Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
vývary

vývary

Potřebné ingredience

kosti,maso,zelenina,koření

Postup přípravy

Vědci objevují staré pravdy… NENÍ NAD HORKOU POLÉVKU:
Rozhodně stojí za přečtení!
Tak zase je všechno jako vždycky: Nejnovější americké výzkumy objevily Ameriku. Vědci "…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dobrá dýňová polévka

Dobrá dýňová polévka

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, trochu olivového oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 500 g dýně hokkaido (zbavené semínek a nakrájené na kostky - nemusí se loupat), 1 l vývaru (drůbežího, hovězího nebo zeleninového), troška kari, ml. zázvoru, ml. papriky, muškátového květu, 100–150 ml smetany 12%, sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Na másle s olejem osmažte dosklovita nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte koření (kari, zázvor, papriku a muškátový květ), promíchejte. Do základu vsypejte dýni,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Moje rybí vánoční polévka, už roky ji dělám i pro naše kamarády

Moje rybí vánoční polévka, už roky ji dělám i pro naše…

Potřebné ingredience

Hlavy z kapra (bez očí),jikry, mlíčí, mrkev, celer, petržel,máslo, hl. mouku, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, vegetu, špetka muškátového květu, zelená petrželka

Postup přípravy

Do studené vody si dám vařit oprané hlavy s mlíčím a jikrami, osolím, dám nové koření, bobkový list, pepř a uvařím do měkka. Vyndám maso a vývar přecedím. Maso oberu, pokrájím…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mungo polévka

Mungo polévka

Potřebné ingredience

200 - 250g mungo fazolí, sůl, 1 - 1,5l vývaru, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, chilli paprička, 2 stroužky česneku, olivový olej, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme do vody. Na oleji osmahneme česnek, poté všechno koření. Přidáme slité fazole, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka (asi 45 min.). Na talíři…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Smetanovo sýrová pórková polévka

Smetanovo sýrová pórková polévka

Potřebné ingredience

pórek, brambory, máslo, tavený sýr, sůl, pepř, smetanu ke slehání, máslo+ hl.mouku na jíšku, masox -pro odpůrce vývar, zelená petrželka, vegeta-opět nemusí být

Postup přípravy

Na másle trochu orestujeme pórek, zalijeme vodou či vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky, pepř, sůl, případně masox a vaříme do měkka. Pak přidáme tavený sýr a necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
SKVĚLÉ DROŽĎOVÉ KNEDLÍČKY DO POLÉVKY

SKVĚLÉ DROŽĎOVÉ KNEDLÍČKY DO POLÉVKY

Potřebné ingredience

Suroviny na knedlíčky: 4 balení čerstvého droždí, malá cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 celé vejce, 1/2-1 celý hrnek strouhanky, 1-2 lžíce oleje, zelené bylinky (nasekaná pažitka, petrželka, …), polévkové koření, tenký plátek másla.

Postup přípravy

Předkládám zde recept na drožďové knedlíčky, který jsem si postupně poupravovala dle požadavků své rodiny, ale základní receptura zůstala zachovaná. Vím zcela jistě, že se podle…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nezahuštěná  bramboračka

Nezahuštěná bramboračka

Potřebné ingredience

3 větší brambory,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru ,asi 10 dkg pórku,1 cibule,20g sušených hub, sůl , drcený kmín, majoránka, česnek podle chuti, zelená petrželka, voda 1 a 1/4 litru

Postup přípravy

Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme 15 minut nabobtnat . Pak je scedíme a nesekáme je na menší kousky(vodu nevyléváme přidáme do polévky).Brambory a zeleninu očistíme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka s pečenými rajčaty

Kapustová polévka s pečenými rajčaty

Potřebné ingredience

400 g rajčat, olivový olej,1 cibule,2 lžíce třtinového cukru,100 g mrkve,200g kapusty,100g petržele, asi 3 stroužky česneku,4 lžíce rostlinného oleje,100g rajčatového protlaku,sůl.pepř,1 l zeleninového vývaru( já dělám z kostky wirzl- koupeno ve zdravé výživě)

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme rajčata. Nakrájíme je na osminky a rozprostřeme na plech ,vyložený pečícím papírem. Zakapeme olivovým olejem a posypeme třtinovým cukrem a pečeme v troubě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová -krémová polévka

Zeleninová -krémová polévka

Potřebné ingredience

2 velké brambory, 1 mrkev,1/4 celeru,1 petržel, sůl , pepř, smetana, petrželka, plátky šunky ,olej

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky , zalijeme vodou(asi 1 litr), osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Pak ji rozmixujeme, přidáme smetanu -necháme přejít varem. Šunku si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka, po které nebolí břicho :-)

Zelňačka, po které nebolí břicho :-)

Potřebné ingredience

Koho bolí břicho po klasickém kysaném zelí jako mě a přesto si rád občas zelňačku dá, tady je recept, který jsem si upravila pro sebe a mám vyzkoušeno, že žádný břichobol nenastane :-) Základem je zelí pro diabetiky ve sklenici od Hamé. Diabetik nejsem, ale toto dia zelí už je ochucené a upravené a je základem úspěchu. Prodává se jen v menší sklenici, ale větší hrnec zelňačky z ní navaříte. Potřebujeme: 1 sklenice bílého dia zelí od Hamé, sůl, pepř, celý i drcený kmín, cibuli, měkkou paprikovou klobásu (třeba Kovářskou), mletá sladká paprika, hladká mouka, brambory, bobkový list, kysaná smetana na ozdobení (nemusí být) a voda a olej.

Postup přípravy

Zvlášť v kastrůlku si dám vařit zelí, přidám trochu vody, trochu soli a celý kmín. Vařím asi 20 minut, dokud zelí nezměkne. Nikdy ho nevařím s bramborami dohromady, brambory by…

Zobrazit více...

Kategorie