Mandarinkový dort ze salka a tvarohu
Potřebné ingredience
2 tvarohy v kostce, 1 slazené kondenzované mléko, 3 plechovky mandarinek, piškoty, 1 1/2 sáčku želatiny na ztužení krému, trošku vanil. aroma
Postup přípravy
Tvarohy vyšleháme se salkem a šťávou ze všech mandarinek. Mezitím si připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do tvarohové hmoty. Do formy průměr 24 cm dáme vrstvu piškotu,…
Dortové korpusy na dort 16-18
Potřebné ingredience
4vejce, 16dkg cukru, 4lzice oleje, žloutky, 16dkg hl. mouky
Postup přípravy
KORPUS 16
Jednoduchý a dobrý. 4bilky + 16dkg cukru vyšlehat, přidáme 4lzice oleje, žloutky, šleháme, nakonec 16dkg hl. mouky zamíchat. Péct na 180st asi 45min. Můžete…
Piškotové korpusy na dort 1 - 15
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přidáme 10 lžic vody.
Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s kypřicím práškem.
Formu si vyložíme pečicím papírem a…
MODRÝ DRÁČEK PRO SEBÍČKA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVNÍK sestavený z 10 plátů
KRÉM č. 1: karamelovo - smetanový
KRÉM č. 2: smetanovo - mascarponový
Vlašské mleté ořechy na prosypání karamelového krému
Čokoládová…
HARRY POTTER PRO SOFINKU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVNÍK sestavený z 11 plátů
KRÉM č. 1: smetanovo - karamelový
KRÉM Č. 2:smetanovo - mascarponový
Mleté vlašské ořechy na prosypání karamelového krému
Pomleté medové…
Malinovo-tvarohový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…
PARKOURISTA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: kakaový
KRÉM: čokoládový
SIRUP na korpusy: s višňovou esencí
KRÉM na obmazání dortu: bílkovo-máslový s přidáním čokolády
FONDÁN: obarvený na zeleno
MODELACE…
DORTÍK S DINOSAURY
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: citronovo vanilkový
SIRUP na korpus: citronový s přidáním jahodové esence
KRÉM: smetanovo-mascarponový s přidání čerstvé citronové šťávy
NÁPLŇ: jahodové pyré z…
MEDOVNÍK PRO JUBILANTA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVÉ PLÁTY - průměr 26, 20 a 15 cm
SIRUP na prokapání plátů: uvařená rozpustná káva s rumem + lžíce karamelového Salka
KRÉM č. 1: máslovo karamelový s přidáním uvařeného…
DORTÍK AMONG US
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUSY: 1. žlutý - citronový, 2. modrý - ořechový, 3. zelený - pistáciový
KRÉMY: čokoládový + smetanovo-mascarponový
SIRUP na korpusy: citronový + meruňková marmeláda na…