninu nastrouhanou nahrubo, provaříme asi 15 minut. Vlijeme smetanu ,dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Oberu krky a maso dám též do polévky.
Na knedlíčky si dám do mixéru odblaněná játra ,přidám česnek ,sůl, pepř, majoránku , žloutek a na kousky nakrájený rohlík-vše rozmixuji -jeli směs řídká ,ještě dohustím strouhankou. Pak z hmoty vykrajuji lžičkou malé knedlíčky a uvařím v osolené vodě 10-15 minut. Vložím je do polévky a nakonec přidám nasekanou zelenou petrželku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.920 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,192 další >>