Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz

RECEPTY > POLÉVKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Cuketová -chutná jako hrachovka (18) 22.7.2016, 21:09
Bílá houbová polévka (6) 20.7.2016, 19:15
Kulajda - lehká na přípravu (31) 12.7.2016, 21:39
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA (3) 12.7.2016, 21:34
Boršč - recept od kamarádky (3) 3.7.2016, 13:44
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 23.7. 19:27 | všechny 4220
Celkem: 1.979 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,198 další >>
POLÉVKY
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/, pořádně promícháme a uložíme do ledničky.
Při servírování polévku rozdělíme do tří misek nebo talířků, každou porci ozdobíme půlkou vajíčka, smetanou a posypeme nasekaným koprem nebo pažitkou.
V další misce předkládáme k polévce teplé přílohové brambory, které jsme osolili, posypali pažitkou a lehce zakápli olejem.
Dobré pochutnání.

Dovětek: Z běžných surovin se ve velmi krátkém čase vykouzlí lahodná a velmi osvěžující polévka, která se připravuje na mnoho způsobů, za použití dalších surovin. U nás v celé oblasti je zvykem současně podávat teplou přílohu z brambor, jak je uvedeno v postupu-do polévky je ale již nepřidáváme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 nastrouhaná mrkev, 1 větší stroužek česneku, zeleninový vývar, 1 lžička sladké + 1 lžička pálivé papriky, majoránka, pepř, 2 lžíce hladké mouky, máslo, petržel

POSTUP PŘÍPRAVY

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme mrkev a hlívu. Krátce osmažíme, přisypeme mouku a papriku, zamícháme, zalijeme vývarem, opepříme a vaříme cca 20 min. Nakonec přidáme rozdrcený česnek a majoránku. Podáváme s čerstvým pečivem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Petra J. (Dinofashion) ID 579617 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Brokolicová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 brokolice (rozdělat na růžičky), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru nakrájeného na kostičky, zeleninový bujón, sůl, pepř, dle chuti pažitka, petržel, libeček, česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

Orestujeme zeleninu na másle, přidáme brokolici a zalijeme vodou. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme sůl,pepř, vegetu nebo kostku zeleninového bujónu, povaříme a nakonec přidáme pažitku, zelenou petržel, libeček, rozdrcený česnek / dle chuti/. Můžeme přidat smetanu nebo šlehačku. Podáváme s topinkami.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Petra J. (Dinofashion) ID 579617 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Cibulová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg cibule 8 dkg másla 2 dkg hladké mouky 1 litr zeleninového vývaru 2 lžíce bílého vína 7,5 dkg strouhaného sýru 1 žloutek 2 lžíce smetany 4 plátky veky nebo toustového chleba

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepíme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.
Veku nebo toustový chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom potřeme směsí ze sýru, žloutku a smetany.
Polévku nalijeme do misek, položíme na ni toust. chléb nebo veku se směsí a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Petra J. (Dinofashion) ID 579617 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Boršč - recept od kamarádky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny, proto díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Z každého druhu následující zeleniny si připravíme na kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky a tři misky na malé kostičky nakrájené červené řepy. Koření : sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jedna středně velká cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu.
Zeleninu za stálého míchání 15min. restujte.
Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku.
Opět chvilku míchejte, přidejte mletou červenou papriku a přilijte půl litru vody. Vařte do změknutí kořenové zeleniny.
Potom přidejte uvařenou červenou řepu a vařte dál. Zatímco se polévka vaří, připravte si na kostičky nakrájenou cibuli osmaženou na oleji na pánvi. Přidejte na plátky nakrájený česnek, chvilku osmahněte a přidejte rajský protlak.
Nechte ho převařit, přilijte vodu a vlijte do uvařené zeleniny. Pokud by byla polévka hustá přidejte vodu a nechte ještě vzkypět.
Na závěr přidejte petrželovou nať.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Monika S. (MoncaSl) ID 32370 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 3.7.2016, 13:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Celerový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kousek másla cibule 400 g celeru 400 g brambor zeleninový bujon smetana na vaření olivový olej pečivo na krutony

POSTUP PŘÍPRAVY

Na kousku másla zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám na kostičky nakrájené brambory a celer, lehce osmahnu, zaleju vodou, přidám zeleninový bujon nebo vegetu apod., povařím, rozmixuji tyčovým mixerem na hustotu krému, zaleju smetanou, dochutím. Na konec zakápnu troškou olivového oleje, a podávám s krutonky. Jako dítě jsem nenáviděla celer, a tuhle polévku jsem si 2x přidala a zbytek rodiny také pochválil! Určitě budeme vařit častěji......

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lenka A. (lenkaan) ID 70927 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Cornies kukuřičná polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

9 plátků RACIO Cornies kukuřičné s mořskou solí, 250 ml smetany ke šlehání, ½ litru zeleninového vývaru, ½ litru mléka, 1 cibule, 3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje, 300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené), sůl, muškátový oříšek, bílý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 – 15 minut. Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Špenátový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule,2 balení mraženého listového špenátu sekaného-ne protlak,3 str.česneku,máslo,sůl,mletý kmín,smetana,2-3 brambory

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na trošce másla,pak přidáme protlaky a orestujeme.Vsypeme brambory nakrájené na malé kostičky a zalijeme vývarem,pokud nemáme tak horkou vodou,osolíme a vaříme do změknutí brambor.pak ochutíme mletým kmínem,prolisovaným česnekem.Rozmixujeme dohladka,přilijeme smetanu,už nevaříme.Nezahušťuji ničím,polévku zahustí vařený brambor.Podáváme s krutonky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Zeleninová s vločkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 brambory menší,1 větší mrkev,kousek brokolice,hrst ovesných vloček jemných,stroužek česneku,mletý kmín,špetka pepře,sůl,1 malá cibule,máslo,na dochucení lahůdkové droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle osmahneme najemno nasekanou cibulku,pak přidáme vločky,opečeme a zalijeme horkou vodou,osolíme,opepříme,přidáme tročku kmínu,pak vsypeme na malé kostičky nakrájené brambory a mrkev,nakrájenou brokolici a vaříme doměkka.Dochutíme stroužkem česneku a droždím,můžeme podávat.Dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
VYNIKAJÍCÍ KULAJDA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg čerstvých žampionů, 5 větších brambor, 250 ml smetany na šlehání, čerstvý kopr, 3 natvrdo uvařená vejce, 1,5 l vody, kousek másla (asi tak 5 dkg), 2 - 3 lžíce mouky, sůl, bílý pepř, 1 - 2 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci uděláme z másla a mouky zásmažku, nalijeme tam 1,5 l vody, vložíme očištěné a nakrájené houby, sůl a necháme asi 10 min vařit. Poté přidáme brambory na kostičky a necháme dalších 10 min vařit. Pak přidáme smetanu, nadrobno nakrájený kopr, pepř a asi 1-2 lžíce octa. Na závěr přidáme vařená vejce nakrájená na drobné kostičky. Necháme ještě tak 5-10 min povařit a je hotovo.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka V. (Bobanek) ID 20484 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.979 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,198 další >>
© 2004-2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook