PANGASIUS ze Švédska - vše z jednoho pekáče
Potřebné ingredience
0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory.…
ZAPEČENÝ PANGASIUS VE VAJÍČKOVO-SÝROVÉM KABÁTKU
Potřebné ingredience
500 g pangasius, či jiná rybka, citron, sůl, tvrdý sýr cca 20 dkg, vajíčka cca 5ks
Postup přípravy
Rybku pokapeme citronem a necháme na chvíli odležet, pak posolíme. Připravíme si směs z rozšlehaných vajíček a strouhaného sýru, rybku naskládáme do zapékací mísy a zalejeme touto…
Zapečené filé - RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
rybí filé, mražená zelenina, vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, vegeta, máslo, prášek do peč.
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v…
Potřebné ingredience
Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal
Postup přípravy
1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj…
Nákyp z rybího filé-recept z mateřské školky i školní…
Potřebné ingredience
rybí filé 600g,250ml mleka,100g -150g polohr.mouky,3 zloutky a sníh ze 3 bílků,70g rozpušt.másla nebo Hery,sůl,petrzelka-pažitka,strouhanka na vysypani plechu,1 kyprici prasek
Postup přípravy
Smichame mouku,kyprici prasek,mleko,maslo,zloutky,sul,bylinky a vmichame rozmrazene rybi file,pokrajene na kosticky....Nakonec zlehcime snehem z bilku-vznikne huste testicko,mozno…
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.
Potřebné ingredience
Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...
Postup přípravy
Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…
Losos na smetane - vyborna rychlovka
Potřebné ingredience
losos - nejlepe cerstve filety (ale samozrejme muze byt i mrazeny), smetana, limeta, bile vino (nemusi byt), sul, bily pepr, testoviny (tagliatelle nebo jine "nudle":) )
Postup přípravy
Tento recept jsem vyzkousela cca 5let nazpatek (objevila jsem ho snad v Apetitu - ?) a od te doby se stal nasi stalici. Krom toho, ze se jedna o vyborne jidlo, tak priprava je…
Losos zapečený se smetanou
Potřebné ingredience
1losos,1kelímek smetany,citron,česnek,pepř.2 větší cibule na čtvrtky.
Postup přípravy
Lososa nakrájíme na podkovičky ,pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
Nesolíme hned,protože sůl vytahuje vodu a ryba by byla suchá.
Potom rybu potřeme utřeným…
Losos na Vánoce a kdykoliv v roce
Potřebné ingredience
chlazené steaky z lososa (bez kůže a kostí)
máslo
smetana
tymián
sůl
Postup přípravy
Lososa osolíme ze všech stran, posypeme tymiánem. Do zapékací nádoby dám lžíci másla (na 3 kousky masa), lososa, zalijeme smetanou (šlehačkou, nebo klidně i méně tučnou 12%…
Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle…
Potřebné ingredience
cca 600g rybího filé nebo jiné bílé ryby bez kostí (já použila platýse, byl výborný), 30g másla nakrájené na kostičky, 120ml zakysané smetany, 120g sýru lučina, strouhanka na zasypání, citron, trochu čerstvé bazalky, sůl, pepř
Postup přípravy
Rybu ochutíme pepřem a solí. Zapékací mísu vymažeme máslem a předehřejeme troubu na 175°C. Promícháme lučinu a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou v míse. Plátky ryby obalíme…