Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými…
Potřebné ingredience
Kančí kýta,koření na zvěřinu, olej. Rajčatový protlat, švestky,uvařené brambory, sůl, 2 vejce, pol.mouka.
Postup přípravy
Medailonky. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením a zalijeme olejem. necháme na druhý den odležet.
Švestková omáčka. Dáme vařit rajčatový protlak, švestky a…
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ
Potřebné ingredience
Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a…
BAŽANT NA VÍNĚ S JABLKY
Potřebné ingredience
BAŽANT 100G ANGLICKÉ SLANINY(JÁ DÁVÁM ŠPEK) 4 JABLKA 200ML BÍLÉHO VÍNA KOSTKA MASOXU SŮL,KOŘENÍ NA DIVOČINU VODA NA PODLITÍ
Postup přípravy
VYKUCHANÉHO,OČIŠTĚNÉHO BAŽANTA OMYJEME A PROŠPIKUJEME 1/2 NA NUDLIČKY NAKRÁJENÝM ŠPEKEM.ZBYTEK ŠPEKU POKRÁJÍM NA KOSTIČKY.V PEKÁČKU SI ROZŠKVAŘÍM POKRÁJENEJ ŠPEK A BAŽANTA NA NĚM…
Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem -…
Potřebné ingredience
0,5 kg srnčího masa (nakrájené na nudličky), 3 stroužky česneku, olej, koření (jaké vám chutná - já jsem dala od oka divočinu + rumové + mleté nové koření + granulovaná citronová kůra), sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cobule, máslo, 0,5 kg kysaného zelí, asi 8 zelných listů (z čerstvého zelí), 15 dkg anglické slaniny, špek, 0,25 l černého piva
Postup přípravy
Nakrájené maso, olej, česnek, sůl a koření smícháme dohromady a necháme odležet v lednici. Mezi tím si spaříme zelné listy - necháme je namočené asi půl hodiny ve horké vodě.…
nakladaný bažant udusený aj upečený.:)
Potřebné ingredience
bažant / korpotva/ - koreňová zelenina / mrkva, zeler/, bobk. list., nové korenie, jalovec,čierne korenie, koření na zvěřinu, ocet, smetana, hl. mouka, asi 15 dkg krájanej tučnejšej slaniny, 3 sušené slivky
Postup přípravy
Očisteného a naporcovaného bažnta je dobré nechať aspoň 2 dni uležať v chlade v láku.
Lák : zavaríme si vodu do ktorej dáme štvrť zelera v celku, 2 mrkve, 2 bobkové list,y, 5…
Kančí kýta s karlovarským knedlíkem
Potřebné ingredience
kančí kýta olej kořenová zelenina cibule švestková marináda červené víno koření: celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, rozmarýn (čerstvý), koření na divočinu brusinky cukr citron smetana trošku mražených hub hotová jíška
Postup přípravy
Kýtu odblaníme. Omyjeme a osušíme. Rozpálíme olej. Vložíme maso. Zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme maso.
Do oleje dáme zeleninu, koření, zarestujeme, přidáme cibuli na…
Kančí medailonky
Potřebné ingredience
kančí maso, koření (nejlépe čerstvý tymián, rozdrcené nové koření, pepř, bobkový list), worchester, česnek, sůl, olej, žampiony, slanina, smetana, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme, zlehka naklepeme a naložíme s kořením a česnekem do oleje alespoň přes noc, nesolíme. Odležené maso zprudka orestujeme, až se zatáhne posolíme, hotové medailonky…
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou
Potřebné ingredience
Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny
Postup přípravy
Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso…
BAŽANT S HRUŠKAMI
Postup přípravy
K VÁNOCŮM JSME OD MANŽELA DOSTALA KUCHAŘKU ZVĚŘINA V NAŠÍ KUCHYNI,ABYCH SI NEMUSELA PŮJČOVAT BABIČINU A DNES JSEM VYSKOUŠELA PRVNÍ RECEPT CO SI MANŽEL VYBRAL.A KUPODIVU JSEM…
Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně
Potřebné ingredience
Maminky prosím Vás moc pěkně, můžete mně poradit nějaký Váš osvědčený recept na srnčí maso, četla jsem, že čím je zvěřina déle v láku naložená tím lépe. Na MMB je receptů na zvěřinů málo:-( a budu to vařit poprvé, mají přijít rodiče na večeři, tak bych ráda, něco osvědčeného, že vím se to podaří a budete do dobré. Předem moc děkuji!:-) Eva P.S.: Potom hned vymažu, slibuji:-)