Zobrazit přihlášovací formulář
ZVĚŘINA
Když nevíte, co z kančího:-)

Když nevíte, co z kančího:-)

Potřebné ingredience

Plecko, kýta, žebra

Postup přípravy

Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí biftečky

Kančí biftečky

Potřebné ingredience

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
luxusní ryba pro návštěvu

luxusní ryba pro návštěvu

Potřebné ingredience

pro dvě osoby:
2 filé
2 lžíce citrónu
sůl
pepř
špenát (500 g)
muškátový oříšek
2 lžíce másla
100 g mrkve
1 mladá cibule
1 lžíce mouky
100 ml masoxu
8 lžic šlehačky
rýžový papír
sojová omáčka
rýže nebo bulghur jako příloha

Postup přípravy

1) na rybu dám pepř a sůl, citron a nastrouhaný muškátový oříšek
2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
kokosové kuličky rafaelo

kokosové kuličky rafaelo

Potřebné ingredience

200 g kokosu | 125 g strouhaného 100% tuku | 1 slazené kondenzované mléko | loupané mandle | kokos na obalení

Postup přípravy

Smícháme kokos, 100% tuk a kondenzované mléko

Utvoříme hustší těstíčko, ze kterého budeme dělat kuličky.

V těstě obalíme mandli. Kuličku obalíme v kokosu.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 50g moučkového cukru, 3 žloutky, 180g másla, 2 lžíce mléka.
Ořechová hmota: 3 bílky, 200g moučkového cukru, 200g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme žloutky, rozměklé máslo, 2 lžíce mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je v chladu chvíli odpočinout. Pak těsto na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninový protlak pod svíčkovou

Zeleninový protlak pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 1/2kg petržele, 70dkg celeru, 1/2kg cibule, 4 velké lžíce soli, 7 velkých lžic cukru, 1 malá lžička nového koření, 1,5 malé lžičky mletého pepře, 3 bobkové listy, trochu vody(1/4l), 7 velkých lžic octa

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme do měkka. (bobkový list a nové koření dáme do čajítka!) Rozmixujeme a znovu povaříme, až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové řezy

Banánové řezy

Potřebné ingredience

3 žloutky, 20dkg cukru, 15dkg hladké mouky, 1,5 lžíce kakaa, 2dc oleje, 1dc vody, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 3 bílků.
Krém: 1/2 vanilkového pudinku, lžíci hladké mouky, 2dc mléka, 1 máslo, 10 dkg cukru
Poleva: 10dkg másla a 1,5 čokolády na vaření
3-5 banánů

Postup přípravy

Ze surovin na těsto uděláme těsto a upečeme.
Krém: vanilkový pudink, mouku a mléko uvaříme. Mícháme do vychladnutí. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychladlý pudink a vyšleháme…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Méďa k narozeninám

Dort Méďa k narozeninám

Potřebné ingredience

Tak jsem se také odhodlala upéct dort :-) Korpus je světlý piškot, promazáno kakaovým krémem a marmeládou.Lentilky, strouhaná čokoláda, čokopoleva - penízky - prodává se v sáčcích, cereální lupínky, želé bonbón, kousek červeného marcipánu

Postup přípravy

Tělo a hlava jsou pečené v nerez miskách, packy a ouška v muffinkách . Zbytek už dotvoříte podle fantazie. První vrstva čokoládové polevy se dost vpíjela, takže jsem počkala až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový dotr- nepečený

Tvarohový dotr- nepečený

Potřebné ingredience

20g želatiny čiré, 2 dc studeného mléka, 2 dc horkého mléka, 1 máslo, 2 tvarohy- kostky, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 hořčicovou sklenku cukru moučka, ovoce.

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 2dc studeného mléka na 2 hodiny. Potom dáme do mixéru(ve kterém se mixují koktejly), přidáme 2dc horkého mléka a mixujeme. Dále přidáváme 1/2 až 1 máslo,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ředkvičkový salát s pažitkou

Ředkvičkový salát s pažitkou

Potřebné ingredience

Zálivka :1/2 litru vody, jedna lehce vrchovatá kávová lžička soli, 3 lehce vrchovaté polévkové lžice cukru. Ocet dle chuti - já dávám 2-3 polévkové lžíce
Ředkvičky, pažitka.

Postup přípravy

Ředkvičky nakrajíme na kolečka a pak ještě překrájíme na polovinu, pažitku nasekáme na jemno a vše přelijeme zálivkou.

Zobrazit více...

Kategorie