Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
PEČENÉ CUKETY PLNĚNÉ MASEM

PEČENÉ CUKETY PLNĚNÉ MASEM

Potřebné ingredience

Cukety, mleté maso, olivový olej

Postup přípravy

Cukety vydlabeme a naplníme ochuceným mletým masem (jako na sekanou)
Pokapeme olivovým olejem, podlijeme a pečeme asi hodinu a půl,podle velikosti cukety na 180
Jinak…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ZAPEČENÉ BRAMBORY Z MLETÝM MASEM

ZAPEČENÉ BRAMBORY Z MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

800g brambor 500g mleté maso 100g anglické slaniny 100g strouhaný sýr 1 vejce 1 pórek nebo svazek jarní cibulky sůl, pepř, drcený kmín (dle chuti a potřeby), hrst koření na mlété maso, tuk na vymazání formy.

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kroužky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso spojíme s vejcem a vmícháme strouhaný sýr. Osolíme,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustová sekaná s náplní

Kapustová sekaná s náplní

Potřebné ingredience

1 malá kapusta,500g ml.míchaného masa,1 cibule,1 lžička oleje,pepř,sůl,majoránka,česnek,kmín-vše podle chuti,strouhanku na zahuštění,2 vejce,1 lžíce plnotuč.hořčice,1 papriková klobása

Postup přípravy

Kapustu si nakrájíme na nudličky -propláchneme a dáme na 5 min.povařit.Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli,2 str.česneku(nakrájený).Do mísy dáme mleté maso orestovanou cibuli…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná na smetaně-děkuji tradiční recepty

Sekaná na smetaně-děkuji tradiční recepty

Potřebné ingredience

Ingredience pro přípravu jídla 30 dkg mletého hovězího masa 30 dkg mletého vepřového masa sůl 1 dcl mléka 4 lžíce strouhanky 1 cibule 1 vajíčko 1 velká mrkev stejně velký kus celeru 1 petržel 1 smetana na šlehání voda na podlévání 1 lžíce sádla

Postup přípravy

Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme mléko, sůl, vejce a cibuli nakrájenou nadrobno. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, abychom mohli vytvarovat šišku. Na větší pánev…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
hovězí omáčka na špagety - rychle a chutně :-)

hovězí omáčka na špagety - rychle a chutně :-)

Potřebné ingredience

250g hovězí mleté, malá konzerva rajského protlaku, 1kostka masoxu, 1větší cibule, 1stroužek česneku, trochu bazalky-může být i sušená, pepř, sůl, cukr, steak koření

Postup přípravy

cibulku trošku osmahnout, přidat namačkaný česnek. Hned na to dát hovězí mleté (vepřové není moc dobré), přidat kostku masoxu a chviličku podusit. Přidat pepř, steak koření,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mletý řízek plněný nivou

Mletý řízek plněný nivou

Potřebné ingredience

500g vepřového mletého masa, 200g goudy (eidamu), sůl, pepř, vegeta, 1 vejce, česnek podle chuti, asi 2 hrsti strouhanky, majoránka, 100g nivy v celku, vejce a strouhanka na obalení, olej na smažení

Postup přípravy

Maso smícháme s vejcem, nastrouhanou goudou a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a česnekum. V dlani tvoříme placičky, do středu každé vtiskneme kousek nivy.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lasagne naše nejoblíbenější

Lasagne naše nejoblíbenější

Potřebné ingredience

lasagne, větší cibuli, 4 stroužky česneku, cca 400g mletého masa, 2 konzervy rajčatového protlaku (popř. kečup), sůl, pepř, 3 lžíce provensálského koření, kelímek bílého jogurtu, kelímek smetany na šlehání (nebo zakysané smetany nebo tvarohu nebo ještě jeden bílý jogurt), cca 200g strouhaného sýra

Postup přípravy

Protože naše rodiny lasagne miluje, tak jsem zkoušela spoustu receptů lasagní. Ale tento je rozhodně nejlepší. Prý mám dělat jen tento a již nemám experimentovat.
NA pánvičce…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
CHILLY CON CARNE - mexická specialita

CHILLY CON CARNE - mexická specialita

Potřebné ingredience

1kg mleté hovězí maso,2x protlak ten větší,2x fazole ve slaném nálevu,1x kukuřice bonduelle ta větší konzerva,2x červená cibule,4stroužky česneku,koření chilly con carne,masox nebo hovězí vývar,hořká čokoláda 4 čtverečky , 300ml vody

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KLOPSY V RAJSKÉ OMÁČCE-DĚKUJI ELENĚ

KLOPSY V RAJSKÉ OMÁČCE-DĚKUJI ELENĚ

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, 2 lžíce mléka, trochu strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř Na omáčku: 1 větší rajčatový protlak, půl sklenice Chalupářského kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, sůl a pepř, trochu cukru, 30 g másla, 3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso smícháme s vejcem, mlékem, česnekem, propracujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Lžící vykrajujeme noky, které dusíme v kastrolu v malém množství vody…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněný paprikový lusk -trochu jinak

Plněný paprikový lusk -trochu jinak

Potřebné ingredience

8 zelených paprik,2 vejce,půl kila míchaného mletého masa,asi 4 lžíce proprané rýže,1 velká cibule,1 větší rajčatový protlak,sůl,pepř,1 šálek masového vývaru(z kostky), 0,1 l šlehačky,2 lžíce hl.mouky,1 bobkový list,4 lžíce oleje,trochu muškát.květu,šťáva z citronu,5 kuliček celého pepře.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň v míse smícháme mleté maso,vejce,sůl.pepř,rýži,muškát.květ a dobře promícháme.Papriky si očistíme a omyjeme-naplníme směsí z mletého masa a naskládáme…

Zobrazit více...

Kategorie