Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Jelen na pepri

Jelen na pepri

Potřebné ingredience

1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot

Postup přípravy

Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Myslivecké řízky

Myslivecké řízky

Potřebné ingredience

Zvěřina – kýta
Vepřové – kýta

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí a pokládáme cibuli na kolečka.Spíchneme párátkem a obalíme v 3 obalu.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
nakladaný bažant udusený aj upečený.:)

nakladaný bažant udusený aj upečený.:)

Potřebné ingredience

bažant / korpotva/ - koreňová zelenina / mrkva, zeler/, bobk. list., nové korenie, jalovec,čierne korenie, koření na zvěřinu, ocet, smetana, hl. mouka, asi 15 dkg krájanej tučnejšej slaniny, 3 sušené slivky

Postup přípravy

Očisteného a naporcovaného bažnta je dobré nechať aspoň 2 dni uležať v chlade v láku.
Lák : zavaríme si vodu do ktorej dáme štvrť zelera v celku, 2 mrkve, 2 bobkové list,y, 5…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Nutrie na švestkách

Nutrie na švestkách

Potřebné ingredience

200 g masa z nutrie, šťáva z jednoho menšího pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nové koření, muškátový oříšek, 50 g sušené švestky, medovina, mleté ořechy (mandle)

Postup přípravy

Ze šťávy z pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SKOPOVÉ NA ČESNEKU

SKOPOVÉ NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

Skopoví, 2 poličky česneku ,olej ,koření na zvěřinu,2 skleničky ervené víno

Postup přípravy

Skopoví opláchneme ve studené vodě,dáme na pekáč s olejem okořeníme a rozmačkáme 2 paličky česneku podlijeme vínem a dáme péct na 2,5 hodiny.Nakonec dávám máslo.



Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Guláš z jelena

Guláš z jelena

Potřebné ingredience

máslo,cibuli,anglická,sůl,směs na divočinu,kmín,samozřejmě maso

Postup přípravy

Na másle jsem osmahla cibuli s angl.,přidala osolené okořeněné maso,kmín, opekla a podlila vodou.Ke konci jsem dala drobet kečupu,zahustila a povařila.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík na švestkové omáčce

Králík na švestkové omáčce

Potřebné ingredience

králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl

Postup přípravy

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík se špenátem

Králík se špenátem

Potřebné ingredience

1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 
2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje

Postup přípravy

1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Potřebné ingredience

divoká kachna, olivový olej, cibule, mrkev, hrášek, sůl, pepř, tmavá jíška

Postup přípravy

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny. Kachnu vyjmeme a orestujeme na hrubé kousky nakrájenou cibuli,mrkev a hrášek. Zalijeme troškou vody a pod…

Zobrazit více...

Kategorie