Ovesná kaše z pekárny s ovocem
Potřebné ingredience
1 l mléka,3 lžíce cukru,15 plných lžic ovesných vločekNebo dle váhy 140 g vloček),plátek másla,švestky(nebo jiné ovoce) na ozdobu,skořice
Postup přípravy
Mléko nalijeme do pekárny,přidáme vločky a necháme 15 min stát,pak přidáme cukr a máslo a zapneme program marmeláda-trvá 1hod 20 min,již si pekárny nevšímame.pracuje sama.
Kaši…
Chléb
Potřebné ingredience
500g hl. mouky,40g droždí, 1 lžíce octa, 1 lžíčka kmínu, 1 lžíčka soli
Postup přípravy
Uděláme si kvásek,Do vlažné vody dáme droždí,špetku houky a necháme kvasit.Do zbilé mouky dáme zbytek indegryencí a spracujeme v těsto.Necháme vykynout.Poté vytvoříme bochánek a…
Holandská sekaná pečená v pekárně
Potřebné ingredience
90 dkg mleté vepřové plece,2 vejce,20 dkg nahrubo strouhaného sýra,250 ml mléka,150 ml smetany ke šlehání,1 lžička Harmonie chuti(maggi),3 lžičky koření na Americké barmbory,asi 80g strouhanky.
Postup přípravy
Sekaná se nesolí-ochutí se kořením a sýrem.Vše si smícháme v míse.Já si formu pekárny vytřu olejem,směs do ní vložím -bez hnětací metly a zapnu program pečení-tj.60 min.-pak…
Bramborový chléb pečený v Ultra plus 5l od Tupperware
Potřebné ingredience
Přibližná hmotnost chleba 1128g (1540g - můj na fotografii): 300ml (400ml) vody nebo mléka (já dávám mléko), 25g (30g) margarínu nebo másla, 1 vejce - stejné u obou velikostí , 150g (200g) vařených šťouchaných nebo strouhaných brambor, 1 (1,5) kávová lžička soli, 1 (1,5) kávová lžička cukru, 630g (780g) hladké mouky, 1 (1,5) balíček sušeného droždí
Postup přípravy
Upozornění - množství v závorkách odpovídá té velikosti 1540g - tuto velikost jsem peču já v Ultra plus 5l v troubě - je to chlebík na fotografii
Těsto nechávám umíchat v…
Honzovy buchty
Potřebné ingredience
- 250ml vlažného mléka, - 150g rozpuštěného másla, - 2 žloutky, - 2 lžíce citr. šťávy, - strouhanou kůru z jednoho citronu, - 500g hladké mouky, - 50g cukru, - 2 sáčky vanilkového cukru, - trochu rumu, - špatku soli, - 1 a půl lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého) - máslo na potírání při pečení
Postup přípravy
- Všechny inglredience dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO
- Po vykynutí těsto rozdělíme na kousky, které plníme např. tvarohem, povidly, jablečnými povidly, mákem...
Skoro celozrnné rohlíky
Potřebné ingredience
260ml vody°°°4 PL olivového oleja°°°2 lyžičky soli°° 1 lyžička cukru°°°100g celozrnnej pšeničnej múky°°°100g polohrubej múky°°°300g hladkej múky°°°2 lyžičky sušeného droždia
Postup přípravy
Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárne nech nám vypracuje krásne kysnuté cestíčko. Cesto môžete samozrejme aj ručne spracovať :-).
Pokračovanie nižšie...
Takéto a…
bramborový chleba
Potřebné ingredience
350 ml vody , 25 g oleje,1 vajíčko, 650 g polohrubá mouka, 150g vař. brambory,2 lžičky cukru, 2lžičky soli,14 g droždí čerstvé
Domácí chléb
Potřebné ingredience
400g hladké mouky, 100g žitné mouky, 1 vařená brambora, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukr, 2 lžíce sádla , 21g droždí, 300 ml vody, hladká mouka na vál, 1lžíce oleje.
Postup přípravy
Do větší mísy prosyjemehl. mouku s žitnou,promíchat a uprostřed udělat důlek.Dát tam najemno nastrouhanou vařenou bramboru, sůl, kmín, cukr, rozpuštěné sádlo a rozdrobené droždí.…
Sádlové housky
Potřebné ingredience
mléko, sádlo, med, sůl, pol. mouka, droždí
Postup přípravy
Do domácí pekárny dáme nejdřív tekuté přísady
130 ml mléka
130 ml vody
2 lžičky medu
50 g sádla (dávám rovnou z lednice) v případě, že nemáte dá se použít i olej.…
Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny
Potřebné ingredience
Recept vhodný pro domácí pekárny • 650 g mouky (žitná chlebová, pšeničná chlebová, popř. celozrnná žitná, špaldová - můžete experimentovat) • 12 polévkových lžic (180g) pravého žitného kvásku • 400 ml vody • 3 čajové lžičky mořské soli • 3 polévkové lžíce kvalitního slunečnicového nebo olivového oleje • 1-2 čajové lžičky kmínu • semínka (dýňové, slunečnicové, sezamové, lněné - dle libosti, můžete míchat) Můžeme (není nutné) přidat polévkovou lžičku psyllia (vlákniny) a špetku chlebového koření (firma Sonnentor). Vše dáme do pekárny najednou včetně semínek.
Postup přípravy
Jednou z nejpodstatnějších složek výživy, která nás ovlivňuje prakticky denně, je pečivo. V dnešní době už se téměř zapomnělo na zadělávání chleba žitným kváskem a běžnou stravou…