Jelen na pepri
Potřebné ingredience
1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot
Postup přípravy
Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…
Myslivecké řízky
Potřebné ingredience
Zvěřina – kýta
Vepřové – kýta
Postup přípravy
Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí a pokládáme cibuli na kolečka.Spíchneme párátkem a obalíme v 3 obalu.
nakladaný bažant udusený aj upečený.:)
Potřebné ingredience
bažant / korpotva/ - koreňová zelenina / mrkva, zeler/, bobk. list., nové korenie, jalovec,čierne korenie, koření na zvěřinu, ocet, smetana, hl. mouka, asi 15 dkg krájanej tučnejšej slaniny, 3 sušené slivky
Postup přípravy
Očisteného a naporcovaného bažnta je dobré nechať aspoň 2 dni uležať v chlade v láku.
Lák : zavaríme si vodu do ktorej dáme štvrť zelera v celku, 2 mrkve, 2 bobkové list,y, 5…
Nutrie na švestkách
Potřebné ingredience
200 g masa z nutrie, šťáva z jednoho menšího pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nové koření, muškátový oříšek, 50 g sušené švestky, medovina, mleté ořechy (mandle)
Postup přípravy
Ze šťávy z pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce…
SKOPOVÉ NA ČESNEKU
Potřebné ingredience
Skopoví, 2 poličky česneku ,olej ,koření na zvěřinu,2 skleničky ervené víno
Postup přípravy
Skopoví opláchneme ve studené vodě,dáme na pekáč s olejem okořeníme a rozmačkáme 2 paličky česneku podlijeme vínem a dáme péct na 2,5 hodiny.Nakonec dávám máslo.
…
Guláš z jelena
Potřebné ingredience
máslo,cibuli,anglická,sůl,směs na divočinu,kmín,samozřejmě maso
Postup přípravy
Na másle jsem osmahla cibuli s angl.,přidala osolené okořeněné maso,kmín, opekla a podlila vodou.Ke konci jsem dala drobet kečupu,zahustila a povařila.
Králík na švestkové omáčce
Potřebné ingredience
králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo…
Králík se špenátem
Potřebné ingredience
1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje
Postup přípravy
1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso…
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
Potřebné ingredience
divoká kachna, olivový olej, cibule, mrkev, hrášek, sůl, pepř, tmavá jíška
Postup přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny. Kachnu vyjmeme a orestujeme na hrubé kousky nakrájenou cibuli,mrkev a hrášek. Zalijeme troškou vody a pod…