Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Znojemská

Znojemská

Potřebné ingredience

5 plátků masa (hovězí, vepřové), 50 g slaniny (špeku), 1 cibule, 4 větší kyselé okurky, hovězí vývar (případně bujón), asi 2 lžíce láku od okurek, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo), hladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou
- špek pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na jemno
- okurku pokrájet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)

Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody

Postup přípravy

Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce)…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
POMALÝ HRNEC - králík - svíčková

POMALÝ HRNEC - králík - svíčková

Potřebné ingredience

Králík ( já měla koupené králičí nohy ), sůl, tymián, nové koření, celý pepř, bobkový list, kořenová zelenina, cibule, trochu másla, smetana

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli jsem zesklovatěla na másle, pak přidala kořenovou zeleninu a osmahla. Přendala jsem to do pomalého hrnce, na to dala králičí nohy, osolila, dala trochu tymiánu,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Játra na cibulce - POMALÝ HRNEC

Játra na cibulce - POMALÝ HRNEC

Potřebné ingredience

cibule, kuřecí játra, slanina, sůl, pepř, bobkový list rýža jako příloha

Postup přípravy

Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibuli, na to slaninu na malé kostky a játra na kostky (asi 2x2 cm). Osolit, opepřit, přidat bobkový list. Podlít vodou, aby bylo vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

Postup přípravy

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí po mongolsku

Hovězí po mongolsku

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lesní kuře

Lesní kuře

Potřebné ingredience

kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVKA  z PH

VEPŘOVKA z PH

Potřebné ingredience

2,60 kg masa 1,30 kg bůčku, 39 g soli špetka kmín mletý špetka muškátový oříšek PL 2 podravky 3,5dcl. vody.

Postup přípravy

Loudám přes noc 10 hodin na low. Potom šťouchadlem pomačkám a dám do skleniček. Polovinu jsem pomlela na masovém mlýnku a je výborná dobře se roztírá.
Sterilizuji 1 hodinu.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v pomalém hrnci)

Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…

Potřebné ingredience

Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín

Postup přípravy

kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....

Postup přípravy

Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.

Tento základ…

Zobrazit více...

Kategorie