Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na…
Potřebné ingredience
Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.
Postup přípravy
Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE…
Jak vyrábím hmotu z marshmallow a potahuji dort
Potřebné ingredience
marshmallow bonbóny, moučkový cukr, sušené mléko, mandlové aroma, čokoláda, olej
Postup přípravy
viz obrázkový postup
Nedělám si žádný patent na vyrábění hmot ani na potahování, možná tímto právě jen rozpoutám diskusi, ze které se v konečném efektu poučím i já.
proč…
VANILKOVÝ krém na dorty
Potřebné ingredience
1/2 l mléka,120 g krupic. cukru,2 van. pudinkové prášky400 g másla,vanilka nebo van. cukr
Postup přípravy
Do kastrůlku dáme mléko,cukr,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené…
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup
Potřebné ingredience
Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.
Postup přípravy
Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto
Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias "…
Potřebné ingredience
Suroviny: * 150g hladké mouky * 150g polohrubé mouky * 200g cukru krupice či krystal* 5 vajec * 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody * 1/2 skleničky oleje * 1 prášek do pečiva * 1 vanilk. cukr
Postup přípravy
Postup na korpus:
1. žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
2. postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
3. když je to…
Mléčný marcipán na figurky i na potahování + jak…
Potřebné ingredience
100g polotučného sušeného mléka, 200g moučkového cukru, 1 lžíce kukuřičného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma
Postup přípravy
Tento recept jsem si udělala pomocí receptů Zdeničky a Arielll, u Zdeničky se mi líbí, že lze marcipán použít jak na figurky tak na potahování, u Arielll že jde s ním krásně…
Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)
Potřebné ingredience
8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni
Postup přípravy
8zloutku a cukr moucku umixuju do peny do ktere nastrouham citronovou kuru a dam extrakt zamixuju a v druhe mise si pripravim tuhyyyyy snih z bilku, navazim si mouku a popracim…
Slaný dort z toustového chleba s podrobným postupem
Potřebné ingredience
Jeden toustový chleba, půl kila vlašáku 2 pomazánková másla, 2 uherské pěny, nějaká pomazánka (já jsem použila pažitkový krém), 1 vejce natvrdo, 150 g sýru cihla 45 % na potažení, 150 g sýru cihly 30 % na obalení boků, salámy podle vlastní chuti a asi tři - čtyři druhy (stačí 10 dkg od každého druhu) , zelenina dle vlastního výběru, kousek másla,
Postup přípravy
Dlouho jsem tento dort chtěla zkusit, ale takovýto postup mi tu chyběl, tak jsem váhala. Tak pro Ty, co také váhají jako já, protože jen z fotečky nic nepoznají :-)) . Postup…
Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup
Potřebné ingredience
Paříž z ledových kaštanů je vážně vynikající šla krásně dotuha vyšlehat a s broskvemi je to skvělá kombinace. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,18 dkg polohr mouka,3 lžíce kakaa, špetka (čajová lžička) prášku do pečiva.Ráfek o průměru 22cm. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa. NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dkg 100% tuk (omega) Broskve-kompot.Ozdoby.PŘI ŠLEHÁNÍ MŮŽETE PŘIDAT ZTUŽOVAČ DO ŠLEHAČKY (SMETAFIX)pro jistotu.
Postup přípravy
Den předem svaříme šlehačku.Šlehačku přivedeme k varu rozlámeme do ní kaštany a lžíci kakaa,za stálého šlehání metlou necháme přejít varem.Necháme vystydnout,občas zamícháme a…
Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou …
Potřebné ingredience
Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.
Postup přípravy
Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.
Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.