Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika
http://www.superprodukt.eu/index.php?moduser=user&page=3
objednat banner 468x60
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > POLÉVKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Poctivá bramboračka (1) 25.11.2014, 14:39
Rajská polévka (2) 25.11.2014, 11:00
Dokonalá KULAJDA (53) 20.11.2014, 14:23
LAHODNÁ CELEROVÁ POLÉVKA (1) 19.11.2014, 18:38
krémová květáková (15) 18.11.2014, 19:02
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 27.11. 11:20 | všechny 2138
včera Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 26.11. 19:49 | všechny 505
Celkem: 1.918 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,192 další >>
POLÉVKY
Poctivá bramboračka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g brambor, 3 mrkve, 2 petržele,1/2 menšího celeru, 1 cibule,70g másla,4 stroužky česneku,2 lžíce hladké mouky,2 hrsti sušených hub,drcený kmín, sůl,pepř,majoránka,špetka muškátového oříšku,zelená petrželka (nebo libeček)

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory ,mrkev,celer,petržel, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky.Ve větším hrnci na másle zpěníme cibuli a prolisovaný česnek,po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dokud nezačné trochu zlátnout.Pak ji zaprášíme hladkou mouku a zalijeme vodou( 2 litry) .Přidáme brambory ,kmín, předem namočené houby ,osolíme a opepříme a vaříme do měkka.Před koncem vaření dochutíme majoránkou a špetkou muškátového oříšku ,povaříme 5 minut .Na talíři sypeme nasekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 25.11.2014, 14:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Houbová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé houby (případně sušené), 3 střední brambory, 2 snítky celeru, 2 kostky Masoxu, kmín, sůl, pepř, máslo a hladká mouka na jíšku

POSTUP PŘÍPRAVY

Třílitrový hrnec zaplníme do poloviny nakrájenými čerstvými houbami (nejlépe různorodou směsí)* a zalijeme vodou, aby byl hrnec do ¾ plný. Dáme vařit s jednou kávovou lžičkou kmínu, 2 kostkami Masoxu a 2 snítkami celeru.
Po ¼ hodině varu přidáme 3 střední brambory nakrájené na kostičky. Pokud se voda částečně vyvařila, dolijeme ji, aby byl hrnec do ¾ stále plný. Mezitím si připravíme tmavší jíšku ze 3 lžic másla a 3 lžic mouky.
Když jsou brambory uvařené, přidáme jíšku, pečlivě rozmícháme a vaříme ještě 15 minut. Polévka by měla být dost hustá. Podle potřeby osolíme a opepříme.
U této polévky je důležité, aby v ní nebyla jiná zelenina než brambory, větší množství nati celeru- cca 10 lístečků (může být i sušený) a z koření pouze kmín a pepř. Jíška musí být udělaná do tmavě růžova, aby krásně voněla. Masox mi odpusťte, ale bez něho to není ono. Uvidíte, jak si pochutnáte.

* Pokud vaříme polévku ze sušených hub, dáme 2 velké hrsti a trochu je polámeme, aby v polévce nebyly velké kusy.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Nora K. (krsi) ID 542259 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Mrkvová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 větších mrkví, 1/4 kostky másla, menší cibule, 0,5l zeleninového bujónu, 1/2 citrónu, 1 lžíce třtinového cukru, hrstičku koření Kerblík (nebo jiné vámi oblíbené do polévek)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrijím na drobno a osmahnu na másle ve větším hrnci do měkoučka. Mezitím očistím mrkev a nakrájím ji na kolečka. Jakmile je cibulka měkká, přidám nakrájenou mrkev a zaklopím hrnec pokličkou. Nechám mrkev potit s cibulkou cca 15 min., aby byla pěkné měká, ale né úplně rozvařená. Ohřeji půl litru vody, do které vložím bujón. Pak rozmixuji směs mrkve blenderem na pastu a pomalu do ní vlévám bujón až bude mít konzistenci, která se vám zamlouvá. Vrátím na hořák, vymačkám půlku citronu, dochutím solí, cukrem dle libosti, přidám Kerblík, nechám ještě cca 5min. povařit a je to : ) K polévce nám děsně chutná čerstvá bagetka nebo celozrnný chlebík s máslem.

Pokud chcete polévku trochu obměnit, možno přidat zázvor (klidně celý menší kořen) na kousky vařit s mrkví a místo bujónu použít žlutou smetanu. Chutná pak malinko "thajsky"...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Pavlína K. (Pawy15) ID 530644 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Polévka z kachních drobů

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polévka: kachní droby (krk, jazyk ... ne játra), 1 mrkev, 1 petržel, červená paprika, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, pár zelených lístků pórku, trochu libečku, sůl, zelená petrželka, vegeta na dochucení Kuličky: kachní droby (játra), 1 vejce, 2 stroužky česneku, trochu pepře, trochu majoránky, sůl, strouhanka na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Z polévky posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme na větší kusy pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a vaříme doměkka. Polévku scedíme, zeleninu nakrájíme na drobné kousky a přidáme i s obraným masem do polévky. Do polévky dáme játrové kuličky, zelenou petrželku a povaříme. Polévku dochutíme vegetou a dosolíme podle své chuti.

Kuličky: Játra pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem s vejcem, přidáme koření, prolisovaný česnek, osolíme, promícháme a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, těsto by mělo být trochu tužší. vytvarujeme kuličky, které pak krátce povaříme v polévce.

DOBROU CHUŤ! :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela H. (marcela488) ID 244237 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Zeleninová polévka s krupicí a kuskusem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkev,celer,petržel,kousek pórku,cibule,2 stroužky česneku,2 lžíce krupice,hrst/dvě kuskusu,voda,sůl,máslo,petržel.nať,celer.nať,libeček

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle osmahneme najemno nasekanou cibulku,pak přidáme plátky česneku,opečeme,přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pórek,osmahneme a zasypeme krupicí,opečeme.Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu,osolíme,opepříme a vaříme doměkka,nakonec vsypeme asi hrst/dvě- podle množství vody-kuskusu a povaříme asi 5 minut,přidáme nasekané naťe a odstavíme

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 13.11.2014, 21:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Kaldoun s játrovými knedlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuřecích krků na vývar,50g másla a 20g hladké mouky na jíšku, asi 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)1 cibule,1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, muškátový oříšek,1 bobkový list,200 ml smetany na vaření, zelená petrželka Na knedlíčky,300 g drůbežích jater,1 rohlík,1 žloutek,3 str. česneku ,sůl , pepř , muškátový oříšek, majoránky, strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí krky si dáme vařit do většího hrnce, přidáme kmín ,cibuli, bobkový list a osolíme-uvaříme do měkka. Pak scedíme . Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku . Do scezeného vývaru přidáme jíšku a kořenovou zeleninu nastrouhanou nahrubo, provaříme asi 15 minut. Vlijeme smetanu ,dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Oberu krky a maso dám též do polévky.
Na knedlíčky si dám do mixéru odblaněná játra ,přidám česnek ,sůl, pepř, majoránku , žloutek a na kousky nakrájený rohlík-vše rozmixuji -jeli směs řídká ,ještě dohustím strouhankou. Pak z hmoty vykrajuji lžičkou malé knedlíčky a uvařím v osolené vodě 10-15 minut. Vložím je do polévky a nakonec přidám nasekanou zelenou petrželku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Jemná zelná polévka z francouzké kuchyně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kysaného zelí, 2 středně velké brambory,40g slaniny. 2 frankfurtské párky,30g sušených hub,4 lžíce smetany ke šlehání,2 vrchovaté lžíce strouhaného sýra, zelenou petrželku,1 bobkový list,3 kuličky jalovce ,sůl ,pepř, špetka cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zelí scedíme ,pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme očištěné a na kousky nakrájené brambory, podrcené houby, na kostičky nakrájenou slaninu ,kuličky jalovce, bobkový list, osolíme , opepříme . Zalijeme 1 a 1/4 litru vody a uvaříme do měkka. Pak vyjmeme bobkový list a jalovčinky a polévku rozmixujeme. Vložíme na kolečka nakrájené párky a ještě povaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme cukrem a dosolíme. Na talíři polévku posypeme kopečkem strouhaného sýra a posypeme zelenou petrželkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Polévka z červené řepy a sterilovaných fazolí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g červené řepy,1 plechovka sterilovaných fazolí ,2 šalotky, 1 červená paprika,1 rajče,2litry zeleninového vývaru,3 lžíce olivového oleje,1/2 lžičky kmínu,sůl,trochu cukru na dochucení,trochu citronové šťávy,bylinky: tymián,petrželka-jak kdo má rád,hustá kysaná smetana na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve větším hrnci zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou šalotku,přidáme na kostky nakrájenou očištěnou červenou řepu,zalijeme polovinou vývaru,osolíme ,přidáme kmín a vaříme do změknutí řepy.Pak přidáme kousky rajčat a papriky ,plechovku fazolí a vaříme opět asi 10 minut. Pak zeleninu trochu podrtíme ,tak aby zůstala některá celá.Polévku dochutíme solí,citronovou šťávou,pepřem,cukrem nasekanými bylinkami.Na talíři přidáme lžíci husté smetany.Je to vydatná polévka.Já ji podávám k večeři.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Brokolicová krémová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 brokolice, 2 lžíce másla,2 lžíce hl. mouky, sůl ,pepř, muškátový květ, bílý jogurt,1 rohlík na kostičky nakrájený, olej na opečení kostiček rohlíku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z brokolice odřízneme tvrdý košťál -rozdělíme si jí na růžičky a dáme vařit do osolené vody, uvaříme ji do měkka. Část růžiček si dáme stranou na ozdobu. V jiném hrnci si rozpustíme máslo,zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vychladlým vývarem(abychom měli 1 a 1/4 l polévky) z brokolice a prošleháme. Přidáme brokolici, osolíme , opepříme, ochutíme špetkou muškátového květu -povaříme. Pak polévku rozmixujeme na hladký krém. Jogurt můžeme přidat do polévky hned -nebo až na talíři , jako ozdobu. Na troše oleje opečeme kostičky rohlíku. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme kostičkami opečených rohlíků, přizdobíme kousky celé brokolice a jogurtem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 27.10.2014, 16:54 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Bramborová krémová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Brambory, voda, mléko, česnek, máslo, sůl, pepř, strouhaný tvrdý sýr.

POSTUP PŘÍPRAVY

V osolené vodě uvaříme brambory (oškrábané a nakrájené), když budou měkké, rozmixujeme i s vodou, přidáme mléko, ještě chvilku povaříme. Přidáme kousek másla, dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem. Na talíři posypeme strouhaným sýrem, případně pažitkou či petrželí.

DOBROU CHUŤ!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Michaela C. (MíšaC) ID 1796 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 10.10.2014, 12:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.918 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,192 další >>