Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Červená čočka

Červená čočka

Potřebné ingredience

1 - 2 lžíce oleje, 250g červené čočky, 1 střední mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 400g plechovka loupaných rajčat, 1 lžíce oregana, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, 1 - 2 bobkové listy, 500ml zeleninového vývaru. Parmazán.

Postup přípravy

Na oleji restujeme nadrobno nakrájenou mrkev a celer asi 15min., poté přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku, zamícháme, aby se obalila směsí, dále…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapékaná čočka

Zapékaná čočka

Potřebné ingredience

1 velká cibule,máslo,olej,2 stroužky česneku,1/2 balení uvařené čočky,bylinky,nastrouhaný sýr(já použila Goudu 200g),pepř,sůl,2 vejce

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou najemno necháme zesklovatět na rozehřátém másle+oleji. Přidáme najemno nasekaný česnek a ještě chvilku orestujeme. Odstavíme z ohně a vmícháme uvařenou čočku s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ

Kuřecí maso s fazolkami -DEKUJI BLESK.CZ

Potřebné ingredience

30 dkg kuřecích prsou -1 lžíce solamylu -2 lžíce oleje -1 cibule -2 až 3 stroužky česneku -bílé fazole v rajské omáčce bonduel obsah 20 dkg -sůl, kečup a chili podle chuti -50 ml vody

Postup přípravy

Omytá kuřecí prsa, nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu dáme na rozehřátý olej a necháme zatáhnout. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a maso ještě trochu…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zelená čočka a ztracené vejce

Zelená čočka a ztracené vejce

Potřebné ingredience

250 g zelené čočky bouquet garni 1 malá cibule 2 lžíce červeného vinného octa 6 plátků slaniny 3 domácí vejce hrst hladkoliské petržele 2 lžíce kvasného octa mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej

Postup přípravy

Při přípravě tohoto porkmu začněte umotáním bouquet garni[. Bouquet garni je svazek bylinek, obvykle převázaný provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s moravským uzeným

Fazole s moravským uzeným

Potřebné ingredience

1 plechovku červených fazolí s nálevem, 1 plechovku bílých fazolí s nálevem,1 červenou papriku,1 žlutou papriku,moravské uzené (množství dle potřeby a chuti),1 malou cibuli,1 sladkou smetanu,sůl,pepř,kečup. Obměna:místo paprik můžete dát rajčata,a použít sladkou papriku v koření.

Postup přípravy

Na cibulce lehce orestujeme nakrájené na drobno moravské uzené maso,přidáme nakrájenou papriku a chvilku podusíme.Po chvíli přímícháme fazole i s nálevem-získáme šťávu a necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrachová kaše-dnes s osmaženou cibulkou a anglickou slaninou

Hrachová kaše-dnes s osmaženou cibulkou a anglickou…

Potřebné ingredience

sáček-500 gr loupaného půleného žlutého hrachu,1 velká cibule,sůl,pepř,bobk.list,sádlo,asi 15 dkg anglické slaniny vcelku,2 stroužky česneku-jak kdo má rád

Postup přípravy

Hrách přebereme opláchneme a namočíme asi 3-4 hodiny předem do studené vody,pak v téže vodě vaříme s bobkovým listem doměkka,po dobu varu sbíráme pěnu.Až je hrách měkký…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
čočka nakyselo s osmaženou cibulkou

čočka nakyselo s osmaženou cibulkou

Potřebné ingredience

sáček čočky-500 gr,2 stroužky česneku,1 velká cibule,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,ocet,sádlo

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

Potřebné ingredience

315 g namixovaných luštěnin ( zelená čočka, žlutá čočka, žlutý hrách), 450 g cibule, 100 g másla, 280 ml vody, 2 lžíce marmite, 250 g strouhaného sýra, 4 lžíce strouhanky Marmite- jedná se typicky anglickou záležitost, ochucovací kvasný extrakt, je 100% vegetariánský, bohatý na vitamín B, koupíte v Tescu

Postup přípravy

Luštěniny namočte přes noc do vody. Nakrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte bylinky podle chuti, vodu a marmite. Odstavte z ohně a vsypte polovinu strouhaného sýru a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Dortík z pohankových palačinek

Dortík z pohankových palačinek

Potřebné ingredience

Připravíme si 5 ks pohankových palačinek(mám v receptech),nízko tučný tvaroh,zakyslá smetana,3-5 ks stévie(rozpustit ve lžičce mléka) podle toho jak máte rádi sladké nebo vanilkový cukr,čerstvé nebo zavařené ovoce.

Postup přípravy

Smícháme tvaroh,zakyslou smetanu,rozpuštěnou stévii nebo vanilkový cukr,vychladlé palačinky potíráme vymíchaným krémem a prokládáme ovocem.Dáme vychladit.Dobrou chuť

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna s nivou

Zapečená cizrna s nivou

Potřebné ingredience

250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…

Zobrazit více...

Kategorie