RECEPTY > DOMÁCÍ PEKÁRNY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Salámové kytičky (9) 17.1.2017, 17:52
*** PIZZA *** (18) 8.1.2017, 15:55
Rohlíky (25) 31.12.2016, 20:10
Moravské koláče (19) 28.12.2016, 16:57
Úžasná domácí VEKA (83) 27.12.2016, 23:40
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.346 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,135 další >>

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Salámové kytičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g hery, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 1 lžička cukru, 21 g droždí. Dále: měkký salám, plnotučná hořčice, vajíčko na potření, semínka (lněná či jiná).

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekárny nalijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do rohu vsypeme sůl, na druhý konec na cukr rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.

Vykynuté těsto rozválíme na sílu asi 3 mm a vykrajujeme kolečka velikosti salámu. Těsto není třeba podsypávat, nelepí a rozválet jde krásně. Kolečko těsta tence potřeme hořčicí, přiložíme kolečko salámu, přikryjeme dalším kolečkem těsta, opět potřeným hořčicí zespodu. Těsto nařízneme nejprve proti sobě do kříže a pak mezi to tak, abychom dostali 8 zářezů, ty pootočíme všecky jedním směrem (může být ale i jinak).

Na plechu s pečícím papírem necháme kytičky asi 20 minut kynout, před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a střed posypeme semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C. (Pekla jsem 25 minut každý plech, měla jsem 2 plechy.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (9) poslední: 17.1.2017, 17:52 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Vdolky s jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto roztáhneme jako na buchty a naplníme jablky se skořicí, pečlivě uzavřeme
Dáme na vymazaný plech asi 5 cm od sebe a necháme opět vykynout
Pak potřeme smetanou /nebo vejcem/ a posypeme mákem, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lenka S. (lensie) ID 370031 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Makové buchty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g pol.mouky, 250 ml mléka,2 vejce ,100 g cukru, špetku soli,1 sáček majolky, 30 g droždí\r\nnápln : mák 200 g, cukr , rozinky rum , vanilkový cukr, mléko a strouhanku asi hrst \r\n potření : máslo a rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny dáme do pekárny na těsto..po vykynutí rozdělíme na 24 ks naplníme a pečeme na 175 C 25 min. po vyndání z trouby pomašluji máslem ve kterém je rum... moc dobré !!!!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

marcela legemzová (marcela54) ID 62320 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek začíná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hrubé mouky,200 ml vlažného mléka,1 lžičku soli,2 lžičky krystalového cukru,půl kostky droždí,švestky, na posypání tvaroh(kupuji Olešnický),moučkový cukr,rozpuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby dáme vlažné mléko rozšlehané vejce,odváženou mouku,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.( je.li třeba přidáme mouku či mléko,abychom měli polotuhé těsto),mezi tím si vypeckujeme švestky.Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky -které v ruce zpracujeme -zploštíme a do každého zabalíme 2 vypeckované švestky ( máme-li větší ,tak 1).Necháme ještě 10 minut na pomoučeném vále kynout.Mezi tím si dáme vařit větší kastrol vody.Knedlíky dáváme do vařící se vody ,přikryjeme pokličkou a vaříme 4 minuty.( pozor na utíkající páru),pak promícháme a dovaříme odkryté ještě dalších 5 minut.Knedlíky vyndáme propíchneme je vidličkou,aby vyšla pára.Na talíři je posypeme tvarohem ,cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 14.9.2016, 21:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Sypaný makový závin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 300 ml mléka, 80 ml oleje, 60 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, lžička soli, 30 g droždí, (bez vejce). Náplň: 200 g mletého máku, 200 g cukru moučka. Dále: kousek másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na tenký plát, posypeme směsí máku s cukrem, pokapeme studenou vodou a máslem, srolujeme a uložíme na plech s pečícím papírem. Záviny přikryjeme čistou utěrkou, na ni položíme igelit a necháme je vykynout. Před pečením těsto potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 25 minut).
Záviny chutí připomínají šišky s mákem. Výborné.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 19.11.2016, 19:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Kroucený koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g droždí, sůl, 170 ml mléka, 2 žloutky, 1 PL cukru krupice. Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti. Sníh: 4 bílky, 140 g cukru krupice. Dále: švestková povidla, vlašské ořechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto vypracujeme v pekárně obvyklým způsobem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl roztáhneme na obdélník, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy a srolujeme delší strany k sobě, ale s mezerou uprostřed. Závin opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem. Všecky tři záviny se nám vejdou na jeden plech.
Na náplň vymícháme tvaroh s vajíčkem a cukrem. Náplň natřeme do nestočených středů a necháme těsto ještě chvíli kynout na plechu. Boky závinů před pečením potřeme rozpuštěným máslem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 20 minut).
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Pokud nám zbyla náplň, doplníme ji na záviny po vytažení z trouby, na to natřeme sníh a ještě zapékáme na 170°C asi 14 minut.
S těstem se dobře pracuje, záviny nepraskají a upečené se dobře krájí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (17) poslední: 20.6.2016, 15:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Kynutý koláč s tvarohovou pěnou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 200 ml mléka, 50 ml oleje, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 21 g droždí, sůl, citronová kůra. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 150 g kysané smetany, 2 žloutky, 5 bílků, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále. 1 třešňový kompot, mandlové plátky, skořice a moučkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně (já dělala v pekárně). Vykynuté těsto roztáhneme na tukem pomazaný plech 30 x 40 cm a poklademe vypeckovanými třešněmi. Opět chvíli necháme kynout.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Zamícháme tvaroh s cukrem, zakysanou smetanou, žloutky a pudinkovým práškem. Lehce do směsi vmícháme sníh. Náplň naneseme na třešně, zarovnáme, posypeme mandlovými plátky a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 25 minut).

Smícháme cukr se skořicí a posypeme studený koláč.
Těsto je málo sladké, tvarohová náplň naprosto vynikající. Spolu se to krásně doplňuje.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 20.7.2016, 21:01 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

360 ml podmáslí,250g pšeničné celozrnné mouky,250 g žitné mouky,2 lžičky medu,20g droždí,1 lžička soli,100 g ořechů

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísící nádoby nalijeme podmáslí, přidáme med,odváženou mouku ,lžičku soli ,nahrubo nasekané ořechy ( pár jich můžeme nechat celých), navrch nadrolíme čerstvé droždí. Zapneme program těsto a necháme pracovat . Po ukončení programu ,těsto vyndám ,propracuji na vále . připravím si ošatku, vysypu ji hladkou moukou a dám do ní těsto, nechám ještě půl hodiny kynout( nemáme-li ošatku propracujeme pouze do bochánku). Mezi tím si vyhřeju troubu na 250°C na 10 minut do ní dám větší kastrol s pokličkou. Ten pak opatrně vyndám ,dno posypu hladkou moukou a těsto s ošatky do něj opatrně přendám, potřu vodou , přiklopím pokličkou a dám péct .Po 20 minutách stáhnu teplotu na 200°C ,sundám pokličku a chléb dopékám ještě 30 minut. Pak ho vyndám z trouby potřu vodou a nechám v kastrole ještě asi 10 minut , vyndám ho z kastrolu a pod utěrkou nechám úplně vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 17.7.2016, 22:13 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Jogurtový chléb s dýňovými semínky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kelímek bílého jogurtu(150g),250 ml vlažné vody,430 g hladké pšeničné mouky,130 g žitné celozrnné mouky,2 lžičky sušeného kvásku,2 lžičky cukru,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,3 lžíce dýňových semínek,1 sáček droždí ( Labeta 7g)

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby v pekárně si dám nejdříve vodu,jogurt,přisypu odváženou mouku.Pak dám do jednoho rohu cukr, do druhého sůl,do třetího kmín , navrch přidám kvásek a droždí.Zapnu program těsto a nechám pekárnu pracovat.Po zanění tónu přidám dýňová semínka.Po skončení programu ,těsto vyndám ,propracuji na vále.připravým si ošatku,vysypu ji hladkou moukou a dám do ní těsto, nechám ještě půl hodiny kynout.Mezi tím si vyhřeju troubu na 250°C na 10 minut do ní dám větší kastrol s pokličkou.Ten pak opatrně vyndám ,dno posypu hladkou moukou a těsto s ošatky do něj opatrně přendám,přiklopím pokličkou a dám péct .Po 20 minutách stáhnu teplotu na 200°C ,sundám pokličku a chléb dopékám ještě 30 minut.Pak ho vyndám z trouby potřu vodou a nechám v kastrole ještě asi 10 minut , opatrně ho vyndám a nechám pod utěrkou úplně vychladnout.Takto peču všechny chleby ,mají úžasnou kůrku a moc nám chutnají.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 14.4.2016, 13:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Bagetky z tatarky ze špaldové mouky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230 dkg hladké mouky, 260 dkg špaldové mouky,1 lžička soli,2 lžičky cukru krystalového,220 ml vody - 250 ml vody,1 malá tatarská( v krabičce),25 g droždí, vejce na potření,kmín a sezam na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny si dáme do pekárny ,nejdřív vodu ( dáme 220 ml případně přidáme ),tatrskou omáčku , nasypeme odvážené mouky,do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl a napovrch rozdrobíme droždí.Zapneme program těsto. Když je těsto připravené,vyndáme ho z pekárny ,propracujeme a rozdělíme na 6 dílů z každého vytvarujeme bagetku.Necháme ještě na plechu vykynout.( používám na pečení přímo plech na bagetky).Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo sezamem..Bagetky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°c asi 20 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 10.6.2016, 10:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.346 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,135 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook