Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Autosedačky | Kočárky

RECEPTY > POLÉVKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Chřestová krémová polévka (6) 29.5.2016, 20:42
Podmáslová polévka (1) 24.5.2016, 19:45
Polévka z mletého masa (7) 14.5.2016, 18:46
Gulášová polévka (52) 14.5.2016, 18:46
strouhanková polévka (10) 6.5.2016, 14:09
PÓRKOVÁ POLÉVKA (1) 1.5.2016, 10:39
Hrachová polévka (78) 25.4.2016, 20:55
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.974 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,198 další >>
POLÉVKY
Špenátový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule,2 balení mraženého listového špenátu sekaného-ne protlak,3 str.česneku,máslo,sůl,mletý kmín,smetana,2-3 brambory

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na trošce másla,pak přidáme protlaky a orestujeme.Vsypeme brambory nakrájené na malé kostičky a zalijeme vývarem,pokud nemáme tak horkou vodou,osolíme a vaříme do změknutí brambor.pak ochutíme mletým kmínem,prolisovaným česnekem.Rozmixujeme dohladka,přilijeme smetanu,už nevaříme.Nezahušťuji ničím,polévku zahustí vařený brambor.Podáváme s krutonky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Zeleninová s vločkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 brambory menší,1 větší mrkev,kousek brokolice,hrst ovesných vloček jemných,stroužek česneku,mletý kmín,špetka pepře,sůl,1 malá cibule,máslo,na dochucení lahůdkové droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle osmahneme najemno nasekanou cibulku,pak přidáme vločky,opečeme a zalijeme horkou vodou,osolíme,opepříme,přidáme tročku kmínu,pak vsypeme na malé kostičky nakrájené brambory a mrkev,nakrájenou brokolici a vaříme doměkka.Dochutíme stroužkem česneku a droždím,můžeme podávat.Dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
VYNIKAJÍCÍ KULAJDA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg čerstvých žampionů, 5 větších brambor, 250 ml smetany na šlehání, čerstvý kopr, 3 natvrdo uvařená vejce, 1,5 l vody, kousek másla (asi tak 5 dkg), 2 - 3 lžíce mouky, sůl, bílý pepř, 1 - 2 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci uděláme z másla a mouky zásmažku, nalijeme tam 1,5 l vody, vložíme očištěné a nakrájené houby, sůl a necháme asi 10 min vařit. Poté přidáme brambory na kostičky a necháme dalších 10 min vařit. Pak přidáme smetanu, nadrobno nakrájený kopr, pepř a asi 1-2 lžíce octa. Na závěr přidáme vařená vejce nakrájená na drobné kostičky. Necháme ještě tak 5-10 min povařit a je hotovo.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka V. (Bobanek) ID 20484 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Podmáslová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

půl litru podmáslí,půl litru vody,sůl,, pepř,kmín,3 vejce,2 lžíce másla,2 lžíce hladké mouky,1 lžíce krupice,polévkové koření,petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme vařit vodu.V podmáslí rozšleháme 2 lžíce hl.mouky a lžíci krupice a zašleháme do vroucí vody.Povaříme 20 minut,přidáme máslo,sůl,pepř,kmín ,polévkové koření ,nakonec rozšlehaná vejce a ncháme je při mírném varu srazit.Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 24.5.2016, 19:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Polévka z hlívy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hlíva ústřičná, mrkev (nebo dávám mraženou polévkou směs Mochovanka - mrkev, celer, cibule, pórek na malé kostičky), Masox, cibule, máslo, hladká mouka, mletá paprika, majoránka, sůl nebo Podravka

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle osmahnu drobně nakrájenou cibuli, pak zpěním mletou papriku, přidám nakrájenou hlívu, řádně promíchám, zapráším moukou, osmahnu. Pak zaliju vývarem z Masoxu, trošku osolím, přidám zeleninu, nechám povařit asi 30min. Před dovařením ochutím česnekem, majoránkou a Podravkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra L. (Verlinka) ID 282875 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Chřestovozeleninová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chřest, brambory, mrkev, opečený rohlík

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu uvaříme, rozmixujeme a na talíři dáme opečený rohlík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
PÓRKOVÁ POLÉVKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 pórek 3 lžíce másla smetanu 0,5 dl mléka pepř sůl, 2 brambory 1 mrkev dochutím podravkou

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, mrkev a na konec brambory.
Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Uvařený pórek rozmixujeme přidáme všechny ingredience dochutíme ještě chvilku povaříme a je hotovo.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 1.5.2016, 10:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Čočková polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g čočky,1 cibule,80 g anglické plátkové slaniny,olej,2 lžíce hladké mouky, česnek ,majoránka, mletý kmín, pepř, 2 lžíce polévkového koření,petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Čočku propláchneme pod tekoucí vodou .Zalijeme ji studenou vodou a necháme 2 hodin namočenou.
Po dvou hodinách ji vaříme do měkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno ,zrovna tak slaninu, 4 plátky si necháme vcelku. Na pánev si dáme 2 lžíce oleje , kostičky slaniny a cibuli a osmahneme do růžova. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou vmícháme do čočky.
Dochutíme utřeným česnekem, mletým kmínem, pepřem , majoránkou a polévkovým kořením a asi 20 minut společně povaříme. Přidáme zelenou petrželku.
Opečeme si plátky slaniny-na suché pánvi a těmi polévku na talíři ozdobíme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 8.3.2016, 19:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
Brokolicová krémová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 brokolice,1,2l zeleninového vývaru,1 kelímek smetany na vaření,česnek podle chuti( já dávám 3 stroužky),1 lžíce másl,sůl,pepř,špetku muškátového oříšku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Brokolici-očistíme,rozdělíme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme na plátky nakrájený česnek.Přidáme brokolici -chvíli společně opékáme a pak zalijeme zeleninovým vývarem( já si připravuji s kostky wirzl),osolíme,opepříme a uvaříme do měkka.Pak brokolici rozmixujeme ,( část nechávám celou) ,přidáme smetanu ,špetku muškátu ,krátce povaříme a výborná rychlá polévka je hotová.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 24.1.2016, 18:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
POLÉVKY
vývary

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kosti,maso,zelenina,koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Vědci objevují staré pravdy… NENÍ NAD HORKOU POLÉVKU:
Rozhodně stojí za přečtení!
Tak zase je všechno jako vždycky: Nejnovější americké výzkumy objevily Ameriku. Vědci "odhalili" něco, co naše babičky a maminky dobře znaly. Když si ti starší mezi námi vzpomenou - co byla první věc, kterou dostali, když byli nemocní? Nikoli paralen - ale horkou polévku.
Tak za prvé: vědci přišli na to, že vývar z kostí "inhibuje migraci neutrofilů". Méně učeně řečeno ovlivňuje pohyb bílých krvinek, čímž snižuje vedlejší účinky zánětu v organismu napadeného chřipkou nebo podobným virovým onemocněním. Takže - vám prostě bude lépe s polévkou, než bez ní.
Za druhé: lékaři, kteří se "polévkovědou" zabývají, s překvapením zjistili, že vývar z kostí, obsažený v polévce, pomáhá "nakopnout" imunitní systém. Něco důležitého, co běžně neděláme, však přece jen pochopili: Důležité je vařit polévku pomalu. Jedině velmi pomalý var - může trvat i několik hodin - totiž způsobí, že se z kostí a šlach, které na polévku použijeme, uvolní léčivé látky. Mezi nimi najdeme kolagen, ale i esenciální aminokyseliny jako prolin, glycin a glutamin. Právě ty příznivě působí na naše zdraví, psychiku.
Tekutá lékárnička
Kromě toho kostní dřeň a minerály v kostech obsažené napomáhají regeneraci krevních buněk, včetně již zmíněných bílých krvinek, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Když navíc přidáte do polévky zeleninu, uvolňují se z ní další důležité výživné látky, které přidávají svůj účinek k celkově antivirovému a antibiotickému působení vývaru.
I jinak mají látky, obsažené ve vývaru další pozoruhodné účinky:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Eva P. (plamenek) ID 222118 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 13.1.2016, 11:59 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.974 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,198 další >>
© 2004-2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook